Ετοιμάζεται-νέο-“mavi-marmara”-στην-Τουρκία:-Στολίσκος-έτοιμος-να-αποπλεύσει-για-Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ετοιμάζεται νέο “Mavi Marmara” στην Τουρκία: Στολίσκος έτοιμος να αποπλεύσει για Ισραήλ

Χίλια σκάφη φέρεται να είναι έτοιμα να συγκεντρωθούν στην Τουρκία την Τετάρτη και να κατευθυνθούν προς τη Γάζα σε μια προσπάθεια να σπάσουν τον ισραηλινό αποκλεισμό.

Σύμφωνα με τον τουρκικό ειδησεογραφικό ιστότοπο Haber7, τα σκάφη θα μεταφέρουν 4.500 άτομα από 40 χώρες, “συμπεριλαμβανομένων αντισιωνιστών Εβραίων”. Τα 313 εξ αυτών θα γεμίσουν με Ρώσους ακτιβιστές και 104 θα γεμίσουν με Ισπανούς ακτιβιστές. Μόνο 12 τουρκικά σκάφη θα ενταχθούν στον στολίσκο.

Ο Βολκάν Οκτσού, ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης, λέει ότι ο στολίσκος έχει προγραμματιστεί να φύγει από τις τουρκικές ακτές την Πέμπτη και υποσχέθηκε ότι “θα ακολουθεί αυστηρά τους διεθνείς κανόνες” και δεν θα φέρει κανένα όπλο, ώστε να μη δώσει στο Ισραήλ καμία “δικαιολογία” για να παρέμβει. Πρόκειται να κάνει μια πρώτη στάση στην Κύπρο πριν συνεχίσει προς το ισραηλινό λιμάνι Ασντόντ. Ορισμένοι συμμετέχοντες στον στολίσκο λέγεται πως θα πάρουν μαζί τις συζύγους και τα παιδιά τους.

Bodrum’a geldim, akşam 8’e kadar yat ve yelken klüpleri ile görüşeceğim, uluslararası kulüplerden de ciddi bir katılım söz konusu birlikte hareket etmek en doğrusu gibi görünüyor…

Akşam 8’de bodrum merkezde olacağım katılacak arkadaşlar ile toplantı yapar planlamaya son… https://t.co/9OdGI4lLxn pic.twitter.com/ITAT7aJAko

— Volkan Okçu (@VolkanOkcuoglu) November 17, 2023

Η δράση διαμαρτυρίας θυμίζει εκείνη που επιχείρησε ο “Στόλος Ελευθερίας της Γάζας” τον Μάιο του 2010, ο οποίος προσπάθησε να παραβιάσει τον θαλάσσιο αποκλεισμό στην ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας, αλλά αναχαιτίστηκε από το Ισραηλινό Ναυτικό.

Αφού η συνοδεία αρνήθηκε να συμμορφωθεί με τις εντολές του ισραηλινού ναυτικού να αλλάξει πορεία προς το Ασντόντ, οι Ισραηλινοί κομάντος επιβιβάστηκαν σε ένα από τα πλοία, το Mavi Marmara, το οποίο μετέφερε πάνω από 600 επιβάτες. Αφού αντιμετώπισαν βίαιη αντίσταση, οι καταδρομείς άνοιξαν πυρ σκοτώνοντας δέκα Τούρκους ακτιβιστές. Δέκα Ισραηλινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν επίσης κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

-

Related posts

Δείπνο εργασίας στο Παρίσι από Μακρόν με Μισέλ και τέσσερις Ευρωπαίους πρωθυπουργούς

timesadmin

Μακρόν: Τραυματισμένα ή άρρωστα παιδιά της Γάζας που έχουν ανάγκη επείγουσας περίθαλψης μπορούν να νοσηλευθούν στην Γαλλία

timesadmin

Γερμανία: Συλλογικές απελάσεις εγκληματιών χωρίς καταδίκη;

timesadmin

Επείγουσα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καλεί η Βραζιλία

timesadmin

ΗΠΑ: Σε υψηλό εννέα μηνών η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα, σύμφωνα με το ADP

timesadmin

Ετοιμάζεται μεταγραφή Νταβούτογλου στο στρατόπεδο Ερντογάν;

timesadmin