Εταιρεία-κολοσσός-σταματά-την-εξέλιξη-ηλεκτρικής-πλατφόρμας-αυτοκινήτων
AYTOKINHTO

Εταιρεία κολοσσός σταματά την εξέλιξη ηλεκτρικής πλατφόρμας αυτοκινήτων

Εταιρεία κολοσσός σταματά την εξέλιξη ηλεκτρικής πλατφόρμας αυτοκινήτων

Οι χαμηλές πωλήσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων αναγκάζουν μεγάλη εταιρεία στην Ευρώπη να σταματήσει την εξέλιξη νέας πλατφόρμας για ηλεκτρικά.

Top Gear TEAM

Mercedes Benz Εργοστάσιο

Η χαμηλή ζήτηση ηλεκτρικών αυτοκινήτων και οι χαμηλές πωλήσεις στις κατηγορίες που εντάσσονται αυτοκίνητα όπως οι Mercedes EQE και EQS, αναγκάζουν την Mercedes να ακυρώσει την εξέλιξη της νέας πλατφόρμας ηλεκτρικών αυτοκινήτων ΜΒ.ΕΑ Large. 

Mercedes Benz Εργοστάσιο

Η νέα πλατφόρμα, είχε προγραμματιστεί να λανσαριστεί το 2028 και προοριζόταν να στηρίξει τους διαδόχους των EQE και EQS τόσο στις sedan εκδόσεις τους, όσο και στις SUV. Όπως ανέφερε ωστόσο πρώτη η Handelsblatt, η ανάπτυξη της συγκεκριμένης πλατφόρμας έχει ακυρωθεί. 

Το γερμανικό οικονομικό έντυπο αναφέρει ότι η απόφαση ελήφθη λόγω των χαμηλών πωλήσεων των υφιστάμενων μοντέλων EQE και EQS, επικαλούμενο πληροφορίες που δόθηκαν από τέσσερις διαφορετικούς insiders. 

Mercedes Benz Εργοστάσιο

Η Mercedes δεν έχει απαντήσει ακόμη σε κανένα άλλο ξένο μέσο που έχει προσπαθήσει να αποσπάσει σχόλια για την συγκεκριμένη είδηση, ενώ δεν την έχει διαψεύσει κιόλας. Πάντως σύμφωνα με αναλυτές εκτιμάται πως η διακοπή της ανάπτυξης θα εξοικονομήσουν στην Mercedes 4 έως 6 δισεκατομμύρια ευρώ καθώς στο κόστος υπολογίζονται και οι αλλαγές που θα έπρεπε να γίνουν στις υφιστάμενες γραμμές παραγωγής, ώστε να ενσωματωθεί σε αυτές η νέα πλατφόρμα.

Mercedes Benz Εργοστάσιο

Σύμφωνα με την Handelsblatt, η απόφαση να ακυρωθούν τα σχέδια για την πλατφόρμα MB.EA Large αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης αναπροσαρμογής των μελλοντικών δραστηριοτήτων ανάπτυξης της Mercedes-Benz. Η αυτοκινητοβιομηχανία ανέβαλε πρόσφατα τον στόχο της για την επίτευξη μεριδίου 50% στις πωλήσεις EV (plug-in υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα) το 2025 για το 2030. 

Επίσης, ανακάλεσε τα σχέδιά της για πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων μόνο μέχρι το 2030 “σε αγορές όπου το επιτρέπουν οι συνθήκες”. 

Mercedes Benz Εργοστάσιο

Αν όλα αυτά αποδειχθούν ακριβή, δεν θα επηρεαστεί η ανάπτυξη της πλατφόρμας ΜΒ.ΕΑ Medium ενώ η εταιρεία σκοπεύει να αναπτύξει περαιτέρω την πλατφόρμα EVA2, η οποία αποτελεί τη βάση για τα υπάρχοντα μοντέλα EQE και EQS, με μια αρχιτεκτονική φόρτισης 800V που θα αντικαταστήσει το σύστημα 400V που χρησιμοποιείται σήμερα. 

Επίσης φαίνεται πως είναι σταθερά τα σχέδια της Mercedes για την ανάπτυξη των πλατφορμών MMA, η οποία αφορά τα compact ηλεκτρικά αυτοκίνητα, MB.AMG, η οποία αφορά τα σπορ αυτοκίνητα της φίρμας και MB.VAN, που θα είναι βάση των επαγγελματικών.

Related posts

Tο νέο Mini Countryman έχει αυτονομία πάνω από 400 χιλιόμετρα

timesadmin

Δοκιμή Citroen C4 X 1,2 130 EAT8: Μια κατηγορία μόνο του

timesadmin

Σταθμοί ανταλλαγής μπαταρίας ηλεκτρικού: Θα μπορείς να βάλεις γεμάτη στο ηλεκτρικό Fiat 500e

timesadmin

Επίσημο: Αυτή είναι η νέα Lancia Ypsilon και η νέα εποχή της φίρμας

timesadmin

Ο Sebastian Vettel δοκιμάζει τo hypercar Porsche 963 (εικόνες, video)

timesadmin

Toyota Urban SUV Concept: Μικρό και ηλεκτρικό έρχεται σύντομα

timesadmin