ΥΓΕΙΑ

Εταιρία στην Κίνα σχεδιάζει ανθρωποειδή ρομπότ για να φροντίζουν ηλικιωμένους

Εταιρία στην Κίνα αποφάσισε να δημιουργήσει ρομπότ που θα λειτουργούν με τεχνητή νοημοσύνη για να φροντίζουν ηλικιωμένους και ασθενείς που βρίσκονται στη διαδικασία αποκατάστασης.

Σύμφωνα με το euronews.com, το συγκεκριμένο σχέδιο το επεξεργάζεται η Fourier Intelligence, η οποία έχει στόχο να δημιουργήσει τα ρομπότ GR-1, που θα είναι ανθρωποειδή.

Τα ανθρωποειδή ρομπότ θα είναι εξοπλισμένα με τη δυνατότητα να μεταφέρουν ασθενείς από τα κρεβάτια τους σε αναπηρικά καροτσάκια και επίσης να βοηθούν στη συλλογή αντικειμένων. Επίσης, θα βοηθούν στη θεραπεία των ηλικιωμένων, με διάφορες δραστηριότητες και ασκήσεις.

Ο Zen Koh, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Fourier Intelligence είπε: «Καθώς προχωράμε, ολόκληρο το GR-1 θα μπορούσε να είναι φροντιστής, θα μπορούσε να είναι βοηθός θεραπείας, μπορεί να είναι σύντροφος στο σπίτι για τους ηλικιωμένους που μένουν μόνοι».

Το ρομπότ είναι λίγο πάνω από 1 μέτρο και 64 εκατοστά σε ύψος και ζυγίζει 55 κιλά. Μπορεί να περπατήσει, να αποφύγει τα εμπόδια και να εκτελέσει απλές εργασίες όπως να κρατά μπουκάλια. Ο σχεδιασμός του ρομπότ βρίσκεται επί του παρόντος στη φάση έρευνας και ανάπτυξης και το πρωτότυπο θα χρειαστούν έως και δύο-τρία χρόνια για να ολοκληρωθεί.

Ο Koh λέει, «Το ίδιο το σύστημα μπορεί να επιτύχει την ισορροπία του περπατήματος και να εκτελέσει διαφορετικές εργασίες. Μπορούμε να το προγραμματίσουμε να κάθεται, να στέκεται και να πηδά. Μπορείτε να προγραμματίσετε τους βραχίονες να μαζεύουν σκεύη και εργαλεία και να εκτελούν εργασίες όπως επιθυμούν οι μηχανικοί».

- -

Related posts

Οι επιπτώσεις που έχουν οι δασικές πυρκαγιές στα μάτια και πώς να προστατευθείτε

timesadmin

Κορωνοϊός: Πώς επηρέασε η πανδημία την καρδιαγγειακή υγεία του πληθυσμού

timesadmin

«Πολυεργαλείο» τα νέα φάρμακα για το αδυνάτισμα; Για ποιες άλλες παθήσεις τα μελετούν

timesadmin

Δημιούργησαν rapid test που ανιχνεύει τον καρκίνο του μαστού σε 5 δευτερόλεπτα

timesadmin

Μπορείτε να ξεχωρίσετε τους μύθους από τις αλήθειες για τον ύπνο το καλοκαίρι;

timesadmin

Προδιαβήτης: Τι είναι και γιατί δεν πρέπει να τον αγνοούμε

timesadmin