Ερντογάν:-Το-Ισραήλ-καυχιέται-ότι-σκοτώνει-εγκύους-λέγοντας-“2-νεκροί-με-1-πυροβολισμό”
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: Το Ισραήλ καυχιέται ότι σκοτώνει εγκύους λέγοντας “2 νεκροί με 1 πυροβολισμό”

“Δεν θα αφήσουμε το θέμα των πυρηνικών όπλων του Ισραήλ να εκπέσει από την παγκόσμια ατζέντα”, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά από τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ισραήλ

Ο Ερντογάν είπε ότι η Δύση προσπαθεί να “δικαιώσει” τα εγκλήματα πολέμου και τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας του Ισραήλ στη Γάζα, προσθέτοντας ότι οι δυτικές χώρες είχαν μια “αδελφότητα ψεμάτων” με το Ισραήλ, την οποία χαρακτήρισε “επαίσχυντη”.

“Η ντροπή του Ολοκαυτώματος έχει κυριολεκτικά πάρει ομήρους τους Ευρωπαίους ηγέτες”, είπε. “Εμείς, ως Τουρκία, δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί το θέμα των πυρηνικών του Ισραήλ”, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

“Το Ισραήλ προσπαθεί να σπάσει την αντίσταση των κατοίκων της Γάζας βομβαρδίζοντας νοσοκομεία στη Γάζα. Μια βαναυσότητα, μια ωμότητα που θυμίζει τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, εκτίθεται στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου. Το Ισραήλ καυχιέται ότι σκότωσε εγκύους, λέγοντας “2 νεκροί σε 1 πυροβολισμό”. Αυτό δεν λέγεται πόλεμος, είναι κρατική τρομοκρατία, βαρβαρότητα, ληστεία”, δήλωσε.

Για τη Γάζα είπε: “Υποστηρίζουμε τον λαό της Γάζας με αυτή την κατανόηση. Στείλαμε 11 αεροπλάνα γεμάτα προμήθειες στην Αίγυπτο για να τα παραδώσουμε στους αδελφούς μας από τη Γάζα. Αποστείλαμε συνολικά έως και 800 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή. Διασφαλίζουμε ότι το υλικό βοήθειας παραδίδεται στη Γάζα μέσω της συνοριακής πύλης της Ράφα”.

Τουρκοκύπριοι

O Ερντογάν αναφέρθηκε και στην Κύπρο, λέγοντας ότι ο Οργανισμός Τουρκογενών Κρατών έσπασε την απομόνωση των Τουρκοκυπρίων επειδή τους δέχτηκε στους κόλπους του και επιτέθηκε κατά της ΕΕ επειδή, όπως είπε, δεν τήρησε τις υποσχέσεις της.

“Μετά την Ουγγαρία, πέρυσι η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” έγινε μέλος-παρατηρητής του Οργανισμού με το συνταγματικό της όνομα, σπάζοντας την απομόνωση που επιβλήθηκε στους Τουρκοκύπριους αδελφούς μας και αποδεικνύοντας την υποστήριξη του τουρκόφωνου κόσμου προς τον κυπριακό λαό” δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ανέφερε επίσης ότι “με τα βήματα που κάνουμε σε κάθε τομέα, από την ενέργεια μέχρι την ασφάλεια, από την άμυνα μέχρι τις επενδύσεις σε υποδομές, ενισχύουμε τους εμπορικούς και ανθρώπινους δεσμούς μεταξύ της μητέρας πατρίδας και της μικρής πατρίδας […] Πρώτα ο Θεός, θα πετύχουμε πολύ περισσότερα”.

Ο Ταγίπ Ερντογάν έστρεψε για μία ακόμη φορά τα βέλη του κατά των Βρυξελλών, υποστηρίζοντας ότι “ο χρόνος θα αποδείξει πόσο μεγάλο λάθος έκανε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία τιμωρεί τους Τουρκοκύπριους ενεργώντας αντίθετα από τις υποσχέσεις της”.

Καταλήγοντας, είπε πως “παρά τις αδικίες που έχουμε υποστεί, διατηρούμε τη βούλησή μας για μια δίκαιη και μόνιμη λύση. Πιστεύουμε ότι ο δρόμος προς αυτό περνά μέσα από την αναγνώριση της ισότιμης κυριαρχίας των Τουρκοκυπρίων”.

Αρμενία

“Βλέπουμε αυτούς που προσπαθούν να αποσπάσουν την προσοχή των Τουρκοκυπρίων από τα νόμιμά τους δικαιώματα μέσω εμπάργκο, επιδίδονται σε ΄νέα παιχνίδια στον Καύκασο. Εκμεταλλεύτηκαν και χρησιμοποίησαν τους Αρμένιους. Η Αρμενία πρέπει επίσης να δει αυτήν την αλήθεια τώρα. Καλώ την Αρμενία να πάρει το χέρι της ειρήνης που απλώνει το Αζερμπαϊτζάν”, δήλωσε ο Ερντογάν.

Εσωτερικά

Στη συνέχεια φυσικά προχώρησε στο να αποκαλέσει 5η φάλαγγα… όποιον επικρίνει την κυβέρνησή του: “Όποιος κατηγορεί την Τουρκία ότι γυρίζει την πλάτη στα προβλήματα των πολιτών της είτε αγνοεί είτε είναι μέλος 5ης φάλαγγας που εργάζεται για λογαριασμό ξένων δυνάμεων. Από εδώ και πέρα ​​θα συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στα αδέρφια μας”.

Τρομοκρατία

“Συνεχίζουμε τον αγώνα μας κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων και των ομάδων οργανωμένου εγκλήματος. Εξουδετερώσαμε 2 χιλιάδες τρομοκράτες από την αρχή του χρόνου. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί έως ότου ο τελευταίος τρομοκράτης δεν αποτελεί πλέον πηγή απειλής για τη χώρα μας. Καταστρέψαμε τον διάδρομο του τρόμου που ήθελε να δημιουργηθεί στα νότια σύνορά μας. Παρακολουθούμε στενά τις προσπάθειες ενίσχυσης της αυτονομιστικής τρομοκρατικής οργάνωσης. Είμαστε αποφασισμένοι να νικήσουμε τους ιδιοκτήτες αυτών των άθλιων σχεδίων. Η προειδοποίησή μας ότι μπορεί να έρθουμε ξαφνικά το βράδυ ισχύει σήμερα όπως και χθες”, δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

-

Related posts

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Διακόπηκαν οι απομακρύνσεις ξένων πολιτών και τραυματιών προς την Αίγυπτο

timesadmin

Ουκρανία: Τουλάχιστον εννέα τραυματίες από τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο

timesadmin

Τουρκία: Τα κρατικά ομόλογα και οι τράπεζες υφίστανται πλήγμα μετά την ισχυρή εκλογική επίδοση του Ερντογάν

timesadmin

Φρ. Μπελέρης: Κανονικά η συγκέντρωση στη Χειμάρρα παρά τα εμπόδια των αλβανικών αρχών

timesadmin

Μελόνι: Στην Μάλτα υπήρξε θέληση για σοβαρή και γρήγορη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού

timesadmin

Ράλι 7% για την Meta μετά την ισχυρή υπέρβαση των προβλέψεων στο τρίμηνο

timesadmin