thetimes.gr
Ερντογάν:-“Σήμερα-νίκησε-η-Τουρκική-Δημοκρατία”-–-Η-έκκληση-για-ενότητα…-με-νέα-επίθεση-στην-αντιπολίτευση
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν: “Σήμερα νίκησε η Τουρκική Δημοκρατία” – Η έκκληση για ενότητα… με νέα επίθεση στην αντιπολίτευση

Νικητής των σημερινών εκλογών ήταν η Τουρκική Δημοκρατία δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πανηγυρική ομιλία του μπροστά στο προεδρικό μέγαρο της χώρας μετά την ιστορική επικτράτησή του έναντι του ηγέτη της ενωμένης αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Ερντογάν μίλησε για ήττα των τρομοκρατικών οργανώσεων και νίκη των 85 εκατομμυρίων Τούρκων, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα της κάλπης που του εξασφάλισε μια τρίτη θητεία στην προεδρία της Τουρκίας, επεκτείνοντας την ήδη 20ετή κυριαρχία του στην πολιτική σκηνή της χώρας.

“Ευχαριστώ κάθε έναν από τους ανθρώπους μας που μάς έδωσε για μια ακόμα φορά την ευθύνη να κυβερνήσουμε τη χώρα για άλλα πέντε χρόνια”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε μια προσπάθεια να φανεί ενωτικός, μετά από μια ιδιαίτερα σκληρή και διχαστική προεκλογική μάχη, ο Ερντογάν κάλεσε τους Τούρκους να αφήσουν πλέον πίσω τους τις διαφωνίες και διαμάχες και να συσπειρωθούν όλοι στη βάση των εθνικών αξιών και του εθνικού οράματος.

Λίγο αργότερα, ωστόσο, επιτέθηκε εκ νέου στην αντιπολίτευση και κατηγόρησε τον αντίπαλό του στην προεδρική κούρσα, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για σχέσεις με τους τρομοκράτες που απειλούν τη χώρα, χαρακτήρισε τους εκπροσώπους της αντιπολίτευσης υπέρμαχος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, ενώ τόνισε ότι η απελευθέρωση του πρώην ηγέτη του φιλοκουρδικού κόμματος Σελαχατίν Ντερμιτάς, τον οποίο χαρακτήρισε “τρομοκράτη” επί δικής του διακυβέρνησης δεν πρόκειται να συμβεί.

Αναφερόμενος στις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Τουρκία -θέμα που παρολίγον να του στοιχίσει την προεδρία, καθώς η κατάρρευση της τουρκικής οικονομίας είναι ένας από τους βασικούς λόγους της μείωσης των ποσοστών του-, ο Ερντογάν εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος.

Όπως τόνισε, το πιο επείγον ζήτημα για τη χώρα είναι η αντιμετώπιση του πληθωρισμού, αλλά πρόσθεσε ότι δεν είναι ένα πρόβλημα δύσκολο να επιλυθεί, εκφράζοντας μάλιστα την πεποίθησή του ότι και οι πληθωριστικές πιέσεις θα υποχωρήσουν, όπως μειώθηκαν τα επιτόκια στο 8,5% από 19% πριν από δύο χρόνια.

Ο Τούρκος πρόεδρος δεσμεύθηκε μάλιστα να οικονομήσει μια ισχυρή οικονομία, με θεμέλια τη σταθερότητα και την εμπιστοσύνη.

“Σχεδιάζουμε μια οικονομία εστιασμένη στις επενδύσεις και την απασχόληση, με ένα οικονομικό επιτελείο που χαίρει διεθνούς αναγνώρισης”, υποσχέθηκε ο Ερντογάν στους υποστηρικτές του που είχαν πλημμυρίσει τον χώρο μπροστά από το προεδρικό μέγαρο.

Στην ομιλία του, ο Ερντογάν αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο προσφυγικό, ένα θέμα που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα του δημόσιου διαλόγου στην Τουρκία, καθώς η χώρα έχει υποδεχθεί μεγάλο όγκο προσφύγων από τη Συρία, μετά τον πόλεμο.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι θα διασφαλίσει την επιστροφή επιπλέον 1 εκατομμυρίου Σύριων προσφύγων στη χώρα τους.

Related posts

Ουκρανία: Τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό της Χερσώνας και της περιοχής του Χαρκόβου

timesadmin

Τα αραβικά κράτη θέλουν να πρωταγωνιστήσουν στην επίλυση της κρίσης στη Συρία

timesadmin

Νέα διεθνής συνάντηση στη Γερμανία για παράδοση όπλων στην Ουκρανία

timesadmin

ΗΠΑ: Οδηγός έριξε το αυτοκίνητό του σε ομάδα ανθρώπων μπροστά από κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Τέξας- 8 νεκροί

timesadmin

Η Ουκρανία 3η παγκοσμίως σε αγορές όπλων

timesadmin

Νιγηρία: Ένοπλοι σκότωσαν 30 ανθρώπους σε έξι χωριά στη βόρεια Νιγηρία

timesadmin