Επιχείρηση-εναντίον-του-isis-από-δυνάμεις-των-ΗΠΑ-και-των-Κούρδων-των-sdf-στη-Συρία
ΚΟΣΜΟΣ

Επιχείρηση εναντίον του ISIS από δυνάμεις των ΗΠΑ και των Κούρδων των SDF στη Συρία

Ο αμερικανικός στρατός διεξήγαγε σήμερα τα ξημερώματα μια “μεγάλη επιχείρηση” με αερομεταφερόμενες δυνάμεις κοντά στην Ντέιρ αζ Ζουρ, στην ανατολική Συρία, υποστηρίζει το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Οι αμερικανικές δυνάμεις προσγειώθηκαν στην πόλη Μπουσέιρα, ανατολικά της Ντέιρ αζ Ζουρ και “απήγαγαν έναν αριθμό πολιτών”, σύμφωνα με την πηγή αυτήν.

Οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητες πηγές.

Από την Ουάσινγκτον, το Πεντάγωνο ανέφερε ότι δυνάμεις του υπό την ηγεσία των ΗΠΑ συνασπισμού πραγματοποίησαν μια επιχείρηση, μαζί με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στην Μπουσέιρα. Σκοτώθηκαν τέσσερις μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, μεταξύ των οποίων και ένας που φορούσε μια ζώνη με εκρηκτικά, αλλά δεν έγιναν συλλήψεις.

Το Πεντάγωνο διευκρίνισε ότι έγινε και μια ξεχωριστή επιχείρηση, μόνο από τις SDF, αλλά δεν ανέφερε αν αυτός ο συνασπισμός συνέλαβε πολίτες.

Η επαρχία Ντέιρ αζ Ζουρ, στα σύνορα με το Ιράκ, είναι μια στρατηγικής σημασίας δίοδος για τον ανεφοδιασμό των παραστρατιωτικών ομάδων που στηρίζονται από το Ιράν και τακτικά στέλνουν ενισχύσεις στη Συρία για να στηρίξουν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

Αμερικανικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί σε μια βάση, στην περιοχή αλ Τανφ, στα νότια της Ντέιρ αζ Ζουρ, στο πλαίσιο της αποστολής μάχης κατά του Ισλαμικού Κράτους που συνεχίζει τη δράση του, αν και σε περιορισμένο βαθμό, στο Ιράκ και τη Συρία.

Πηγή: Α-

Related posts

Έκρηξη σε πολυκατοικία στο Χαλάνδρι, όπου διαμένει αξιωματικός της ΕΛΑΣ

timesadmin

Ηandelsblatt:  Γιατί οι Γερμανικές εταιρείες συσσωρεύουν αποθέματα-Οι συνέπειες για την οικονομία

timesadmin

Στέλεχος Fed: Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα ενδέχεται να επιλέξει αύξηση επιτοκίων το Μάρτιο λόγω πληθωρισμού

timesadmin

Οι επενδυτές μειώνουν την έκθεσή τους σε ρωσικές θέσεις

timesadmin

Ιταλία: Πιθανή αποστολή του υπ. Εξωτερικών Ντι Μάιο την Τρίτη στο Κίεβο

timesadmin

Τουρκία-δημοσκόπηση: Μόλις στο 38,6% τα ποσοστά αποδοχής του προέδρου Ερντογάν

timesadmin