Επιπλέον-1.544-επιχειρήσεις-τουρισμού-και-151-γυμναστήρια-παιδότοποι-στις-Δράσεις-του-ΕΠΑνΕΚ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιπλέον 1.544 επιχειρήσεις τουρισμού και 151 γυμναστήρια-παιδότοποι στις Δράσεις του ΕΠΑνΕΚ

Σε συνέχεια των ενεργειών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, για απρόσκοπτη ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19, υπεγράφη η ένταξη 1.544 επιχειρήσεων στη Δράση “ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ” του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Με την Απόφαση αυτή (2η κατά σειρά) διατίθενται στις επιχειρήσεις του τουρισμού πρόσθετοι πόροι 55,9 εκατ. ευρώ, ενώ οι συνολικά πόροι που θα διατεθούν στον κλάδο ανέρχονται στα 253,9 εκατ. ευρώ.

Ο αριθμός των μέχρι σήμερα ενταγμένων επιχειρήσεων τουρισμού ανέρχεται στις 2.428 επιχειρήσεις, με την διαδικασία της αξιολόγησης να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα.

Σημαντικός είναι ο ρυθμός προόδου των χρηματοδοτήσεων, καθώς το ποσό που ήδη έχει εκταμιευτεί προς τις δικαιούχες επιχειρήσεις υπερβαίνει τα 72 εκατ. ευρώ. 

Παράλληλα υπεγράφη η 5η τροποποίηση της Απόφασης έγκρισης αιτήσεων χρηματοδότησης που υποβλήθηκαν στην Δράση Επιχορήγηση Υφιστάμενων Επιχειρήσεων Γυμναστηρίων, Παιδότοπων του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ), του ΕΣΠΑ 2014-2020.

Με την απόφαση αυτή εντάσσονται 151 αιτήσεις / επιχειρήσεις συνολικής εγκεκριμένης επιχορήγησης 1.3 εκατ. ευρώ. Πλέον, οι συνολικές εγκρίσεις ανέρχονται σε 1.042 συνολικής εγκεκριμένης επιχορήγησης 9.9 εκατ. ευρώ. 

Κεντρικός πυλώνας της πολιτικής του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του αρμόδιου Υπουργού κ. Άδωνη Γεωργιάδη, του αρμόδιου Υφυπουργού, κ. Γιάννη Τσακίρη και του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ&ΤΣ, κ. Γιώργου Ζερβού, είναι η στήριξη της λειτουργίας των ΜμΕ και η ομαλότερη ένταξή τους στην μετά Covid-19 εποχή και πραγματικότητα.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Related posts

Σε αναμονή χιλιάδες ιδιοκτήτες για ενοίκια covid

timesadmin

ΕΛΣΤΑΤ: Αυξήθηκαν 10,72% οι θάνατοι στις 47 εβδομάδες του 2021

timesadmin

Οι παράγοντες που θα επηρεάσουν την πορεία της αγοράς των ακινήτων

timesadmin

Διπλασίασε την κερδοφορία της στο α΄ τρίμηνο του 2022 η ABBank

timesadmin

Eurobank: Το πάγιο κεφάλαιο της ελληνικής οικονομίας παρέμεινε σε καθοδική τροχιά για 11ο χρόνο το 2020

timesadmin

Έξαρση πανδημίας και πληθωρισμός απειλούν τα δημόσια ταμεία

timesadmin