Επεκτείνεται-η-ηλεκτρονική-αίτηση-επιδόματος-ασθενείας-ατυχήματος
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επεκτείνεται η ηλεκτρονική αίτηση επιδόματος ασθενείας-ατυχήματος

Επεκτείνεται η δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης επιδόματος ασθενείας σε ασφαλισμένους ειδικών κατηγοριών του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (επιδοτούμενος άνεργος του ΔΥΠΑ (τέως ΟΑΕΔ), στρατεύσιμος, οικοδομοτεχνίτης, αυτοτελώς απασχολούμενος), καθώς και για τους ασφαλισμένους του τ. ΤΑΥΤΕΚΩ.

Στην ίδια πλατφόρμα, για τη χορήγηση επιδόματος ατυχήματος, παρέχεται πλέον η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης ατυχήματος για τους ασφαλισμένους τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ. ΤΑΞΥ και τ. ΟΑΕΕ του e-ΕΦΚΑ.

Με την επέκταση της ηλεκτρονικής αυτής υπηρεσίας καταργείται η αυτοπρόσωπη παρουσία των ασφαλισμένων στις υπηρεσίες του Φορέα και εξαλείφεται η πολύωρη αναμονή και ταλαιπωρία. Η ψηφιοποίηση της διαδικασίας συμβάλλει στην ταχύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων πληρωμών των επιδομάτων και στη σύντμηση του χρόνου πίστωσης των ποσών στους δικαιούχους. Ήδη, 128.648 ασφαλισμένοι εξυπηρετήθηκαν κατά το προηγούμενο έτος (2021) μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας του e-ΕΦΚΑ, ενώ κατά το τρέχον έτος (2022) οι ασφαλισμένοι που έκαναν χρήση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας πολλαπλασιάστηκαν και ανήλθαν στους 631.624.

Παράλληλα, απελευθερώνονται χιλιάδες ανθρωποώρες και αφαιρείται ένα σημαντικό διοικητικό βάρος για τις υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ.

Yπενθυμίζεται ότι η ηλεκτρονική υπηρεσία υποβολής χορήγησης επιδόματος Ασθενείας/Ατυχήματος (https://www.efka.gov.gr/el/epidoma) είναι διαθέσιμη στην ενιαία ψηφιακή πύλη του Δημοσίου Gov.gr και στον ιστότοπο του e-ΕΦΚΑ (https://www.efka.gov.gr), στην ενότητα: Ηλεκτρονικές υπηρεσίες, κάνοντας χρήση των κωδικών taxisnet.

Πηγή: Α-

Related posts

Η Κομισιόν ενέκρινε ελληνικό σχέδιο 20 εκατ. ευρώ για στήριξη των εταιρειών στην τέχνη και την ψυχαγωγία

timesadmin

Kommersant: Η Gazprom θα στείλει τρίτη παρτίδα LNG στην Ελλάδα

timesadmin

Τα σχέδια της JP Morgan για επέκταση στην Ελλάδα και η ψήφος εμπιστοσύνης στη χώρα

timesadmin

Πιερρακάκης: Πόρους 10 εκατ. ευρώ από το πρόγραμμα Smart Cities θα λάβει η Θεσσαλονίκη

timesadmin

Στον πάγο τα μπόνους τραπεζιτών μέχρι το 2023

timesadmin

Παίρνουν μπροστά τα έξυπνα έργα υποδομών του Ταμείου Ανάκαμψης

timesadmin