Επίτιμος-πολίτης-του-Κιέβου-ο-Μπόρις-Τζόνσον
ΚΟΣΜΟΣ

Επίτιμος πολίτης του Κιέβου ο Μπόρις Τζόνσον

Το δημοτικό συμβούλιο του Κιέβου απένειμε στον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας τον τίτλο του επίτιμου πολίτη του Κιέβου, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της ουκρανικής πρωτεύουσας Βιτάλι Κλίτσκο με ανάρτησή του στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.

“Το συμβούλιο του Κιέβου ενέκρινε απόφαση για την απονομή στον μεγάλο φίλο της Ουκρανίας Μπόρις Τζόνσον του τίτλου του επίτιμου πολίτη του Κιέβου. Ο Μπόρις επισκέφθηκε επανειλημμένα την ουκρανική πρωτεύουσα – και κατά την ειρηνική περίοδο και στην πιο δραματική περίοδο του αγώνα μας ενάντια στον Ρώσο εισβολέα. Ο Τζόνσον έκανε και είμαι πεπεισμένος ότι και στη συνέχεια θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, ώστε η Μεγάλη Βρετανία και οι παγκόσμιοι ηγέτες να συνεχίσουν την αναγκαία βοήθεια προς την Ουκρανία. Τον ευγνωμονούμε για την υποστήριξη! Τον περιμένουμε στο Κίεβο για να του απονείμουμε αυτό τον τιμητικό τίτλο!”, έγραψε ο Κλίτσκο.

Και το επιστημονικό συμβούλιο του Εθνικού Πανεπιστημίου “Ιβάν Φρανκό” του Λβίφ απένειμε τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα (Doctor Honoris Causa) στον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Related posts

Ουκρανία: Τουλάχιστον 15 άμαχοι σκοτώθηκαν από ρωσικές επιθέσεις στο Χάρκοβο

timesadmin

Ντε Γκίντος: Ο πόλεμος δεν έχει σημαντικό αντίκτυπο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της ΕΕ

timesadmin

Ουκρανία: Πάνω από 3.000 οι επιβεβαιωμένοι άμαχοι νεκροί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, σύμφωνα με τον ΟΗΕ

timesadmin

Erste Group: Δεν ανανεώνει ο CEO, διαφώνησε με την τράπεζα για τον “στρατηγικό προσανατολισμό του ομίλου”

timesadmin

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Χαϊδάρι

timesadmin

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων εγκρίνει τα εμβόλια των Pfizer και Moderna κατά της Όμικρον

timesadmin