Επίτιμος-διδάκτορας-του-Παντείου-ο-Ι-Σαρμάς-πρόεδρος-του-ΕΣ.
ΕΛΛΑΔΑ

Επίτιμος διδάκτορας του Παντείου ο Ι. Σαρμάς πρόεδρος του Ε.Σ.

Είναι ο δεύτερος τιμητικός τίτλος που λαμβάνει ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου καθώς ήδη από τον περασμένο Μάιο έχει αναγορευθεί επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Κατά την εκδήλωση αναγόρευσης, ο καθηγητής Ξενοφώντας Κοντιάδης παρουσίασε το βιογραφικό και τα επιτεύγματα του τιμώμενου προσώπου, ενώ ο πρόεδρος του Τμήματος αναπληρωτής καθηγητής Αντώνιος Χάνος ανέγνωσε το ψήφισμα της συνέλευσης του Τμήματος για την αναγόρευση του κ. Σαρμά.

Ο Κοσμήτορας της Σχολής, καθηγητής Θεοδόσιος Παλάσκας παρουσίασε την αναγόρευση και το διδακτορικό δίπλωμα, ενώ η πρύτανης του Παντείου, καθηγήτρια Χριστίνα Κουλούρη, απένειμε τον τίτλο με τον τιμώμενο να λαμβάνει την τήβεννο και το επιτηβέννιο του Πανεπιστημίου.

Η αντιφώνηση του κ. Σαρμά είχε αντικείμενο, «τη συναίνεση ως έμπρακτη εφαρμογή της δίκαιης ισορροπίας, τον ρόλο και τα όριά της στις διοικητικές μεταρρυθμίσεις» και κλείνοντας την αντιφώνηση, ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, επισήμανε: «Με ευγνωμοσύνη στον ιερό αυτόν τόπο της σκέψης αποδέχομαι την τιμή που μου κάνατε, ελπίζοντας να σταθώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας».

Στην τελετή παρέστησαν, οι πρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Αρείου ΠάγουΕυαγγελία Νίκα και Μαρία Γεωργίου, αντίστοιχα, οι πρώην πρόεδροι του Συμβουλίου της Επικρατείας Χρήστος Γεραρής, Μαίρη Σάρπ και Δημήτριος Σκαλτσούνης, ο γενικός επίτροπος Επικρατείας των Διοικητικών Δικαστηρίων Δημήτριος Κωστάκης, ο γενικός επίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου Σταμάτιος Πουλής, καθώς και ανώτατοι δικαστές εν ενεργεία και επίτιμοι.

Related posts

Γεραπετρίτης: «Επιτυχές το άνοιγμα των σχολείων, εντοπίσαμε 15.500 εν δυνάμει κρούσματα»

timesadmin

Νεκρός μέσα στο κελί του στις φυλακές Κέρκυρας ο Πολωνός που σκότωσε τον 7χρονο Ανδρέα

timesadmin

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στις Συκιές- Τρεις συλλήψεις για απόπειρα ανθρωποκτονίας

timesadmin

Μαφιόζικη επίθεση στο Μοσχάτο: «Ο 41χρονος ήταν σκοτεινός άνθρωπος και απέφευγε τον κόσμο», λένε οι γείτονες

timesadmin

Χιόνια και αυτοκίνητο: Τα απαραίτητα αξεσουάρ που θα πρέπει να έχουμε στο όχημά μας τον χειμώνα

timesadmin

«Έπεσε στο καθήκον» λέει ο πατέρας της 42χρονης νοσηλεύτριας που σκοτώθηκε σε τροχαίο μετά τη βάρδιά της

timesadmin