Εξερράγη-το-ηφαίστειο-Σεμέρου-στην-Ινδονησία
ΚΟΣΜΟΣ

Εξερράγη το ηφαίστειο Σεμέρου στην Ινδονησία

Το ηφαίστειο Σεμέρου της Ινδονησίας, στην ανατολική Ιάβα, εξερράγη σήμερα, εκτοξεύοντας σύννεφα καπνού και τέφρας, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι της περιοχής να σπεύσουν σε κοντινές περιοχές, μεταξύ άλλων στο Λουματζάνγκ.

Δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε κτίρια ή τραυματισμοί, έγινε γνωστό σε μια ανακοίνωση της Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών της χώρας (BNPB), όπου πρόσθεσε πως το τοπικό της παράρτημα εγκαθιστά σκηνές για όσους απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους.

Σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η BNPB φαίνονται κάτοικοι της περιοχής να τρέχουν, καθώς ο καπνός και η τέφρα που υψώνονται καλύπτουν χωριά στην επαρχία Ανατολική Ιάβα.

Ηφαιστειακή τέφρα και θερμές μάζες αέρα καταγράφηκαν στην περιοχή γύρω στις 3 το απόγευμα τοπική ώρα, δήλωσε ο Αμπντούλ Μουχάρι, ένας αξιωματούχος της BNPB.

Ο Τορικούλ Χακ, επικεφαλής της περιφέρειας της Λουματζάνγκ, κοντά στο Σεμέρου, είπε στο Reuters ότι ο δρόμος και η γέφυρα που συνδέει το Λουματζάνγκ με τη διπλανή πόλη Μαλάνγκ έχουν υποστεί ζημιές.

“Είναι μια πολύ πιεστική, ταχέως εξελισσόμενη κατάσταση, από τότε που εξερράγη το ηφαίστειο”, σημείωσε, προσθέτοντας πως εκκενώσεις περιοχών βρίσκονται σε εξέλιξη. Το Σεμέρου είναι μεταξύ των 130 ενεργών ηφαιστείων της Ινδονησίας.

Πηγή: Α-

Related posts

Ρωσία: Το ΝΑΤΟ ετοιμάζεται για μεγάλης κλίμακας ένοπλη σύγκρουση με τη Ρωσία

timesadmin

OHE: Ο Παλαιστίνιoς ΥΠΕΞ καταγγέλλει την κατεδάφιση παλαιστινιακού σπιτιού στην Ιερουσαλήμ

timesadmin

“Ο Ασάνζ θα αυτοκτονήσει εάν εκδοθεί στις ΗΠΑ”

timesadmin

Νέα μέτρα, νέα ρεκόρ καθώς η παραλλαγή Όμικρον εξαπλώνεται – Ένας απολογισμός για τις τελευταίες εξελίξεις

timesadmin

ΗΠΑ – προοδευτικοί: Απορρίπτουν προτάσεις διεκδίκησης της προεδρίας από πρώην ηγετικά στελέχη ή σε συνεργασία με Ρεπουμπλικάνους

timesadmin

Τα βασικά σημεία από τη συνάντηση Λαβρόφ – Μπλίνκεν

timesadmin