Εξαγορά-“βόμβα”-από-την-brembo-ποια-εταιρεία-πήρε
AYTOKINHTO

Εξαγορά “βόμβα” από την Brembo-ποια εταιρεία πήρε

Η Brembo κορυφαία ιταλική εταιρεία κατασκευής συστημάτων φρένων προχώρησε σε μια εξαγορά “βόμβα” στον κόσμο της αυτοκίνησης που έχει προκαλέσει μεγάλη εντύπωση.

Top Gear TEAM

Brembo

Η Brembo συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία τεχνολογίας αναρτήσεων Ohlins Racing έναντι 371,3 εκατ. ευρώ (405 εκατ δολαρίων), στη μεγαλύτερη εξαγορά που έχει πραγματοποιήσει ποτέ η ιταλική εταιρεία συστημάτων πέδησης.

Η Ohlins με έδρα τη Σουηδία θα εξαγοραστεί πλήρως από την Tenneco που υποστηρίζεται από την Apollo Global Management και θα πληρωθεί με διαθέσιμα μετρητά, ανέφερε η Brembo σε δήλωσή της στις 11 Οκτωβρίου.

Ο εκτελεστικός πρόεδρος της Brembo, Matteo Tiraboschi, δήλωσε ότι η Ohlins είναι μια “ισχυρή προσθήκη”, στην γκάμα προιόντων της που θα ενισχύσει τον κύκλο εργασιών.

Η Brembo ελέγχεται από την ιταλική οικογένεια Bombassei, με ποσοστό περίπου 70% και νωρίτερα αυτό το μήνα άντλησε περισσότερα από 280 εκατ. ευρώ σε μετρητά μέσω της πώλησης ολόκληρου του ποσοστού 5,6% που κατείχε στην εταιρεία κατασκευής ελαστικών Pirelli, μια κίνηση που έθεσε επίσης τέλος στις εικασίες για συγχώνευση των δύο ιταλικών ομίλων.

Brake disk

Με έσοδα που αναμένεται να φθάσουν περίπου τα 104,5 εκατ. ευρώ μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτος, η Ohlins Racing παράγει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, όπως αμορτισέρ, μπροστινά πιρούνια, αμορτισέρ διεύθυνσης, λογισμικό και αλγόριθμους. Είναι επίσης προμηθευτής των πρωταθλημάτων μηχανοκίνητου αθλητισμού, συμπεριλαμβανομένων της Formula 1 και του MotoGP.

Ο όμιλος απασχολεί 500 υπαλλήλους σε δύο εγκαταστάσεις παραγωγής, στη Σουηδία και την Ταϊλάνδη, δύο κέντρα έρευνας και ανάπτυξης και τέσσερα υποκαταστήματα διανομής και δοκιμών στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Ταϊλάνδη και τη Σουηδία.

Shock absorber

Η εξαγορά αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025. Αξίζει να σημειωθεί πως η BofA Securities ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Brembo, ενώ η Jefferies ενεργεί ως επικεφαλής χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Tenneco.

Related posts

Το Audi RS6 sedan επιστρέφει ως ηλεκτρικό

timesadmin

Ranger Rover Sport: Ένας gentleman στην καμπάνια του

wp-needuser

Renault: To νέο Twingo θα είναι ηλεκτρικό των 20.000 ευρώ

timesadmin

Τι σημαίνει “800V” όταν μιλάμε για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

timesadmin

Δοκιμή Suzuki Swift Hybrid: Τι έχει αλλάξει στο δημοφιλές μικρό

timesadmin

F1 GP Σιγκαπούρης: Πού και τι ώρα θα δείτε τον αγώνα

protothema.gr