Ενδεχόμενο-να-ανοίξει-η-θεολογική-σχολή-της-Χάλκης-αφήνει-ο-υπουργός-Παιδείας-της-Τουρκίας
ΚΟΣΜΟΣ

Ενδεχόμενο να ανοίξει η θεολογική σχολή της Χάλκης αφήνει ο υπουργός Παιδείας της Τουρκίας

Ο υπουργός Παιδείας της Τουρκίας Γιουσούφ Τεκίν έθεσε ξανά στην ημερήσια διάταξη το ενδεχόμενο να ανοίξει ξανά η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, η οποία είναι κλειστή για περισσότερα από 50 χρόνια.

Μιλώντας στο κανάλι  nTV  ο Τεκίν είπε: “Το περιστατικό έχει δύο διαστάσεις, μία εκ των οποίων είναι η πολιτική διάσταση. Προσωπικά, θα ήθελα η Σχολή να είναι ανοιχτή. Όταν πήραμε την απόφασή μας για αυτό το θέμα, ο αξιότιμος Πρόεδρός μας μάς ζήτησε να ερευνήσουμε τις μεθόδους που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε. Είναι ένα ανοιχτό λύκειο εκεί. Κάνουμε τις δικές μας εργασίες για να λειτουργήσει ως ιεροδιδασκαλείο”.

Αναφερόμενος σε άλλο θέμα που αφορά την αλλαγή νόμου για τους εκπαιδευτικούς ο Τεκίν είπε: “Η διαδικασία αυτού του κειμένου νόμου έχει πλέον ολοκληρωθεί. Προσπαθήσαμε να κάνουμε ρυθμίσεις σχετικά με την ακυρωτική απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου και εάν μπορούμε να νομοθετήσουμε το επάγγελμα. Η ακαδημαϊκή κοινότητα περίμενε τα συνδικάτα”, είπε.

ΠΚ

Related posts

ΗΠΑ: Αναθεωρήθηκε ανοδικά η παραγωγικότητα του γ’ τριμήνου – Σε υψηλό τριών μηνών το εμπορικό έλλειμμα

timesadmin

Μακρόν: Τραυματισμένα ή άρρωστα παιδιά της Γάζας που έχουν ανάγκη επείγουσας περίθαλψης μπορούν να νοσηλευθούν στην Γαλλία

timesadmin

Κρεμλίνο: Δεν συνιστά απειλεί για τις ΗΠΑ η παρουσία των πολεμικών πλοίων μας στην Κούβα

protothema.gr

ΗΠΑ: “Λανθασμένη προσέγγιση” χαρακτηρίζει ο Λευκός Οίκος την κατάληψη πανεπιστημιακών κτιρίων

wp-needuser

Ο Γκουτέρες “καταδικάζει απερίφραστα” τη διπλή έκρηξη στην Κερμάν

timesadmin

Συνάντηση της Φον ντερ Λάιεν με τον Εμ. Μακρόν

James Rollner