ΕΜΠ:-Μετάδοση-γνώσης-με-το-Κέντρο-Επιμόρφωσης-του-Πολυτεχνείου
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΜΠ: Μετάδοση γνώσης με το Κέντρο Επιμόρφωσης του Πολυτεχνείου

Με στόχο την μετάδοση γνώσης σε επιστήμονες αλλά και σε όσους έχουν το ενδιαφέρον ξεκίνησε η λειτουργία του Κέντρου Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Ιδρύματος (ΚΕΔΙΒΙΜ ΕΜΠ). Σκοπός του Κέντρου είναι η διοργάνωση προγραμμάτων κατάρτισης, επιμόρφωσης και εν γένει διά βίου μάθησης που απευθύνονται τόσο σε επιστήμονες και επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους σε τεχνολογικά θέματα, όσο και στο ευρύ κοινό που θέλει να ενημερωθεί για τις σύγχρονες επιστημονικές εξελίξεις και τις νέες τεχνολογίες.

Με τα προγράμματα κατάρτισης που διοργανώνει το ΚΕΔΙΒΙΜ ΕΜΠ, φιλοδοξεί να στηρίξει το ανθρώπινο δυναμικό και να συνεισφέρει στην ανάπτυξη της χώρας. Το Κέντρο έχει ήδη δρομολογήσει την υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων πληθώρας εξειδικεύσεων και αντικειμένων που άπτονται τεχνολογικών θεμάτων υψηλού ενδιαφέροντος.

Το ΚΕΔΙΒΙΜ ΕΜΠ είναι προσβάσιμο μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης https://e-learning.ntua.gr/.

Ο Πρύτανης του ΕΜΠ, Καθηγητής Ανδρέας Μπουντουβής, σημείωσε ότι «η ίδρυση του ΚΕΔΙΒΙΜ ΕΜΠ είναι συνυφασμένη με την ευρεία εκπαιδευτική αποστολή του Ιδρύματος. Το ΕΜΠ φιλοδοξεί να προσφέρει, αξιοποιώντας το επιστημονικό δυναμικό και τις υποδομές του, επιμόρφωση με ποιότητα και αξία, συντονισμένη με τις ταχύτατες εξελίξεις στην επιστήμη και την τεχνολογία. Με το ΚΕΔΙΒΙΜ, το ΕΜΠ συμβάλλει στον γενικότερο εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, τυπικής και άτυπης, και στη μείωση του κοινωνικού αποκλεισμού στην εκπαίδευση».

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Κέντρου και Αντιπρύτανη Έρευνας του ΕΜΠ, Καθηγητή Ιωάννη Χατζηγεωργίου, «το ΕΜΠ κατόρθωσε μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα να λάβει όλες τις απαραίτητες αποφάσεις και να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες ώστε το Κέντρο να είναι έτοιμο να παρέχει εξειδικευμένη εκπαίδευση σε επιστήμονες και επαγγελματίες καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο πολίτη με το κύρος του παλαιότερου και μεγαλύτερου τεχνολογικού ιδρύματος της χώρας».

Ο Διευθυντής του Κέντρου, Καθηγητής ΕΜΠ, Σπύρος Βουτσινάς επεσήμανε ότι «Βασικό συστατικό των δράσεων του Κέντρου είναι να μεταδώσει τη γνώση που παράγουμε και διαμορφώνουμε στο ΕΜΠ με την επιστημονική μας έρευνα. Στοχεύουμε να καταστεί το ΚΕΔΙΒΙΜ ΕΜΠ ένα παράλληλο Πολυτεχνείο το ίδιο άξιο και το ίδιο καλό με το Πολυτεχνείο που όλοι ξέρουμε και αναγνωρίζουμε».

Ειδήσεις σήμερα:«Κανείς δεν μ’ αγαπάει»: Συγκλονιστικό ντοκουμέντο με τον σπαραγμό εξάχρονου που πέθανε «μετά από βασανιστήρια των γονιών του»Aπίστευτες εικόνες από πλημμυρισμένο νηπιαγωγείο στην ΚαλλιθέαΠοιοι εμβολιασμένοι κινδυνεύουν περισσότερο από νοσηλεία για COVID-19

Related posts

Ρόδος: 14χρονη βγήκε με τους γονείς της και τους περίμενε… καθηγητής για σκηνή ζηλοτυπίας

timesadmin

Πέθανε ο συνθέτης Τάκης Μπουγάς

timesadmin

«Καλάβρυτα 1943»: Τι απαντά ο σκηνοθέτης της ταινίας για τον «καλό ναζί» που σώζει γυναικόπαιδα

timesadmin

Χίλιοι φοιτητές και καθηγητές του Οικονομικού Πανεπιστημίου έτρεξαν στο 3ο ΟΠΑ Run

timesadmin

Θρήνος στη Λαμία για τη 14χρονη που «έφυγε» από επιπλοκές του κορωνοϊού

timesadmin

Άγρια επίθεση κατά Πακιστανών μεταναστών στα Καμίνια – Αιμόφυρτος ο ένας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

timesadmin