Ελ-Σαλβαδόρ:-Σχεδιάζει-να-κατασκευάσει-μια-πόλη-bitcoin-κοντά-σε-ένα-ηφαίστειο
ΚΟΣΜΟΣ

Ελ Σαλβαδόρ: Σχεδιάζει να κατασκευάσει μια πόλη Bitcoin κοντά σε ένα ηφαίστειο

Το Ελ Σαλβαδόρ σχεδιάζει να κατασκευάσει μια πόλη Bitcoin κοντά σε ένα ηφαίστειο που θα χρηματοδοτηθεί από το κρυπτονόμισμα, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Nayib Bukele, σύμφωνα με το CNBC.

Η πόλη θα έχει εμπορικούς χώρους, υπηρεσίες, διασκέδαση, εστιατόρια και αεροδρόμιο και θα χτιστεί κοντά στο ηφαίστειο Conchagua στο νοτιοανατολικό Ελ Σαλβαδόρ.

Τα έργα θα ξεκινήσουν το 2022 και η πόλη δεν θα έχει φόρους εκτός από τον φόρο προστιθέμενης αξίας (ΦΠΑ).

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, το Ελ Σαλβαδόρ ψήφισε νόμο σύμφωνα με τον οποίο έγινε η πρώτη χώρα στον κόσμο που υποδέχτηκε το Bitcoin ως νόμιμο νόμισμα.

Αλλά δεν είναι σύμφωνος όλος ο πληθυσμός της χώρας με τον νόμο. Τον Σεπτέμβριο, χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν κατά του νέου νόμου, φοβούμενοι ότι η εισαγωγή του κρυπτονομίσματος θα μπορούσε να οδηγήσει σε αστάθεια στη χώρα.

Η χώρα έχει επίσης λανσάρει και ένα πορτοφόλι Bitcoin, το οποίο επιτρέπει στους πολίτες να χρησιμοποιούν το κρυπτονόμισμα.

Ακόμη, το Ελ Σαλβαδόρ σχεδιάζει να συγκεντρώσει περίπου 1 δισ. δολάρια μέσω ενός Bitcoin ομολόγου,  σε συνεργασία με την Blockstream. Τα μισά από τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την αγορά bitcoin, ενώ τα υπόλοιπα 500 εκατ. δολάρια θα διατεθούν για την ενέργεια και τις υποδομές εξόρυξης bitcoin, όπως έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση της χώρας. Το Ελ Σαλβαδόρ σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τη γεωθερμική ενέργεια από το ηφαίστειο για την τροφοδοσία της εξόρυξης του Bitcoin.

Οι επενδυτές στο ομόλογο θα λάβουν ετήσιο ειδικό μέρισμα, ανέφερε η Blockstream.

Σημειώνεται ότι Bitcoin έχει υποχωρήσει περίπου 16% από το ρεκόρ των 68.990,90 δολαρίων που “άγγιξε” νωρίτερα τον Νοέμβριο, αλλά εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο άνω του 90% φέτος. Αυτή την ώρα (10.29 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με το investing.com, το Bitcoin σημειώνει πτώση 2,74% τις τελευταίες 24 ώρες και κινείται στα 57.474 δολάρια.

Related posts

Τουρκικές μπίζνες με τη Νότια Κορέα για την κατασκευή του τανκ “Αλτάι”

timesadmin

Τουρκία και Ρωσία συμφώνησαν να μην αποκαλύψουν λεπτομέρειες για την κοινή παραγωγή των S-400

timesadmin

Γερμανία: Δυσαρεστημένος από την κυβέρνηση ένας στους δύο Γερμανούς

timesadmin

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: “Έτοιμοι για διπλωματικά μέτρα που η Ουκρανία θα θεωρήσει χρήσιμα”

timesadmin

Σαουδική Αραβία: Κατάρριψη δύο μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων των Χούθι

timesadmin

Γαλλία: Σχεδόν 29.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα κατά του υγειονομικού πάσου

timesadmin