ΕΛΤΑ:-Τα-δύο-συλλεκτικά-γραμματόσημα-για-τους-Ολυμπιακούς-Αγώνες-στο-Παρίσι-–-Φωτογραφίες
ΕΛΛΑΔΑ

ΕΛΤΑ: Τα δύο συλλεκτικά γραμματόσημα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι – Φωτογραφίες

Με μία πλούσια και καλλιτεχνικά άρτια παράδοση στο σχεδιασμό ολυμπιακών γραμματοσήμων, που ξεκινά από τα πρώτα παγκοσμίως ολυμπιακά γραμματόσημα του 1896, τα Ελληνικά Γραμματόσημα αφιερώνουν στην εφετινή Ολυμπιάδα του Παρισιού δύο γραμματόσημα, που αναμένεται να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον των συλλεκτών παγκοσμίως.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, το πρώτο γραμματόσημο έχει θέμα την ιστορία του Παρισιού, ως διοργανώτριας πόλης. Σε αυτό αποτυπώνονται οι Παρισινές Ολυμπιάδες του 1900, του 1924 και 2024, ως σελίδες βιβλίου, χρησιμοποιώντας τα τρία χρώματα της γαλλικής σημαίας, μπλε, λευκό και κόκκινο επιτρέποντας στο τελευταίο να αφήσει τα ίχνη του στο σχήμα του εμβληματικού πύργου του Άιφελ.

grammatosimo__1_

Παραμένοντας στην ίδια χρωματική παλέτα, το δεύτερο γραμματόσημο έχει θέμα μία από τις καινοτομίες των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων: την προσθήκη νέων αθλημάτων, που στοχεύει να κάνει αυτούς τους Αγώνες περισσότερο νεανικούς και ενθουσιώδεις. Το πνεύμα αυτό ενσωματώνει η σύλληψη του γραμματοσήμου, που αφιερώνεται στα νεανικά αθλήματα του skateboard και του breakdance, που θα απολαύσουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

grammatosimo__2_

Για τη σύλληψη και τον σχεδιασμό των εφετινών ολυμπιακών γραμματοσήμων, η σχεδιάστριά τους, Δρ. Μυρσίνη Βαρδοπούλου, σημειώνει: «Επιλέγω, με το ένα γραμματόσημο, να αναδείξω την ιστορία που έχει το Παρίσι στους Ολυμπιακούς και με το δεύτερο, όχι ακριβώς την ευκαιριακή προσθήκη των νέων αθλημάτων σε αυτούς του Αγώνες, αλλά το γεγονός ότι αυτή η πόλη έχει συνδέσει άρρηκτα το όνομά της με την έννοια της πρωτοπορίας. Γι’ αυτό, στο δεύτερο γραμματόσημο, ο σχεδιασμός έχει άλλους συμβολισμούς. Δηλαδή, ο Πύργος του Άιφελ, με μία πιο κλασσική και περιγραφική γραφή, τοποθετείται στο φόντο και οι αθλητές, με λιτές φόρμες, κινούνται μέσα στη χρωματική ”έκρηξη”. Δημιουργούνται, έτσι, δύο χώροι και δύο χρόνοι».

Την σειρά συμπληρώνουν ο Φάκελος Πρώτης Ημέρας Κυκλοφορίας και το Set Pack που περιλαμβάνει όλα τα προϊόντα. Διατίθενται στα καταστήματα των ΕΛΤΑ και στο e-shop.

Ειδήσεις σήμερα:

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης για τον καύσωνα – Σε ποιες περιοχές θα δούμε σήμερα 40άρια

Δολοφονίας 11χρονης – Ηλεία: Βίντεο με το κορίτσι να πλένει το αυτοκίνητο του δολοφόνου της λίγο πριν εξαφανιστεί

Δείτε βίντεο: Το ιστορικό πλοίο των Βίκινγκς «Saga Farmann» στη Χίο

Related posts

Ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού στην λίμνη Κάρλα – Ποια χωριά απειλεί

timesadmin

Θαλάσσια ανεμώνη, το επικίνδυνο «λουλούδι» του βυθού – Πώς να την αποφύγουμε

timesadmin

Αττική Οδός: Κλείνει η είσοδος από Μαρκόπουλο προς αεροδρόμιο και Ελευσίνα μέχρι το πρωί της Τρίτης

timesadmin

Κακοκαιρία Daniel: Δορυφορική εικόνα καταγράφει την πορεία πάνω από τη Σαχάρα

timesadmin

Σχολεία: Πότε ξεκινούν – Ποιες οι μαθητικές αργίες – Αλλαγή στο ολοήμερο

timesadmin

Καιρός: Σαββατοκύριακο στις παραλίες με 30άρια – Πότε έρχονται σκόνη και βροχές

timesadmin