ΕΛΚ:-Ο-Μάνφρεντ-Βέμπερ-καλεί-σε-αλληλεγγύη-με-τους-πρόσφυγες
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΛΚ: Ο Μάνφρεντ Βέμπερ καλεί σε αλληλεγγύη με τους πρόσφυγες

Αντιμέτωπος με μια πιθανή περαιτέρω εισροή προσφύγων από την Ουκρανία κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ο ηγέτης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Μάνφρεντ Βέμπερ ζητά περισσότερη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη για τη φιλοξενία των Ουκρανών προσφύγων.

“Εάν περισσότεροι Ουκρανοί αναγκάζονται τώρα να φύγουν κατά τη διάρκεια του χειμώνα από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς και τις επιθέσεις, τότε η Δυτική Ευρώπη πρέπει να αναλάβει μεγαλύτερη ευθύνη”, δήλωσε ο πολιτικός του CSU στην Bild am Sonntag. “Αυτή η πρωτοφανής πρόκληση πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ με αλληλεγγύη”.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, περίπου 7,9 εκατομμύρια άνθρωποι (από τις 22 Νοεμβρίου) από την Ουκρανία έχουν μέχρι στιγμής ζητήσει προστασία στο εξωτερικό λόγω του πολέμου από τις 24 Φεβρουαρίου. Από αυτούς, 1.027.789 άτομα είναι εγγεγραμμένα στη Γερμανία, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών. Η Γαλλία (περίπου 119.000), η Ιταλία (περίπου 173.000) ή η Ισπανία (περίπου 154.000) έχουν καταμετρήσει πολύ λιγότερους, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Η Πολωνία έχει δεχθεί τους περισσότερους Ουκρανούς πρόσφυγες, με περισσότερους από 1,5 εκατομμύριο. Η Τσεχική Δημοκρατία δέχτηκε πολλούς Ουκρανούς (περίπου 463.000) αναλογικά με τον πληθυσμό της (περίπου 10,7 εκατομμύρια).

Related posts

Ουάσιγκτον: Η Ινδία απέκρυψε τη ρωσική προέλευση των καυσίμων που στάλθηκαν στις ΗΠΑ

timesadmin

Τουρκία: Κατάρρευσε οροφή ξενοδοχείου κατά την προβολή ντοκιμαντέρ – Περισσότεροι από 30 τραυματίες

timesadmin

Πολωνία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από χτύπημα με πυραύλους – πιθανόν ρωσικούς

timesadmin

Μια ισχυρότερη ΕΕ σε Ασφάλεια και Άμυνα θα συμβάλλει θετικά στην παγκόσμια και διατλαντική ασφάλεια

timesadmin

Ζελένσκι στο σουηδικό κοινοβούλιο: Η Ουκρανία αγωνίζεται για την ασφάλεια ολόκληρης της Ευρώπης

timesadmin

Κίνα: Εφαρμογές γνωριμιών και ανταλλαγής μηνυμάτων επιστρατεύουν οι πολέμιοι των μέτρων για τον κορονοϊό

timesadmin