ΕΛΚ:-“Ανεπαρκές-και-αργοπορημένο-το-σχέδιο-της-Κομισιόν-για-την-πράσινη-βιομηχανία”
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΛΚ: “Ανεπαρκές και αργοπορημένο το σχέδιο της Κομισιόν για την πράσινη βιομηχανία”

“Ανεπαρκές” και “αργοπορημένο” χαρακτηρίζει το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το Βιομηχανικό Σχέδιο Πράσινης Συμφωνίας που παρουσίασε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Με ανακοίνωσή του, η ομάδα του ΕΛΚ ναι μεν χαιρετίζει το σχέδιο της Επιτροπής, αλλά εκφράζει την απογοήτευσή του που δεν παρουσιάστηκε νωρίτερα και τη λύπη του για το περιορισμένο αναμενόμενο αποτέλεσμα. Το ΕΛΚ υποστηρίζει ότι η βιομηχανική ανταγωνιστικότητα αποτελεί σημαντική πολιτική προτεραιότητα και επισημαίνει ότι μόνο η “ρύθμιση” δεν είναι αρκετή για να διευκολύνει τη μετάβαση του κλάδου στην κλιματική ουδετερότητα.

Ο ευρωβουλευτής Κρίστιαν Έχλερ, εκπρόσωπος του ΕΛΚ για τη βιομηχανία, τονίζει ότι αυτή την πρόταση η Επιτροπή θα έπρεπε να την είχε παρουσιάσει πριν από τέσσερα χρόνια, μαζί με την “Πράσινη Συμφωνία”.

“Η πρόκληση του αμερικανικού νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού καταδεικνύει ότι η ρυθμιστική προσέγγιση της Πράσινης Συμφωνίας του Φρανς Τίμερμανς έχει τεράστιους περιορισμούς. Η Επιτροπή δεν είναι σε θέση να σταματήσει τον μηχανισμό που επικεντρώνεται στη ρύθμιση. Αυτό είναι εμφανές στην υπερβολικά περιγραφική, μη τεχνολογικά ουδέτερη προσέγγιση για το υδρογόνο που θα καταστρέψει οποιαδήποτε ανταγωνιστικότητα της ΕΕ σε σύγκριση με τις ΗΠΑ και την Κίνα. Με την Οδηγία για τις Βιομηχανικές Εκπομπές, η Επιτροπή στραγγαλίζει και πάλι τον κλάδο μας σχεδόν στο θάνατο, εξαλείφοντας τα επενδυτικά κίνητρα στην Ευρώπη για τις μεγάλες εταιρείες, αλλά και για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Ο κλάδος μας αντιμετωπίζει μια πολύ δύσκολη μετάβαση στον δρόμο προς την κλιματική ουδετερότητα.”, τονίζει ο εκπρόσωπος του ΕΛΚ.

Προσθέτει, επίσης, ότι από το σχέδιο λείπει ο δεύτερος πυλώνας που είναι η ψηφιακή μετάβαση. “Η υποχρηματοδότηση της έρευνας και της καινοτομίας στην Ευρώπη και στην ίδια την ευρωπαϊκή βιομηχανία παραμένει. Χρειαζόμαστε μεγαλύτερη υποστήριξη για έρευνα και καινοτομία στην Ευρώπη, αυτό πρέπει να είναι μέρος της συμφωνίας”, τονίζει ο Έχλερ.

Related posts

Επίθεση Ζαχάροβα στην Ελλάδα: Καταλογίζει “μη φιλικές ενέργειες” στην Αθήνα για την έκδοση Ρώσου προγραμματιστή στις ΗΠΑ

timesadmin

Σίμκους (ΕΚΤ): Πιθανή η αύξηση επιτοκίων τον Μάιο – Το τέλος των αυξήσεων πλησιάζει

timesadmin

Αφγανιστάν: Εννέα νεκροί από βομβιστικές επιθέσεις σε αυτοκίνητα

timesadmin

Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας πιστεύει ότι ο Πούτιν δεν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα

timesadmin

S&P: Υποβάθμισε σε “junk” τη First Republic Bank – 16% “βουτιά” η μετοχή

timesadmin

Οι οδηγοί ηλεκτρικών αυτοκινήτων χάνουν την ευκαιρία φθηνών τιμολογίων που θα είχαν με την φόρτιση στο σπίτι

timesadmin