Ελβετία-ετοιμάζει-έκτακτα-μέτρα-για-fast-track-εξαγορά-της-credit-suisse-από-την-ubs
ΚΟΣΜΟΣ

Ελβετία ετοιμάζει έκτακτα μέτρα για fast track εξαγορά της Credit Suisse από την UBS

Η Ελβετία ετοιμάζεται να καταφύγει σε έκτακτα μέτρα προκειμένου η εξαγορά της Credit Suisse από την UBS AG να γίνει με διαδικασίες fast track, αναφέρει δημοσίευμα των Financial Times που επικαλούνται πηγές με γνώση των εξελίξεων.

Σύμφωνα με τους ελβετικούς κανονισμούς, η UBS θα πρέπει να δώσει στους μετόχους της έξι εβδομάδες να διαβουλευτούν ενδεχόμενη εξαγορά, που θα συνένωνε τους δύο μεγαλύτερους δανειστές της χώρας.

Ωστόσο, άτομα που έχουν ενημερωθεί για την κατάσταση είπαν ότι η UBS έχει υποδείξει ότι θα ληφθούν μέτρα έκτακτης ανάγκης ώστε να παραλειφθεί η περίοδος διαβούλευσης. Οι λεπτομέρειες είναι ακόμη υπό επεξεργασία, είπε μία από τις πηγές.

Σύμφωνα με τους Financial Times, η κεντρική τράπεζα της Ελβετίας και η ρυθμιστική αρχή τραπεζών της χώρας η Finma, είπαν σε διεθνείς ομολόγους τους ότι βλέπουν την εξαγορά ως το μόνο τρόπο να αποκατασταθεί η κατάρρευση της εμπιστοσύνης στην Credit και εργάζονται προκειμένου να οριστικοποιήσουν τη συμφωνία συγχώνευσης ακόμη και σήμερα το βράδυ.

Λίγο νωρίτερα, η ελβετική εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung ανέφερε στον ιστότοπό της ότι η ελβετική κυβέρνηση συνεδρίασε εκτάκτως απόψε, με αντικείμενο συζήτησης τις εξελίξεις γύρω από την Credit Suisse.

Related posts

Πούτιν: “Πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο θα έχει σοβαρές συνέπειες στην παγκόσμια αγορά ενέργειας”

timesadmin

Η Άγκυρα απέρριψε τη διέλευση ρωσικών πολεμικών πλοίων από τα Στενά του Βοσπόρου και των Δαρδανελίων

timesadmin

Wirtschafts-Woche: Οι ΗΠΑ πληρώνουν εκατομμύρια για το κυνήγι ολιγαρχών

timesadmin

Γαλλία: Ο Μακρόν υπερασπίζεται την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού παρά το κύμα δυσαρέσκειας

timesadmin

Κρεμλίνο: Οι συνομιλίες με το Κίεβο δεν είναι εύκολες, αλλά συνεχίζονται

timesadmin

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευσε δύο πυραύλους κρουζ από υποβρύχιο

timesadmin