Ελένη-Πετρουλάκη:-Αποκάλυψε-ότι-μπήκε-στην-εμμηνόπαυση-πριν-από-τέσσερα-χρόνια
LIFESTYLE

Ελένη Πετρουλάκη: Αποκάλυψε ότι μπήκε στην εμμηνόπαυση πριν από τέσσερα χρόνια

Ελένη Πετρουλάκη: Αποκάλυψε ότι μπήκε στην εμμηνόπαυση πριν από τέσσερα χρόνια

Η Ελένη Πετρουλάκη είναι ενεργή στα social media και μοιράζεται συμβουλές και προβληματισμούς με τις διαδικτυακές της φίλες. Αυτή τη φορά η διάσημη γυμνάστρια επέλεξε να θίξει ένα ευαίσθητο θέμα το οποίο απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες.

Συγκεκριμένα, η Ελένη Πετρουλάκη μίλησε για την εμμηνόπαυση και μάλιστα δεν δίστασε να αποκαλύψει πως η ίδια μπήκε σε αυτή τη φάση πριν από τέσσερα χρόνια όταν ήταν δηλαδή 47 ετών. Η ίδια εξηγεί πώς κατάφερε να μην πάρει κιλά και παράλληλα μοιράζεται το μυστικό της για καλή ψυχολογία.

«Μπήκα στην εμμηνόπαυση, θα πάρω κιλά; Μια ερώτηση που μου κάνουν όλες οι γυναίκες που αισθάνονται τα πρώτα συμπτώματα! Οι ορμονικές αλλαγές όπως συμβαίνει σε όλες τις χρονικές περιόδους, έτσι και στην εμμηνόπαυση μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους. Εάν όμως ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή και εντάξουμε ένα πρόγραμμα άσκησης δεν θα έχουμε αλλαγές στο βάρος μας και θα αισθανόμαστε καλά ψυχολογικά!

Εγώ μπήκα στην εμμηνόπαυση ακριβώς πριν 4 χρόνια! Πέρασα από όλα αυτά τα συμπτώματα… εφιδρώσεις, εξάψεις, πρηξίματα, φουσκώματα… αλλά ευτυχώς κατάφερα να παραμείνω δυνατή και να μην πέσω ψυχολογικά γιατί και ήξερα τι πρέπει να κάνω (διατροφή – άσκηση ) αλλά και γιατί είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι δεν ήθελα να πάρω ούτε ορμόνες ούτε αντικαταθλιπτικά (ούτε τίποτα από όλα όσα άκουγα κατά καιρούς να παίρνουν άλλες γυναίκες και να αυξάνεται το βάρος χωρίς να το καταλάβουν) και πάντα σκεφτόμουν ότι είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό για κάθε γυναίκα στον πλανήτη γη!

Ακόμα μια ορμονική αλλαγή όπως η εφηβεία και η εγκυμοσύνη! Τι να κάνουμε; Να παραδώσουμε τα όπλα; Όχι δεν θα σας αφήσω! Έχω πάρει master πλέον. Με αγάπη, Ελένη», έγραψε στο μήνυμα της η Ελένη Πετρουλάκη.

Related posts

Οι αθλητικές μεταδόσεις 31/7/2022

timesadmin

Μαρία Κίτσου: Ακύρωσε ξαφνικά την παράσταση στο Παλλάς – Τι συνέβη

timesadmin

Οι αθλητικές μεταδόσεις 31/10/2021

timesadmin

O Γιώργος Μαργαρίτης και ο εθισμός στον τζόγο: Έπαιζα 50 χιλιάδες τη ζαριά

timesadmin

Mules: Πώς να φορέσετε το hit της άνοιξης από το πρωί ως το βράδυ

timesadmin

Χιου Τζάκμαν: Πώς άλλαξε γνώμη και επιστρέφει ως Wolverine στο Deadpool 3

timesadmin