Εκπρόσωπος-ΥΠΕΞ:-Αδιαπραγμάτευτος-ο-σεβασμός-στην-ανεξαρτησία-της-Ουκρανίας-–-Απαράδεκτος-ο-τρόπος-της-ρωσικής-πρεσβείας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ: Αδιαπραγμάτευτος ο σεβασμός στην ανεξαρτησία της Ουκρανίας – Απαράδεκτος ο τρόπος της ρωσικής πρεσβείας

«Παντελώς απαράδεκτο» κρίνεται από επίσημο ιστότοπο της ρωσικής πρεσβείας να απευθύνεται με τέτοιο λεκτικό τρόπο εναντίον της χώρας μας, τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου.

Υπενθύμιζε παράλληλα ότι χθες ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών το οποίο επεσήμανε ότι υπάρχουν αποδείξεις για επιθέσεις από ρωσικά μαχητικά που προκάλεσαν τον θάνατατο ομογενών.

«Επαναλάβαμε στη ρωσική πλευρά ότι έχουν την υποχρέωση να σέβονται το διεθνές δίκαιο. Είναι αδιαπράγματευτος ο σεβασμός στην κυριαρχία και την εδαφική ανεξαρτησία της Ουκρανίας, όπως για κάθε άλλη χώρα κι αυτό αποτελεί το Ευαγγέλιο της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, σύμφωνα με τον Νίκο Δένδια», τόνισε ο εκπρόσωπος.

O στρατιωτικός νόμος απαγορεύει τον απόπλου από όλα τα λιμάνια της Ουκρανίας ωστόσο δύο ελληνικών συμφερόντων πλοία παραμένουν σε οδική απόσταση 45 λεπτών από την Οδησσό και ο πρόξενος είναι σε συνεχή επαφή με τα υπουργεία Εξωτερικών και ναυτιλίας, είπε στην εκπομπή «Από τις 6», ο Αλέξανδρος Παπαϊωάννου. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών αναφέρθηκε προηγουμένως στην εκκένωση της πόλης Σαρτανά που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από την Μαριούπολη και εξέφρασε την θλίψη του για τον θάνατο συνολικά 10 ομογενών.

Μεγάλο μέρος των Ελλήνων δεν θέλει να μετακινηθεί και σε κάθε μας ενέργεια προέχει η ασφάλεια τους, τόνισε ο κ. Παπαϊωάννου.

Εν αναμονή λεωφορείου με Ουκρανούς και ομογενείς που φθάνει στην Αθήνα, ο κ. Παπαϊωάννου μίλησε για περίπλοκη κατάσταση και τόνισε ότι τα προξενεία μας τόσο στην Μαριούπολη όσο και την Οδησσό βρίσκονται σε επαφή με Έλληνες πολίτες και για όσους το επιθυμούν θα καταβληθούν προσπάθειες να απομακρυνθούν «όταν αυτό θα είναι δυνατό».

Ο αριθμός των Ελλήνων στο Κίεβο είναι κάτω από 30 άτομα, είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ci7gmfwdrmg1)

Ειδήσεις σήμεραΘλίψη και μηνύματα πένθους για τον θάνατο της Μαριέττας ΓιαννάκουΠώς ο Ζελένσκι εν μία νυκτί μετατράπηκε από κωμικός σε ήρωας της Ουκρανίας

Καθαρές λύσεις και «αλλαγή παραδείγματος» από Μητσοτάκη στην πολιτική ασφάλειας

Related posts

Ανδρουλάκης: 2,5 χρόνια η κυβέρνηση υπόσχεται επιστροφή στην κανονικότητα

timesadmin

Δένδιας: Μεταβαίνει αύριο στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη

timesadmin

Μητσοτάκης για Σαρτζετάκη: Άσκησε με θεσμική αυστηρότητα τα καθήκοντά του

timesadmin

Ο ΟΠΕΚΑ πληρώνει την Πέμπτη προνοιακά επιδόματα 293 εκατ. ευρώ – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

timesadmin

Σκανδαλίδης: Ο Ανδρέας Παπανδρέου παρέλαβε μία χώρα ξυπόλητη στα αγκάθια και την έφερε στο κέντρο των εξελίξεων

timesadmin

ΚΚΕ για διάγγελμα Μητοστάκη: Το ελάχιστο για να ανακουφιστεί ο λαός είναι η κατάργηση ΦΠΑ και Ειδικών Φόρων

timesadmin