thetimes.gr
Εκλογές-2023:-restart-για-τον-ΣΥΡΙΖΑ-και-τον-Αλέξη-Τσίπρα-–-Επιχείρηση-ανάκτησης-του-χαμένου-εδάφους-μέχρι-τις-δεύτερες-κάλπες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2023: Restart για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα – Επιχείρηση ανάκτησης του χαμένου εδάφους μέχρι τις δεύτερες κάλπες

Ο Αλέξης Τσίπρας στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Επιστήμονες, παλιά «φρουρά» και… νέο αίμα βγάζει μπροστά ο Αλέξης Τσίπρας, με στόχο να επικοινωνήσουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 25η Ιουνίου. Στην Κουμουνδούρου πατούν «γκάζι» για να καλύψουν το χαμένο έδαφος, με τον ΣΥΡΙΖΑ να διαμηνύει ότι είναι κυβερνητική δύναμη.

Το σήμα επανεκκίνησης θα δώσει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Αλέξης Τσίπρας στην συνεδρίαση της νέας εκλογικής Επιτροπής, αύριο Δευτέρα 29/5.

Στην 20μελή Επιτροπή, τα νέα στελέχη τα οποία συμμετέχουν, τεχνοκράτες ως επί το πλείστον, οι οποίοι ήδη έχουν δουλέψει πάνω σε σημαντικές πτυχές του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, μαζί με τα έμπειρα παλαιότερα πολιτικά στελέχη της Επιτροπής, αναλαμβάνουν την επικοινωνία για την ανάδειξη του προγράμματος. Επίσης, ανακοινώθηκε η συγκρότηση της οργανωτικής επιτροπής εκλογικού αγώνα, όπου στελέχη της πρώτης γραμμής του ΣΥΡΙΖΑ θα εξορμούν στην Περιφέρεια με στόχο να μεταφέρουν το μήνυμα του προγράμματος του κόμματος.

Πρωταρχικό μέλημα της Κουμουνδούρου είναι η αντιστροφή του κλίματος, και ο επαναπατρισμός των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, πολλοί εκ των οποίων στράφηκαν στο ΠΑΣΟΚ, το οποίο από την πλευρά του, μετά τα «φουσκωμένα» ποσοστά και την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 21ης Μαΐου,  φιλοδοξεί ότι μετά τις 25 Ιουνίου θα έχει ακόμη υψηλότερο ποσοστό. Σημαντικό θεωρείται να αποφευχθούν λάθη που έγιναν στο παρά πέντε των περασμένων εκλογών, όπως αυτό του Γιώργου Κατρούγκαλου, τα οποία στοίχισαν.

Το μεγάλο όμως στοίχημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι να πείσει για το νέο αφήγημά του, ιδιαίτερα για την κυβερνητική του πρόταση. Και αυτό θα γίνει με προσεκτικά μελετημένη στρατηγική που μεταξύ άλλων θα κραδαίνει τον κίνδυνο ενός ηγεμόνα Μητσοτάκη με λυμένα τα χέρια και λευκή εντολή για περαιτέρω «αντιλαϊκή πλεύση».

Στο πλαίσιο ανάδειξης των προγραμματικών θέσεων, προετοιμάζονται ειδικές θεματικές εκδηλώσεις για όλους τους κρίσιμους τομείς, ενώ, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, ο Αλέξης Τσίπρας θα πραγματοποιήσει περιοδείες στη χώρα,  επιδιώκοντας να συνομιλεί απευθείας και αδιαμεσολάβητα με τους πολίτες, να ακούει και να συζητεί μαζί τους για τα προβλήματα της καθημερινότητάς τους, αλλά και να προτείνει λύσεις, ακούγοντας και τις δικές τους θέσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει σκοπό να απευθυνθεί σε κάθε μία κοινωνική και επαγγελματική ομάδα ξεχωριστά, να μιλήσει μαζί τους, θετικά και προγραμματικά, στο διάστημα που μεσολαβεί μέχρι την κάλπη.

Όπως τονίζουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ζητεί την ψήφο των πολιτών όχι μόνο για ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών που διαμορφώθηκαν, αλλά -ως μια θετική ψήφο- για στήριξη εργαζομένων και εισοδημάτων, ρύθμιση ιδιωτικού χρέους, προστασία πρώτης κατοικίας, ενίσχυση Υγείας και Παιδείας.

Related posts

Γεωργιάδης: Στο αρχείο οι κατηγορίες Πολάκη για τον Σταμάτη Πουλή –  Η απόφαση μετά τον έλεγχο της Οικονομικής Αστυνομίας

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ – Φάμελλος: Χρειαζόμαστε νέο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο νέα ηγεσία

timesadmin

Boυλή: Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για το «πόθεν έσχες» και την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία

timesadmin

Βασίλης Κικίλιας: Εθνική προσπάθεια να προστατεύσουμε ανθρώπους, δάση και περιουσίες

timesadmin

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι 5 πιθανοί διάδοχοι του Αλέξη Τσίπρα – Ο οδικός χάρτης για την εκλογή νέου πρόεδρου

timesadmin

Μητσοτάκης στην Bild: Δεν γίνεται ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική χωρίς φράχτες και τείχη

timesadmin