Εκλογές-ΠΑΣΟΚ:-Κορυφώνεται-η-«μάχη»-Ανδρουλάκη-–-Δούκα-πριν-από-την-τελική-αναμέτρηση-–-Τι-θα-γίνει-με-το-debate
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Κορυφώνεται η «μάχη» Ανδρουλάκη – Δούκα πριν από την τελική αναμέτρηση – Τι θα γίνει με το debate

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η παρασκηνιακή «μάχη» των ζυμώσεων και των διεργασιών στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ πριν από την τελική αναμέτρηση των δύο υποψήφιων προέδρων, Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα στον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών την ερχόμενη Κυριακή, 13 Οκτωβρίου.

Τα επιτελεία των δύο «μονομάχων» βρίσκονται σε εγρήγορση και αναβρασμό ενώ ζητούμενο είναι το τι θα γίνει με το debate. Χθες οι συνεργάτες των δύο πλευρών πραγματοποίησαν συνάντηση, στην οποία συμφωνήθηκαν οι όροι και το φορμάτ της τηλεμαχίας, όμως, ακόμα «ψάχνουν» ημερομηνία.

Στο μεταξύ, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας ρίχνουν το βάρος τους στο να προσεγγίσουν και να προσελκύσουν περισσότερους ψηφοφόρους στις κάλπες του δεύτερου γύρου και κυρίως εκείνους που επέλεξαν άλλους συνυποψηφίους τους στις πρώτες κάλπες.

Άλλωστε εκείνοι που ψήφισαν Παύλο Γερουλάνο και Άννα Διαμαντοπούλου αποτελούν το 40%, ένα ποσοστό ικανό να διαμορφώσει νέες ισορροπίες. Βέβαια ερώτημα αποτελεί πόσοι εξ αυτών θα πάνε να ψηφίσουν και εάν θα προτιμούσαν τον έναν από τους δύο τελικούς διεκδικητές της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ.

Χθες ο Παύλος Γερουλάνος είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με Νίκο Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να δηλώσει στήριξη σε κανέναν. Μάλιστα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου, επέμεινε στην αρχική δήλωση που έκανε το βράδυ της Κυριακής, ότι δηλαδή δεν θα υποστηρίξει κάποιον από τους δύο υποψήφιους, σημειώνοντας πως, «το πολιτικό σκηνικό έχει αλλάξει. Η εποχή που μπορούσε κάποιος να φέρει σε εκατοντάδες ψήφους, έχει περάσει». Άλλωστε τόνισε ότι, «είναι προσβλητικό να πεις σε κάποιον εγώ σε κατευθύνω εκεί».

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Χάρη Δούκα ότι «θα στήριζε Γερουλάνο», είπε ότι, «με τιμά αυτό αλλά η δήλωσή μου είναι αυτή που είναι και την κάνω με τα δημοκρατικά μου αισθήματα. Δεν μπορείς να χειραγωγήσεις τον κόσμο που έρχεται να σε ψηφίσει».

Το πρωί μετά τις συναντήσεις με τους δύο υποψηφίους, ο Παύλος Γερουλάνος, είπε ότι «είχαμε μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση και με τους δύο διεκδικητές και μιλήσαμε για το ΠΑΣΟΚ το οποίο θέλουμε την επόμενη μέρα».

Για συζητήσεις σε καλό κλίμα έκαναν λόγο και οι δύο πλευρές, με την κάθε μία να ορίζει το στίγμα της υποψηφιότητάς της. Και οι τρεις συνομιλητές, πάντως, υπογράμμισαν την αναγκαιότητα να προσέλθουν και πάλι οι φίλοι του κόμματος στα εκλογικά κέντρα.

«Είχαμε κοινή γλώσσα συνεννόησης και θέλω να σας πω ότι ο Παύλος Γερουλάνος ήταν στα οικονομικά υπεύθυνος για το Ταμείο Ανάκαμψης που η ΝΔ τα έχει κάνει μπάχαλο, είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε ακόμη πιο δυνατά γιατί στόχος όλων μας είναι ότι φύγαμε από τα δύσκολα, το επόμενο σχέδιο είναι να εκφράσουμε τις προσδοκίες των πολιτών», σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Αναφέρθηκα στο πρόγραμμά μου και στις τομές που χρειάζεται να κάνουμε για την χώρα, παρουσίασα την ανάγκη που υπάρχει για ανακατεύθυνση της χώρας, για οικονομική, κλιματική και κοινωνική δικαιοσύνη.

Το μήνυμα της κάλπης είναι ξεκάθαρο, να αλλάξουμε τώρα, και αυτό νομίζω θα αποτυπωθεί και την Κυριακή των εκλογών», τόνισε ο Χάρης Δούκας.

Ο Παύλος Γερουλάνος, εστιάζοντας στο ΠΑΣΟΚ της επόμενης ημέρας, κατέθεσε και στους δύο υποψηφίους τις προτάσεις του για την ανασυγκρότηση του κόμματος, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται άξονες για τις αρχές λειτουργίας ενός σύγχρονου, δημοκρατικού και ανοιχτού σε κάθε προοδευτικό πολίτη κόμματος, με συγκεκριμένο και πλήρες χρονοδιάγραμμα ενεργειών και στοχοθεσία νίκης στις επόμενες εκλογές, που θα αξιοποιεί κάθε στέλεχος μέσα στην κοινωνία.

Για τις κάλπες της Κυριακής άρχισαν να προετοιμάζονται τα επιτελεία των διεκδικητών της προεδρίας αλλά και τα στελέχη του κόμματος. Κανένας, πάντως, από τους υποψηφίους του πρώτου γύρου δεν φαίνεται να παίρνει θέση υπέρ του ενός ή του άλλου διεκδικητή της προεδρίας.

Το επικρατέστερο σενάριο για το debate

Συνάντηση των επιτελείων του Νίκου Ανδρουλάκη και του Χάρη Δούκα πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης, για το debate.

Από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη συμμετείχαν η Στεφανία Μουρελάτου και ο Βαγγέλης Τσόγκας, ενώ από το επιτελείο του Χάρη Δούκα η Ανδριάννα Μαγγανιά και ο Παναγιώτης Βλάχος.

Από την πλευρά του Χάρη Δούκα ζητήθηκε να προστεθεί μία ενότητα για το αυξημένο κόστος ζωής, θέμα που είναι πρωταρχικής σημασίας για τους πολίτες και να αναδειχθεί η συζήτηση για τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ την επόμενη ημέρα.

Όσον αφορά στην ημερομηνία της διεξαγωγής του debate, η πλευρά Δούκα πρότεινε να διεξαχθεί την Πέμπτη ή την Παρασκευή ή το Σάββατο, ενώ αναμένεται η απάντηση της πλευράς Ανδρουλάκη.

Από το επιτελείο του Νίκου Ανδρουλάκη προτάθηκε η Τετάρτη, η οποία ωστόσο δεν επελέγη καθώς εκείνη την ημέρα υπάρχει προγραμματισμένη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας. Έτσι, οι συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη πρότειναν την Πέμπτη ή την Παρασκευή, υπό την αίρεση ότι θα επιχειρήσουν να αλλάξουν το πρόγραμμα περιοδειών, καθώς την Παρασκευή είχε προγραμματιστεί περιοδεία του κ. Ανδρουλάκη.

Η πλευρά Δούκα εξέφρασε τον προβληματισμό της για την Πέμπτη, καθώς υπάρχει αγώνας της Εθνικής Ελλάδας με την Εθνική Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ για το Nations League, γεγονός που θα επηρέαζε την τηλεθέαση της τηλεμαχίας.

Έτσι, ως πιθανότερη ημέρα για τη διεξαγωγή του debate διαφαίνεται να είναι η Παρασκευή.

Related posts

Ο Μανώλης Χριστοδουλάκης στηρίζει Δούκα για την ηγεσία στο ΠΑΣΟΚ – «Χάρη πάμε;»

timesadmin

Το ΣτΕ απέρριψε την αίτηση της Κωνσταντοπούλου για τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών του 2019

wp-needuser

Μητσοτάκης: Είμαστε το κόμμα που βάλαμε την Ελλάδα στην Ευρώπη

timesadmin

Μήνυμα ενότητας από τον πρώην πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη

James Rollner

Μαρία Συρεγγέλα για επίθεση Πολάκη: Οι ύβρεις, ο μισογυνισμός και οι τοξικές επιθέσεις δεν έχουν θέση στην πολιτική αρένα

timesadmin

Ο Μητσοτάκης ανεβάζει «ντεσιμπέλ» για τα εθνικά θέματα με φόντο το Σκοπιανό – Η ΝΔ σε τροχιά 2019

timesadmin