thetimes.gr
Εκλογές-ΚΙΝΑΛ:-Στις-7-το-πρωί-ανοίγουν-οι-κάλπες-για-την-ανάδειξη-νέας-ηγεσίας-–-Πού-έχουν-τις-μεγαλύτερες-δυνάμεις-οι-δύο-μονομάχοι
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Στις 7 το πρωί ανοίγουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας – Πού έχουν τις μεγαλύτερες δυνάμεις οι δύο μονομάχοι

Σε λίγες ώρες θα ανοίξουν οι κάλπες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή για το κόμμα και την παράταξη. Οι δύο μονομάχοι, Νίκος Ανδρουλάκης και Γιώργος Παπανδρέου διεκδικούν την ψήφο των πολιτών υποσχόμενοι αμφότεροι ότι θα ενδυναμώσουν την παράταξη και θα την κάνουν πρωταγωνιστή του πολιτικού σκηνικού.

Οι πολίτες που συμμετείχαν την προηγούμενη εβδομάδα στον α’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και σημείωσαν αριθμό ρεκόρ με 270.706 ψήφους. Αύριο Κυριακή, θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσο προσήλθαν στις κάλπες την προηγούμενη Κυριακή και πλήρωσαν το αντίτιμο των 3 ευρώ. Υπογραμμίζεται ότι δεν θα πληρώσουν τίποτα αύριο. Αρκεί να έχουν μαζί τους την ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.

Τα εκλογικά κέντρα που θα λειτουργήσουν θα είναι τα ίδια της προηγούμενης εβδομάδας σε Ελλάδα και Εξωτερικό. Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Καθότι δεν αναμένεται να υπάρχουν καθυστερήσεις αύριο, είναι πιθανό να μην χρειαστεί παράταση η διαδικασία. Τα πρώτα αποτελέσματα υπολογίζεται να βγουν 1-1.5 ώρα αφού κλείσουν οι κάλπες. Δείτε εδώ αναλυτικά την λίστα με τα εκλογικά κέντρα

Σύμφωνα με οδηγία της ΕΔΕΚΑΠ, της αρμόδιας επιτροπής για την διεξαγωγή των εκλογών, o ψηφοφόρος όταν προσέρχεται στο Εκλογικό Τμήμα καταθέτει υποχρεωτικά το ατομικό του στοιχείο ταυτοπροσωπίας (ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης), αναζητείται από τον χειριστή tablet στον εκλογικό κατάλογο που διαμορφώθηκε από τους ψηφίσαντες της 5/12/21 και όταν εντοπίζεται, διαπιστεύεται για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Στη συνέχεια, ο γραμματέας της Εφορευτικής Επιτροπής θα καταχωρεί όλα τα στοιχεία που αναφέρονται στην κατάσταση ψηφισάντων και θα υπογράφει. Ακολούθως, ο πρόεδρος της Εφορευτικής Επιτροπής θα παραλαμβάνει το στοιχείο της ταυτοπροσωπίας και θα παραδίδει στον ψηφοφόρο το φάκελο και το ψηφοδέλτιο.

Ο ψηφοφόρος θα πηγαίνει υποχρεωτικά στο παραβάν για να κάνει την επιλογή του. Επιστρέφοντας ο ψηφοφόρος από το παραβάν, ο πρόεδρος θα σφραγίζει και θα μονογράφει το φάκελο και αφού τον ρίξει στην κάλπη, θα του παραδίδει το στοιχείο ταυτοπροσωπίας και θα αποχωρεί. Οι ψηφοφόροι κατά την εκλογική διαδικασία της 12ης Δεκεμβρίου δεν πληρώνουν κανένα ποσό.

Επισημαίνεται ότι η αναζήτηση των ψηφοφόρων που διαπιστεύτηκαν στις 5/12 με ΑΜΚΑ θα γίνεται υποχρεωτικά με ΑΜΚΑ και στις 12/12. Εάν κάποιος ψηφοφόρος που δηλώνει ότι ψήφισε την πρώτη Κυριακή δεν εντοπίζεται για να διαπιστευθεί θα επικοινωνεί ο υπεύθυνος του εκλογικού κέντρου ή κάποιος από τους εκπροσώπους των υποψηφίων με το call center του Κινήματος Αλλαγής στο τηλέφωνο 2103665040 για να αναζητηθεί τρόπος πιστοποίησης του ώστε να διευκολυνθεί στην άσκηση του δικαιώματός του. Κανείς δεν μπορεί να ψηφίσει εάν δεν έχει διαπιστευτεί από τον χειριστή του tablet και δεν έχει εγγραφεί και στην κατάσταση ψηφισάντων.

Καθότι παρατήρθηκαν προβλήματα στο δίκτυο την προηγούμενη εβδομάδα και χρειάστηκε σε κάποιες περιπτώσεις να κρατηθούν τα στοιχεία των ψηφοφόρων χειρόγραφα, η επιτροπή επισημαίνει ότι αυτή την φορά εάν για οποιοδήποτε λόγο, είτε εξαιτίας διακοπής ρεύματος ή πτώσης του συστήματος τηλεπικοινωνιών είναι αδύνατη η διαπίστευση του, θα σταματάει η εκλογική διαδικασία για όσα λεπτά χρειαστεί μέχρι να επανέλθει σε λειτουργία το σύστημα. Σε περίπτωση που υπάρξει διαφορά μεταξύ διαπιστευμένων και ψηφισάντων το Εκλογικό Τμήμα θα ενημερώνει άμεσα πριν την Διαλογή των Ψηφοδελτίων την ΕΔΕΚΑΠ για να τους απαντήσει αν θα προχωρήσουν σε διαλογή των ψηφοδελτίων ή θα ακυρώνεται η ΚΑΛΠΗ.

Συνίσταται η προσοχή τόσο στα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής όσο και στους εκπροσώπους των υποψηφίων για την πιστή τήρηση των κανόνων ώστε ν’ αποφευχθεί κάθε πιθανότητα ακύρωσης Αποτελεσμάτων Εκλογικού Τμήματος.

Που θα ψηφίσουν αύριο οι υποψήφιοιΟ Νίκος Ανδρουλάκης θα ψηφίσει στις 11:00 το πρωί στο εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου στο Εκλογικό Τμήμα που θα λειτουργεί στο Δημαρχείο Νίκαιας, Παναγή Τσαλδάρη 10, στις 10:45 το πρωί.

Φυσικά, και οι υπόλοιποι «4», θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαιώμα. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο μόνος από τους συνυποψηφίους του που με δημόσια δήλωση του στήριξε ανοιχτά τον Νίκο Ανδρουλάκη, θα ψηφίσει στο 2ο ΚΑΠΗ Μεταμόρφωσης στις 10:30 το πρωί.

Ο Παύλος Γερουλάνος θα ψηφίσει στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στις 13:00, ενώ ο Παύλος Χρηστίδης θα ψηφίσει Λιοσίων 22 στην αίθουσα δημαρχείου Αθηνών στις 10.00 το πρωί

Ο Χάρης Καστανίδης θα ψηφίσει γύρω στις 11:00 το πρωί της Κυριακής στο νεοκλασικό κτίριο του δήμου Θεσσαλονίκης στην Βασιλίσσης Ολγας και 25ης Μαρτίου.

Ποιες περιοχές ευνόησαν τους υποψηφίους

Στην Περιφέρεια Αττικής, στην οποία συγκεντρώθηκε ο μεγαλύτερος αριθμός των ψηφοφόρων, προηγήθηκε στον α’ γύρο ο Ανδρέας Λοβέρδος. Όμως, μεγάλες δυνάμεις έχει και ο Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος έλαβε 22.080 ψήφους. Τρίτος ο Νίκος Ανδρουλάκης με μικρή διαφορά, 21,795 ψήφους.

Το «κάστρο» του ευρωβουλευτή είναι αδιαμφισβήτητα η γενέτειρα του η Κρήτη. Από τις 30,300 ψήφους συνολικά, έλαβε περισσότερες από τις μισές φτάνοντας τις 18,579 ψήφους. Από την άλλη ο Γιώργος Παπανδρέου, προηγήθηκε στην Δυτική Ελλάδα με 9076 ψήφους. Με μικρή διαφορά ακολούθησε ο Νίκος Ανδρουλάκης που συγκέντρωσε 8279 ψήφους. Στην Κεντρική Μακεδονία, ο νικητής του α’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών προηγήθηκε με 14,529 ψήφους ενώ ο πρώην πρωθυπουργός έλαβε 8760 ψήφους. Στις κάλπες του εξωτερικού πάντως, ο Γιώργος Παπανδρέου βρέθηκε πρώτος με 1090 ψήφους, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης ακολουθεί με 689.

Ειδήσεις σήμερα:Δείτε φωτογραφίες από την τελετή ανάληψης της αστυνόμευσης του εναέριου χώρου των Σκοπίων από το ΝΑΤΟΗ διασπορά της Όμικρον δεν μπορεί να ανασχεθεί με ταξιδιωτικούς περιορισμούς, λέει ιολόγοςΟ Τσίπρας συνάντησε τον Ρότσα στην Ηγουμενίτσα: «Είχα τη φωτογραφία του πάνω από το κρεβάτι μου»

Related posts

Εκλογές 2023 – Τασία Χριστοδουλοπούλου: Παράσημο το «λιάζονται οι μετανάστες»

timesadmin

Ο Δένδιας ενημέρωσε τo Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την προκλητική ρητορική της Άγκυρας – Καλεί την Τουρκία να άρει το Casus Belli

timesadmin

Καραγιάννης: Σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης και απασχόλησης τα μεγάλα έργα υποδομών στη Βόρεια Ελλάδα

timesadmin

Παυλόπουλος: Το σχέδιο νόμου της κυβέρνησης Καραμανλή για το δικαίωμα ψήφου των Αποδήμων

timesadmin

Κυπριακό: «Αυστηρές κυρώσεις» ζητά ο Κεφαλογιάννης αν η Άγκυρα προχωρήσει σε προσάρτηση των κατεχομένων

timesadmin

Υπουργείο Εσωτερικών – Στέλιος Πέτσας: Πέντε εκατομμύρια ευρώ σε δήμους και ΔΕΥΑ για τη λειψυδρία

timesadmin