Εκλογές-ΔΣΑ:-Ο-Θέμης-Σοφός-καταγγέλλει-πολιτικές-παρεμβάσεις
ΕΛΛΑΔΑ

Εκλογές ΔΣΑ: Ο Θέμης Σοφός καταγγέλλει πολιτικές παρεμβάσεις

Ο υποψήφιος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (Δ.Σ.Α.) και επικεφαλής του συνδυασμού «Εργατικοί» Θέμης Σοφός σε ανακοίνωσή του καταδικάζει την «αυθαίρετη και ωμή πολιτική παρέμβαση» από το χώρο της ΝΔ στις αρχαιρεσίες του πρώτου επιστημονικού Συλλόγου της χώρας.

Ειδικότερα, ο κ. Σοφός αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Χθες, 15 Νοεμβρίου 2021, 19.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε συνάντηση (διά ζώσης και διαδικτυακά) στα γραφεία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, με επίσημη πρόσκληση προς τον ανθυποψήφιο κ. Δημ. Αναστασόπουλο, από μέλη του Τομέα Δικαιοσύνης της Ν.Δ. Η συνάντηση αυτή θα είχε νόημα, εάν είχαν προσκληθεί τόσον όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι του Δ.Σ.Α. όσο και υποψήφιοι Σύμβουλοι για τις επικείμενες αρχαιρεσίες, προκειμένου να ανταλλαγούν απόψεις για θεσμικά ζητήματα του δικηγορικού λειτουργήματος.

Σε μια περίοδο που γίνεται σοβαρή προσπάθεια να αναβαθμισθεί το κύρος του Δ.Σ.Α., δυστυχώς βάλλεται από εξωγενείς παράγοντες, χρηματικές χορηγίες έμμεσης άσκησης επιρροής και προωθητικές ενέργειες ωμού κυβερνητικού συνδικαλισμού.

Από το 1993 που ασκώ το λειτούργημά μου, δεν έχω βιώσει τέτοια ευθεία και άμεση, πλην μάταιη, απόπειρα άσκησης επιρροής.

Καταδικάζω την αυθαίρετη και ωμή παρέμβαση μελών του Τομέα Δικαιοσύνης της Ν.Δ., ενός κυβερνητικού πολιτικού κόμματος, στις αρχαιρεσίες του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών και εκφράζω την πεποίθηση ότι το δικηγορικό σώμα θα παραμείνει ανεπηρέαστο έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση του λόγου και της θέσης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών στην Ελληνική Πολιτεία».

Ειδήσεις σήμερα:Εκλογές στη Βουλγαρία: Οι σαραντάρηδες από το Χάρβαρντ που έκαναν την έκπληξη

Απογραφή πληθυσμού 2021: Οδηγός για την ηλεκτρονική διαδικασία

Νέες φωτογραφίες από ιδιωτικές στιγμές «καίνε» τον Βούλγαρο πρώην πρωθυπουργό

Related posts

Απολύθηκαν η υπάλληλος και η νοσηλεύτρια που εμπλέκονται στους «μαϊμού» εμβολιασμούς στο Κέντρο Υγείας Παλαμά

timesadmin

Ζόραν Ζάεφ: «Είμαστε Μακεδόνες από τη Βόρεια Μακεδονία και η Ελλάδα δεν έχει πρόβλημα με αυτό»

timesadmin

Για 22 κλοπές και διαρρήξεις συνελήφθησαν 23χρονος και 37χρονος στο Ηράκλειο Κρήτης

timesadmin

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα «ξαναχτύπησε»…

timesadmin

Βρεφονηπιακοί σταθμοί ΟΑΕΔ: Νέος υπερσύγχρονος σταθμός στην Καβάλα, ξεκινούν οι αιτήσεις

timesadmin

Θεσσαλονίκη: «Είδε τη μητέρα του χτυπημένη κι έγινε το έλα να δεις» λέει ο παππούς του 17χρονου που μαχαίρωσε τον πατριό του

timesadmin