Εκκλησία-της-Ελλάδος:-Καμία-σχέση-με-εμάς-ή-την-Εκκλησία-της-Ουκρανίας-ο-«Μητροπολίτης-Μαριουπόλεως»
ΕΛΛΑΔΑ

Εκκλησία της Ελλάδος: Καμία σχέση με εμάς ή την Εκκλησία της Ουκρανίας ο «Μητροπολίτης Μαριουπόλεως»

Καμία σχέση δεν έχει με την Εκκλησία της Ελλάδος αλλά και με την Εκκλησία της Ουκρανίας, ρασοφόρος που εμφανίζεται στην τηλεόραση ως Μητροπολίτης Μαριουπόλεως και Θεοδοσίας Χρυσοστόμου», κατά κόσμον Δημητρίου Καλλή, του «Πατριαρχείου Κιέβου».

Η Εκκλησία της Ελλάδος τονίζει ότι «Εξ αφορμής της εμφανίσεως σε τηλεοπτικούς σταθμούς ρασοφόρου τινός, αυτοπροβαλλομένου ως «Μητροπολίτου Μαριουπόλεως και Θεοδοσίας Χρυσοστόμου», κατά κόσμον Δημητρίου Καλλή, του «Πατριαρχείου Κιέβου», υπενθυμίζεται ότι η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος στο Δελτίο Τύπου της Συνεδρίασής Της της 7ης Φεβρουαρίου 2022, επεσήμανε ότι πρόκειται περί πρώην κληρικού, καθαιρεθέντος διά της υπ’ αριθμ. 19/2021 Αποφάσεως του Συνοδικού Δικαστηρίου».

Και συνεχίζει λέγοντας ότι «Ο εν λόγω κ. Δημήτριος Καλλής αρχικώς προσεχώρησε σε μη κανονικούς «επισκόπους» παλαιοημερολογιτικής παρατάξεως και κατά παράβασιν των Ιερών Κανόνων «χειροτονήθηκε επίσκοπος», ενώ αργότερα «αναχειροτονήθηκε επίσκοπος» στο Κίεβο, την δε «χειροτονία» του θεωρεί ανυπόστατη η Αυτοκέφαλη Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας.

Επομένως, ο κ. Δημήτριος Καλλής, αυτοπροβαλλόμενος σήμερα ως «Μητροπολίτης Μαριουπόλεως και Θεοδοσίας Χρυσόστομος», ουδεμία κανονικότητα αντλεί από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας και ουδόλως και επ’ ουδενί θεωρείται Επίσκοπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Δείτε βίντεο από τη σημερινή του εμφάνιση στην ΕΡΤ:

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-chxbj442k941)


Ειδήσεις σήμερα:Πάστορας σε εκκλησία στο Φοίνιξ παραιτήθηκε επειδή είχε τελέσει λάθος… χιλιάδες βαφτίσεις!Ασθενής σεισμική δόνηση στα ανοιχτά της ΧίουΟικονόμου: Στοχευμένη εφάπαξ στήριξη των πιο ευάλωτων – Κρίσιμος μήνας ο Μάρτιος

Related posts

Θεσσαλονίκη: Αναστατώνει ο «περίεργος» ήχος που ακούγεται τη νύχτα, «στο πόδι» οι κάτοικοι

timesadmin

Νίκαια: 59χρονος οδηγός με Audi αναστάτωσε την περιοχή – Μεθυσμένος, με ψεύτικες πινακίδες και οπλισμένος

timesadmin

Πάτρα: Η φωτογραφία που έστειλε ο Δασκαλάκης στην Πισπιρίγκου από το σπίτι της σπιτονοικοκυράς

timesadmin

Διεθνές Συνέδριο Θρησκευτικής Διπλωματίας για το Αγιον Ορο

timesadmin

Γιάννης Αντετοκούνμπο και η σχέση των εφήβων με τον αθλητισμό στις εξετάσεις της ελληνικής PISA

timesadmin

Η Ένωση Άθεων διοργανώνει «Φανερό Δείπνο» κρεατοφαγίας την Μεγάλη Παρασκευή

timesadmin