Εκδόθηκε-το-97%-των-ληξιπρόθεσμων-συντάξεων-–-Νέο-ρεκόρ-απονομών-τον-Αύγουστο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εκδόθηκε το 97% των ληξιπρόθεσμων συντάξεων – Νέο ρεκόρ απονομών τον Αύγουστο

Το 97% των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων έχει εκδοθεί, καθώς τον μήνα Αύγουστο σημειώθηκε νέο ρεκόρ απονομών με πάνω από 20.000 συνταξιοδοτικές αποφάσεις. Παράλληλα, 5 τέως Ταμεία και 10 διευθύνσεις του ΕΦΚΑ μηδένισαν τις εκκρεμότητες τους.

Αναλυτικά, από τα 1.100.000 αιτήσεις κύριας συνταξιοδότησης που έχουν υποβληθεί από την έναρξη λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, έχει εκδοθεί το 97%. Για τα έτη 2016, 2017, 2018 και 2019 οι εκκρεμότητες έχουν μηδενιστεί, ενώ για το 2020 έχει εκδοθεί το 97% των αιτήσεων και για το 2021 το 91%. Αξιοσημείωτο είναι πως έχουν ήδη εκκαθαριστεί πάνω από το 85% των αιτήσεων συνταξιοδότησης που υποβλήθηκαν μέχρι και το τέλος Μαΐου 2022, αποδεικνύοντας την σημαντική επιτάχυνση στους χρόνους απονομής καθώς πλέον είναι εφικτή η έκδοση πολλών συντάξεων ακόμη και σε 60 ημέρες. 

Ο Αύγουστος αποδείχθηκε ο καλύτερος Αύγουστος όλων των εποχών για τον ΕΦΚΑ, καθώς εν μέσω θέρους και αδειών εκδόθηκαν πάνω από 20.000 συνταξιοδοτικές αποφάσεις αυξημένες κατά 55% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα και 100% σε σχέση με το 2020. Παράλληλα 5 τέως Ταμεία του ΕΦΚΑ και 10 διευθύνσεις του Φορέα σε όλη την Ελλάδα μηδένισαν τις ληξιπρόθεσμες συντάξεις που πολλές από αυτές εκκρεμούσαν για 1 ή και 2 χρόνια. Απομένουν μόνο ελάχιστες, στη πλειονότητα τους εν δυνάμει απορριπτικές ή με ανοιχτές οφειλές, όπου αναμένεται να οριστικοποιηθούν και αυτές μέσα στις επόμενες ημέρες. 

Τα τ. Ταμεία και οι διευθύνσεις είναι οι εξής: 

-ΤΑΠ ΔΕΗ

-ΤΣΠ ΟΤΕ

-ΤΣΠ Αγροτικής Τράπεζας Ελλάδος- ΑΤΕ

-ΤΣΠ Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος -ΕΤΕ

-Ταμείο Αλληλοβοηθείας Προσωπικού Ιωνικής-Λαϊκής Τράπεζας και Άλλων Τραπεζών – ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ

-Τοπική Διεύθυνση (ΤΔ) ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ

-ΤΔ Γ’ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

-ΤΔ ΣΑΜΟΥ

-ΤΔ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

-ΤΔ Β’ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

-ΤΔ Α΄ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

-ΤΔ Β’ ΕΒΡΟΥ

-ΤΔ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

-ΤΔ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

-ΤΔ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

-ΤΔ Ι’ ΚΤ ΑΘΗΝΑΣ (ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ)

Το πρώτο 8μηνο του 2022 εκδόθηκαν συνολικά 188.000 συντάξεις, 25.000 περισσότερες σε σχέση με εκείνες που εκδόθηκαν ολόκληρο το 2020 και 65.000 περισσότερες σε σχέση με το σύνολο των εκδόσεων του 2019. Οι ληξιπρόθεσμες κύριες συντάξεις στα τέλη Αυγούστου ανέρχονταν σε 31.000. Από αυτές οι περίπου 15.000 αφορούν συντάξεις Δημοσίου. 

Αυτές τις μέρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα ειδικό σχέδιο άμεσης έκδοσης των συντάξεων αυτών, σε συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, μέσω της χρήσης ειδικών λογισμικών και αυτοματοποιήσεων. Τόσο αυτές όσο και το σύνολο των εκκρεμοτήτων του ιδιωτικού τομέα πρόκειται να εκκαθαριστούν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ έχουν μεγιστοποιήσει τις προσπάθειες τους υπερδιπλασιάζοντας τις ταχύτητες απονομής.

Related posts

ΤτΕ: Έως τις 30/11 η υποβολή ετήσιων χρηματοοικονομικών καταστάσεων για το 2020 από εισηγμένες και μη επιχειρήσεις

timesadmin

Τι όφελος φέρνει η εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

timesadmin

Premium αλλαντικά: Πώς κερδίζουν πωλήσεις από τους μεγάλους της αγοράς

timesadmin

Παγωμένος μέχρι νεωτέρας ο δανεισμός του δημοσίου

timesadmin

ΕΣΕΕ: Η τετραπλή κυβερνητική παρέμβαση έρχεται να απορροφήσει μεγάλο μέρος των κραδασμών

timesadmin

ΑΑΔΕ: Τέσσερα βήματα απλοποίησης των διαδικασιών απόδοσης ΑΦΜ

timesadmin