Εισαγγελέας-Αρείου-Πάγου:-Ζητά-έρευνα-για-οργανωμένο-έγκλημα-σε-Μύκονο-και-νησιά-με-άρση-τηλεφωνικού-απορρήτου
ΕΛΛΑΔΑ

Εισαγγελέας Αρείου Πάγου: Ζητά έρευνα για οργανωμένο έγκλημα σε Μύκονο και νησιά με άρση τηλεφωνικού απορρήτου

Τη διενέργεια έρευνας για δράσεις οργανωμένου εγκλήματος στο νησί της Μυκόνου και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, ακόμα δε και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, ζητεί η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη με μια σημαντική παραγγελία της προς τον αντεισαγγελέα Εφετών Αθηνών, εποπτεύοντα τη Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής στη δίωξη του Οργανωμένου Εγκλήματος και Πρόεδρο του Συμβουλίου Συντονισμού Ανάλυσης και Ερευνών του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Αφορμή για την παραγγελία της κυρίας Αδειλίνη αποτέλεσε η δολοφονία του τοπογράφου πριν από λίγες ημέρες στο Ψυχικό.

Στο κείμενο της παραγγελίας της η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«H πρόσφατη δολοφονία του Π. Σ., τοπογράφου μηχανικού, στο Ψυχικό, ανέδειξε την επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης της βαριάς εγκληματικότητας, που χαρακτηρίζεται από τον τύπο ως «Μαφία της Μυκόνου», στο νησί, με την ενεργοποίηση και αξιοποίηση των ενδεδειγμένων προς τούτο μηχανισμών, τους οποίους έχει στη διάθεσή της η Πολιτεία. Από τα συνημμένα στην παρούσα δημοσιεύματα του τύπου σε συνδυασμό και με την από 8/7/2024 αναφορά κατοίκου της Μυκόνου που επισυνάπτεται και αυτή και περιήλθε στη Δ/νη Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μας υποβλήθηκε δεστις 9/7/2024 από τη Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, προβάλλει ως απολύτως απαραίτητη η διερεύνηση τέλεσης σοβαρών εγκλημάτων που συνιστούν πιθανότατα δράσεις οργανωμένου εγκλήματος, αλλά και συναφών εγκληματικών πράξεων (συγκρότηση, διεύθυνση κλπ εγκληματικής οργάνωσης, κακουργηματικές εκβιάσεις που συνδέονται και με την οικοδομική/κατασκευαστική δραστηριότητα, τις αγοραπωλησίες ακινήτων καθώς και την «προστασία» επιχειρήσεων, ανθρωποκτονίες, βαριές σωματικές βλάβες, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, σοβαρή παραβατικότητα αναφορικά με την πολεοδομική νομοθεσία, τη νομοθεσία για την προστασία των αρχαιοτήτων, του περιβάλλοντος, διακίνηση ναρκωτικών, πλαστογραφίες κ.α). Η πιο πάνω εγκληματική δραστηριότητα δεν περιορίζεται στο νησί της Μυκόνου, αλλά φαίνεται ότι επεκτείνεται και σε άλλα νησιά των Κυκλάδων, ακόμα δε και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη.

Εν όψει των ανωτέρω παρακαλούμε για τις κατά νόμον ενέργειές σας, συμπεριλαμβανομένης και της ενεργοποίησης του αυτοτελώς αναγνωριζομένου δικαιώματός σας προς διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ή προανάκρισης (άρθρο 4 παρ.3 του Ν. 2265/1994, ως ισχύει), σε συνεργασία με την ήδη επιληφθείσα Δ/νση Ασφάλειας Αττικής, καθώς και της αξιοποίησης όλων των δικονομικών δυνατοτήτων σας (άρση τηλεφωνικού απορρήτου, διενέργεια ερευνών, ειδικών ανακριτικών πράξεων κλπ),προκειμένου να καταπολεμηθεί η πιο πάνω εγκληματική δραστηριότητα και να αποκατασταθεί η νομιμόμητα.

Παρακαλούμε τέλος να ενημερώνετε για την πορεία των ερευνών σας τον αρμόδιο Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου».

Ειδήσεις σήμερα:Υπάλληλος κατασκευαστικής ο Κινέζος που φέσωσε με €3.500 ιδιοκτήτη Airbnb – Έκανε τηλεφωνήματα στην εταιρεία του

Η ανάρτηση Αντετοκούνμπο για τη σημαία και η συγκίνηση της Ντρισμπιώτη – Δείτε τι έγραψαν στα social media

Ιρλανδή αεροσυνοδός ξυλοκοπήθηκε από τον άνδρα της, προσπάθησε να αυτοκτονήσει και τώρα αντιμετωπίζει δίωξη στο Ντουμπάι!

Related posts

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Αγωνιώδεις προσπάθειες στο μεγάλο μέτωπο της Δαδιάς – Με ενισχύσεις από Βουλγαρία, Τσεχία, Αλβανία, Ρουμανία

timesadmin

Κακοκαιρία Daneil: Όλη τη νύχτα έβγαζαν εγκλωβισμένους στη Θεσσαλία – Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες

timesadmin

Αρτοποιός: «Κάποιοι βάζουν τις φωτιές για να σπάνε πλάκα»

timesadmin

Καιρός: Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για την κακοκαιρία – Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες

timesadmin

Σπάτα: Ο 22χρονος έφερνε από τις ΗΠΑ τα όπλα που πούλαγε παράνομα – Ψάχνουν τον σύνδεσμο και τους αγοραστές

timesadmin

Αττική: 17 νεκροί και 661 τραυματίες σε 553 τροχαία τον Ιούνιο

timesadmin