Ειδική-διαδικτυακή-εφαρμογή-για-τις-εφημερίες-των-φαρμακείων-Αττικής-από-τον-Φεβρουάριο-του-’24
ΥΓΕΙΑ

Ειδική διαδικτυακή εφαρμογή για τις εφημερίες των φαρμακείων Αττικής από τον Φεβρουάριο του ’24

Σε λειτουργία αναμένεται να τεθεί από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής (ΦΣΑ) το Φεβρουάριο του ’24, ειδική διαδικτυακή εφαρμογή για τις εφημερίες των φαρμακείων του Λεκανοπεδίου, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Κωνσταντίνος Λουράντος στο Πρακτορείο FM.

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΦΣΑ, η σκέψη για αυτή την εφαρμογή υπήρχε εδώ και καιρό, καθώς υπήρχαν παράπονα ότι κάποιες περιοχές έμεναν ακάλυπτες, γιατί κάποια φαρμακεία μπορεί μεν να ανήκαν σε διαφορετικό δήμο, ωστόσο ήταν πολύ κοντά το ένα στο άλλο. «Είπαμε λοιπόν να δημιουργήσουμε ένα σύστημα, το οποίο να έχει χιλιομετρικές αποστάσεις, μεταξύ των φαρμακείων που εφημερεύουν, ανεξαρτήτως από το σε ποιόν δήμο ανήκουν. Πλέον θα δίνεται η ευκαιρία στον κόσμο να έχει φαρμακείο κοντά του, υπό την έννοια βεβαίως ότι μπορεί να μην είναι κάτω από το σπίτι του, αλλά θα είναι σε μία κοντινή απόσταση που θα μπορεί να διανύσει, για να το επισκεφτεί, όταν έχει κάποια ανάγκη.

Με αυτή την εφαρμογή ρυθμίζονται δίκαια οι εφημερίες και δεν εφημερεύει κανείς πχ 4 φορές συνεχόμενα τα Χριστούγεννα, ή το Πάσχα, γεγονός που έχει συμβεί και σε μένα. Το πλάνο δεν θα βγαίνει πλέον από τους τομεάρχες, αλλά από το λογισμικό, με κανόνες που θα οριστούν από εμάς από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής». Στις οθόνες των φαρμακείων θα υπάρξει χάρτης με αναφορά του κοντινότερου εφημερεύοντος φαρμακείου και οδηγίες πρόσβασης, ενώ αλλαγές στις εφημερίες θα μπορούν να γίνουν μόνο για όσες περιπτώσεις προβλέπονται από τον νόμο και μόνο με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, επισημαίνει ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής.

Η εν λόγω εφαρμογή που στη συνέχεια αναμένεται να τοποθετηθεί και στα smartphone δωρεάν, θα είναι πολύ χρηστική για τους πολίτες, οι οποίοι πολλές φορές ταλαιπωρούνται ψάχνοντας διανυκτερεύον φαρμακείο σε μία δύσκολη στιγμή, καταλήγει ο κ. Λουράντος.

- -

Related posts

AIDS: Η Ευρώπη απέχει πολύ από τον στόχο της εξάλειψής του έως το 2030, λέει το ECDC

timesadmin

Πώς τα ινομυώματα της μήτρας επηρεάζουν το πεπτικό σύστημα

timesadmin

Παγκόσμια έρευνα: 4 στους 10 Έλληνες θα είναι παχύσαρκοι έως το 2035, τι ισχύει για τον υπόλοιπο κόσμο

timesadmin

Η εξωσωματική γονιμοποίηση από το Α ως το Ω

timesadmin

Απαθανατίστε την Πανσέληνο του Αυγούστου με το HUAWEI P60 Pro!

timesadmin

Δημιούργησαν βιονικό χέρι με κινητικότητα σε όλα τα δάκτυλα, επιτυχημένη η πρώτη δοκιμή

timesadmin