Εθνικό-Μετσόβιο-Πολυτεχνείο:-Μεταξύ-των-κορυφαίων-πανεπιστημίων-του-κόσμου
ΕΛΛΑΔΑ

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο: Μεταξύ των κορυφαίων πανεπιστημίων του κόσμου

Στην πρώτη θέση στην Ελλάδα και στην 321η στον κόσμο, βρίσκεται το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη QS World University Rankings 2025, που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο 2024.

Σημαντικές θέσεις καταλαμβάνει το ΕΜΠ στην παγκόσμια κατάταξη σε επιμέρους κριτήρια.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην 132η θέση στις αναφορές ανά μέλος του διδακτικού και ερευνητικού του προσωπικού και στην 204η θέση στη διεθνή αναγνώριση του Ιδρύματος.

Σημειώνεται πως η φετινή κατάταξη QS ήταν η ευρύτερη από κάθε άλλη χρονιά, καθώς συμπεριέλαβε στην αξιολόγηση και κατάταξη περισσότερα από 1500 πανεπιστήμια παγκοσμίως σε 105 εκπαιδευτικά συστήματα ανώτατης εκπαίδευσης.

Βελτιωμένη κατά 26 θέσεις στη λίστα της παγκόσμιας κατάταξης για το 2025 είναι η θέση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου μέσα στην τελευταία διετία, αφού φέτος κατατάσσεται στην 321η θέση στον κόσμο. Αντίστοιχα, για το 2024, το ΕΜΠ βρίσκονταν στην 347η θέση της παγκόσμιας κατάταξης. Η παρουσία του Μετσοβίου έχει σημειώσει πρόοδο κατά 101 θέσεις αφού το 2023 βρισκόταν στην 422η θέση.

Για το 2025, το ΕΜΠ καταλαμβάνει την πρώτη θέση της γενικής κατάταξης μεταξύ των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ) βρίσκεται στην 393η θέση. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) βρίσκεται στην 508η θέση. Το Πανεπιστήμιο Κρήτης βρίσκεται στην περιοχή 601-610, το Πανεπιστήμιο Πατρών στην περιοχή 761-770, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην περιοχή 951-1000 και το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στην περιοχή 1001-1200.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, Καθηγητή Ιωάννη Κ.Χατζηγεωργίου, «Ακόμη όμως κι αυτή η σημαντική επιτυχία, μοναδική για τα Ελληνικά δεδομένα, δεν αντανακλά το πραγματικό μέγεθος της αξίας του ανθρώπινου δυναμικού και ειδικά των φοιτητών μας. Σταθεροί στόχοι για το Ίδρυμα παραμένουν η ενίσχυση της διεθνοποίησης και της διεθνούς διασύνδεσης, της βιωσιμότητας, της εξωστρέφειας, της τεχνολογικής καινοτομίας και της βελτίωσης του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος».

Ειδήσεις σήμερα:

Δολοφονία 11χρονης: Δίωξη για ανθρωποκτονία και ακόμα τέσσερα αδικήματα στον 37χρονo

Πού είναι κλειστά τα σχολεία μέχρι την Πέμπτη λόγω καύσωνα

Εμφανίστηκε η ευρωβουλευτής Γαλάτω Αλεξανδράκη: Ευχαριστώ, πώς έγινε αυτό;

Related posts

Πετρούπολη: O λαχανόκηπος του δήμου σιτίζει τουλάχιστον 40 οικογένειες με βιολογικά προϊόντα

timesadmin

Άρειος Πάγος – Απολύθηκαν τρεις δικαστές: Απίστευτες εκφράσεις από Εφέτη που έβριζε αστυνομικούς «ελάτε να μου ξύσετε τα…»

timesadmin

Κικίλιας για φωτιές: Έρχεται δύσκολη εβδομάδα με ανέμους έως και 9 μποφόρ – Έκκληση για προσοχή στους πολίτες

timesadmin

Λάρισα: Απειλή ανεργίας για 650 εργαζόμενους σε πλημμυρισμένο εργοστάσιο

timesadmin

Ιεράπετρα: Συνελήφθη και ο χειριστής του τζετ σκι για το σοβαρό ατύχημα με τον 10χρονο

timesadmin

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή στη λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου λόγω αγώνα τριάθλου

timesadmin