Εθνική-Λυρική-Σκηνή:-Ένταση-σε-παράσταση-μετά-το-μήνυμα-Ελληνοουκρανού-χορευτή
LIFESTYLE

Εθνική Λυρική Σκηνή: Ένταση σε παράσταση μετά το μήνυμα Ελληνοουκρανού χορευτή

Πριν ξεκινήσει η παράσταση του «Οθέλλου» σε μια αίθουσα που ήταν γεμάτη από θεατές, στην Εθνική Λυρική Σκηνή, ο χορευτής Γιάννης Μητράκης, εμφανίστηκε στη σκηνή τυλιγμένος με την ουκρανική σημαία και ζήτησε από το κοινό να τηρήσει ενός λεπτού σιγή για τα θύματα αυτού του πολέμου.

“Ονομάζομαι Γιάννης Μητράκης και είμαι χορευτής του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. Ο πατέρας μου είναι Έλληνας και η μητέρα μου είναι Ουκρανή. Εδώ και δέκα μέρες η χώρα της μητέρας και των παππούδων μου βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση μετά την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων” είπε αρχικά και συνέχισε “Εκ μέρους όλων των εργαζόμενων της Εθνικής Λυρικής Σκηνής θα ήθελα να σας πω ότι η αποψινή παράσταση αφιερώνεται στην Ουκρανία και τους κατοίκους της οι οποίοι ζουν δραματικές στιγμές. Ας γίνει η τέχνη και ο πολιτισμός η φωνή όλων μας για την άμεση λήξη αυτού του πολέμου. Ας κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή για τα αθώα θύματα αυτού του πολέμου”.

Οι θεατές κράτησαν ενός λεπτού σιγή και στη συνέχεια χειροκρότησαν τον χορευτή. Ακολούθησε διάλειμμα και εκείνη την ώρα 15 μουσικοί της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ανέβηκαν στη σκηνή και δήλωσαν ότι δεν ρωτήθηκαν από την διεύθυνση και ότι δεν συμφωνούν με αυτό που συνέβη. Τότε, θεατές ξεκίνησαν να αποδοκιμάζουν τους μουσικούς, λέγοντάς τους μάλιστα να αποχωρήσουν. Ο τενόρος Αλέξανδρ Αντονένκο επιχείρησε και κατάφερε τελικά να κατεβάσει από τη σκηνή τους 15 μουσικούς προκειμένου να συνεχιστεί η παράσταση.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Related posts

Χριστίνα Μπόμπα-Σάκης Τανιμανίδης: Η θέα από το νέο σπίτι τους “κόβει” την ανάσα

timesadmin

Οι αθλητικές μεταδόσεις 19/10/2021

timesadmin

Γιάννης Κακλέας: Θα προτιμούσα να σκηνοθετήσω το «Βαθύ λαρύγγι» παρά τον Σεφερλή

timesadmin

Rouk Zouk Special: Η όρκα και το οσκαρικό… πέσιμο από τον Λευτέρη Ελευθερίου

timesadmin

MasterChef: Η ερώτηση του Λεωνίδα Κουτσόπουλου για τον Τόμας το τρενάκι και η σπόντα του Σωτήρη Κοντιζά

timesadmin

Σοφία Μπεκατώρου: «Η αδελφή μου αρρώστησε από καρκίνο στον εγκέφαλο και μέσα σε οκτώ μήνες πέθανε»

timesadmin