ΕΕ:-“Δικαιολογίες”-της-Ρωσίας-τα-επιχειρήματα-της-gazprom-σχετικά-με-την-τουρμπίνα-του-nord-stream-1
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: “Δικαιολογίες” της Ρωσίας τα επιχειρήματα της Gazprom σχετικά με την τουρμπίνα του Nord Stream 1

“Δικαιολογίες” και “λάθη” χαρακτήρισε τα επιχειρήματα της Gazprom σχετικά με την αδυναμία παράδοσης φυσικού αερίου μέσω του NordStream1, ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ερίκ Μαμέρ.

Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης προς τον Τύπο στις Βρυξέλλες, ο Ερίκ Μαμέρ τόνισε ότι καμία δέσμη κυρώσεων της ΕΕ προς τη Ρωσία δεν απαγορεύει την επιστροφή και εγκατάσταση της τουρμπίνας της Siemens στη Ρωσία. “Τίποτα δεν απαγορεύει την επιστροφή και εγκατάσταση της τουρμπίνας της Siemens στη Ρωσία. Οτιδήποτε άλλο λέγεται για το συγκεκριμένα θέμα είναι απλά και ξεκάθαρα λάθος. Ό,τι λέει η Ρωσία είναι βασικά μια δικαιολογία για να μην προμηθεύσει φυσικό αέριο στην ΕΕ”, ανέφερε ο Ερίκ Μαμέρ. Σημείωσε, επίσης, ότι η πρόεδρος της Επιτροπής έχει επανειλημμένα υπογραμμίσει τον “εκβιασμό” από την πλευρά της Μόσχας όσον αφορά την προμήθεια ενέργειας στην ΕΕ.

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής υπενθύμισε ότι η ΕΕ έχει υιοθετήσει έξι πακέτα κυρώσεων κατά της Ρωσίας, βάσει των εξελίξεων στην Ουκρανία. Στόχος είναι να συνεχίσουμε να ασκούμε πίεση κατά της Ρωσίας όσο διαρκεί αυτός ο πόλεμος. “Σε ό,τι αφορά την ενέργεια, η ΕΕ υιοθέτησε σειρά αποφάσεων που θίγει διάφορα είδη ρωσικών ορυκτών καυσίμων, όπως τον άνθρακα και το πετρέλαιο, όμως το φυσικό αέριο δεν είναι στο τραπέζι και δεν θέλουμε να κάνουμε εικασίες για πιθανές μελλοντικές κυρώσεις”, πρόσθεσε ο Ερίκ Μαμέρ.

Πηγή: Α-

Related posts

Ζελένσκι σε Ερντογάν: “Ευγνώμων για τη διαρκή υποστήριξη της Τουρκίας”

timesadmin

Ουκρανικά ΜΜΕ: Ουκρανός αξιωματούχος ζήτησε αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων, συμπεριλαμβανομένων Κριμαίας και Ντονμπάς

timesadmin

Παλαιστίνη: Τουλάχιστον 90 τραυματίες σε συγκρούσεις με τις ισραηλινές δυνάμεις κοντά στη Νάμπλους

timesadmin

ΟΗΕ: Ξεπέρασαν τα 4,4 εκατ. οι Ουκρανοί πρόσφυγες

timesadmin

Ζελένσκι: “Δύσκολες διαπραγματεύσεις” βρίσκονται σε εξέλιξη για το άνοιγμα των ουκρανικών λιμανιών

timesadmin

Goldman Sachs: ”Βλέπει” 7 αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed μετά τα τελευταία στοιχεία του πληθωρισμού

timesadmin