ΕΕ:-Ένα-κράτος-μέλος-μάς-κρατά-ομήρους-στο-ζήτημα-των-κυρώσεων,-καταγγέλλει-η-Λιθουανία-–-Τι-αναφέρει-ο-Μπορέλ
ΚΟΣΜΟΣ

ΕΕ: Ένα κράτος-μέλος μάς κρατά ομήρους στο ζήτημα των κυρώσεων, καταγγέλλει η Λιθουανία – Τι αναφέρει ο Μπορέλ

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Γκαμπριέλιους Λαντσμπέργκις κατήγγειλε σήμερα ότι τα σχέδια της ΕΕ να επιβάλει εμπάργκο στις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου εμποδίζονται από μία χώρα μέλος.

“Όλη η Ένωση κρατείται όμηρος από ένα κράτος μέλος (…) πρέπει να συμφωνήσουμε, δεν μπορούμε να παραμένουμε όμηροι”, τόνισε ο Λαντσμπέργκις προσερχόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Η Ουγγαρία είναι η μόνη χώρα που αντιτίθεται στην επιβολή εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, σύμφωνα με Ευρωπαίους διπλωμάτες.

Μπορέλ: Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να ξεμπλοκαριστεί η κατάσταση

Την ισχυρή στήριξή για την προσχώρηση της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ εξέφρασε ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στη συνάντηση ΕΕ-Καναδάς που θα λάβει χώρα πριν από το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες. Επίσης, εξέφρασε την ελπίδα ότι θα ξεπεραστεί η αντίθεση ορισμένων κρατών του ΝΑΤΟ σχετικά με το θέμα.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ ανέφερε παράλληλα ότι υπάρχει ανησυχία για τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και έκανε λόγο για “βαθιά οικονομική κρίση”.

“Θα πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να εξηγήσουμε στον κόσμο ότι αυτό δεν συμβαίνει εξαιτίας των κυρώσεων, αλλά εξαιτίας του ίδιου του πολέμου”, υπογράμμισε.

Όσον αφορά στο έκτο πακέτο κυρώσεων, ο Ύπατος Εκπρόσωπος επισήμανε ότι “είμαστε 27 και πρέπει να πείσω τους 27. Μεταξύ αυτών είναι κάποιοι οι οποίοι έχουν περισσότερα προβλήματα από άλλους”.

“Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο γίνεται για να ξεμπλοκαριστεί η κατάσταση”, είπε ο Μπορέλ, προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν μπορεί να δώσει διαβεβαιώσεις.

Πηγή: Α-

Related posts

Ουκρανός προεδρικός σύμβουλος: Η Τουρκία μεταξύ των χωρών που θα μπορούσαν να μας παράσχουν εγγυήσεις ασφαλείας

timesadmin

Οι Αμερικανοί εκατομμυριούχοι των cryptο συρρέουν στον φορολογικό παράδεισο του Πουέρτο Ρίκο

timesadmin

“SOS” οικονομολόγων: Η τουρκική λίρα θα φτάσει το 19 έναντι του δολαρίου τις επόμενες εβδομάδες

timesadmin

Ιταλία: Πάνω από 141.000 κρούσματα κορονοϊού και 111 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

timesadmin

Ισημερινός: Η αστυνομία συνέλαβε τον επικεφαλής της μεγαλύτερης οργάνωσης αυτοχθόνων

timesadmin

ΠΟΥ: Υποχωρεί σημαντικά ο αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού στην Αφρική

timesadmin