ΕΕ:-Έκτακτη-χρηματοδότηση-στην-Ελλάδα-για-το-μεταναστευτικό-ανακοίνωσε-η-Επίτροπος-Γιόχανσον
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΕ: Έκτακτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό ανακοίνωσε η Επίτροπος Γιόχανσον

Έκτακτη χρηματοδότηση στην Ελλάδα για το μεταναστευτικό και επιπλέον προσωπικό από τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες όπως ο FRONTEX ανακοίνωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον μετά την συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη στις Βρυξέλλες.

“Συναντήθηκα σήμερα με τον Έλληνα υπουργό Μετανάστευσης Δημήτρη Kαιρίδη. Οι προκλήσεις της Ελλάδας είναι προκλήσεις της ΕΕ. Τον διαβεβαίωσα για πλήρη υποστήριξη της Κομισιόν στη διαχείριση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η Ελλάδα σήμερα. Του είπα ότι η ΕΕ στέκεται πλήρως πλάι στην Ελλάδα. Η γενική διεύθυνση μετανάστευσης και εσωτερικών υποθέσεων παρέχει επιπλέον χρηματοδότηση έκτακτης ανάγκης” σημείωσε η κ. Γιόχανσον.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι υπηρεσίες όπως ο FRONTEX παρέχουν “περισσότερο εξειδικευμένο προσωπικό”. “Δεσμευόμαστε να εντείνουμε τη στενή ολοκληρωμένη συνεργασία μας με βασικούς γειτονικούς εταίρους” υπογράμμισε.

Δ. Καιρίδης: Μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας

“Μεγάλη επιτυχία της Ελλάδας: ξεκάθαρη στήριξη από ΕΕ, χρήματα και έκτακτη βοήθεια και ενίσχυση της παρουσίας της ΕΕ (όχι μόνον δεν φεύγει ο Frontex, μένει και βοηθά περισσότερο)” ανέφερε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης.

- ---

Related posts

Πώς θα εφαρμοσθεί το ξεπάγωμα των τριετιών το 2024

timesadmin

Ξεπαγώνουν οι ρήτρες αναπροσαρμογής – Έρχονται χρωματιστοί λογαριασμοί

timesadmin

Σύσκεψη υπό τον Γ. Οικονόμου, για τη λήψη αυστηρών μέτρων αστυνόμευσης στους δρόμους για τους διακινητές μεταναστών

timesadmin

DZ Bank: Στην τελική ευθεία η Ελλάδα για το άλμα στην επενδυτική βαθμίδα – Τα μεγάλα οφέλη της αναβάθμισης και το τέλος του ράλι στα ομόλογα

timesadmin

Η Σάμος πρωταγωνιστεί στις επιλογές των Ολλανδών για το 2023

timesadmin

ΑΑΔΕ: Εξυπηρέτηση συνδυασμών και υποψηφίων ενόψει των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου

timesadmin