Εγκαινιάστηκαν-οι-νέες-κοινωνικές-δομές-του-Δήμου-Αιγάλεω
ΕΛΛΑΔΑ

Εγκαινιάστηκαν οι νέες κοινωνικές δομές του Δήμου Αιγάλεω

Τη στήριξη των οικονομικά ασθενών πολιτών του Αιγάλεω δείχνει έμπρακτα η δημοτική αρχή η οποία εγκαινίασε το κοινωνικό παντοπωλείο, το κοινωνικό φαρμακείο και το κοινωνικό συσσίτιο τα οποία βρίσκονται στο γήπεδο «Σταύρος Μαυροθαλασσίτης», την περασμένη Τετάρτη.

13

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1994 και παρέχει σε μηνιαία βάση τρόφιμα μακράς διάρκειας (ελαιόλαδο, ζυμαρικά, όσπρια, αλεύρι), είδη παντοπωλείου και λοιπά συσκευασμένα προϊόντα, καταψυγμένα είδη και προϊόντα ατομικής υγιεινής σε εγγεγραμμένες στο πρόγραμμα οικογένειες. Παρέχονται επίσης, είδη ρουχισμού και υπόδησης, παιχνίδια, είδη ψυχαγωγίας, είδη οικιακού εξοπλισμού. Ο μηνιαίος αριθμός οικογενειών που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο ανέρχεται στις 400, αριθμός που αν αναχθεί σε άτομα ξεπερνάει τα 1.000.

Το Κοινωνικό Συσσίτιο ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1994 σε συνεργασία με τα ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά (νυν Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) και αποσκοπεί στην κάλυψη πρωτογενών αναγκών ατόμων και οικογενειών, που

αντιμετωπίζουν κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, με τη δωρεάν παροχή γευμάτων σε σταθερή και τακτική βάση. Απευθύνεται σε κατοίκους του Δήμου Αιγάλεω αλλά και σε άστεγους πολίτες της περιοχής.

1

Το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί από το 1997, με στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου της ακραίας φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, μέσω της μηνιαίας παροχής δωρεάν φαρμάκων, υγειονομικού υλικού και παραφαρμακευτικών προϊόντων.

Η  εκδήλωση ξεκίνησε με την τέλεση του αγιασμού από τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ευρίπου και Πρωτοσύγκελο της Ιεράς Μητροπόλεως Νίκαιας και Αιγάλεω κ. κ. Χρυσόστομο και των πατέρων από τους ναούς του δήμου μας. Ακολούθησε χαιρετισμός και ομιλία από το Δήμαρχο Αιγάλεω, Γιάννη Γκίκα, τον Αντιδήμαρχο Ηλία Μάνδρο, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν επίσης η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα, Ανδρέας Λεωτσάκος (εκ μέρους του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη), ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Παναγιώτης Καλδής, η Προϊσταμένη της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας Κυπαρισσένια Σαμαρά και οι εκπρόσωποι των χορηγών εταιρειών.

13

«Ως Δημοτική Αρχή από την πρώτη στιγμή ρίξαμε το βάρος μας στην ενίσχυση των συγκεκριμένων Δομών με πληθώρα δράσεων, με καθημερινή προσπάθεια, οι ωφελούμενοι να καλύπτουν τις πρωτογενείς ανάγκες επιβίωσής τους. Με αλληλεγγύη, με ανθρωπιά και με την αμέριστη συμπαράσταση και των εθελοντών συνεχίζουμε την προσπάθεια αυτή, αγκαλιάζοντας όλους τους συμπολίτες μας που πραγματικά το έχουν ανάγκη» τόνισε ο Δήμαρχος Αιγάλεω Γιάννης Γκίκας.

11

Ειδήσεις σήμερα:Με μηνύσεις «απαντά» ο προϊστάμενος στη Λάρισα για την υπόθεση βιασμού της 44χρονης

Νεαρός Αφγανός αυτοκτόνησε στην Κρήτη όταν έμαθε ότι η οικογένειά του σφαγιάστηκε από τους Ταλιμπάν

O Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει στην Ακτή Πειραιώς

Related posts

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε αίτηση ενός εκ των Αφγανών που έκοψαν το κεφάλι ομοεθνή τους

timesadmin

Πανεπιστημίου: Ξεκινούν αύριο τα έργα ανάπλασης, τι πρέπει να γνωρίζουν πεζοί, οδηγοί και επιβάτες ΜΜΜ

timesadmin

Μύκονος: Ξεκινάει αύριο η δίκη για τον 10χρονο Μιχαήλ που έχασε τη ζωή του κάνοντας «μπανάνα»

timesadmin

Σε εξειδικευμένο κέντρο για γονιδιακά σύνδρομα τα όργανα της 9χρονης που πέθανε ξαφνικά στην Πάτρα

timesadmin

Τρίωρη στάση εργασίας την Παρασκευή σε ΗΣΑΠ, Μετρό και Τραμ

timesadmin

Πού καταγράφηκαν οι υψηλότερες θερμοκρασίες, μέχρι 30 βαθμούς έφτασε ο υδράργυρος την Παρασκευή

timesadmin