ΕΑΕΕ:-Στα-7,4-εκατ.-ευρώ-η-αρχική-πρόβλεψη-αποζημιώσεων-για-τις-ζημιές-από-τις-κακοκαιρίες-του-Οκτωβρίου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΑΕΕ: Στα 7,4 εκατ. ευρώ η αρχική πρόβλεψη αποζημιώσεων για τις ζημιές από τις κακοκαιρίες του Οκτωβρίου

Στα 7,4 εκατ. ευρώ ανέρχεται η αρχική πρόβλεψη αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν ορισμένες περιοχές της Ελλάδας την περίοδο 9 – 17 Οκτωβρίου 2021, σύμφωνα με έρευνα που εκπόνησε η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) μεταξύ των Ασφαλιστικών Εταιρειών – μελών της

Η έρευνα αφορούσε τις ζημιές που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις σε Εύβοια και Θεσσαλία στις 9 – 11/10 και η κακοκαιρία Μπάλλος στις 13 – 17/10 με βροχοπτώσεις – πλημμύρες – υδροστρόβιλο. 

Σύμφωνα με την ΕΑΕΕ, δηλώθηκαν συνολικά 1.629 ζημιές με αρχική πρόβλεψη αποζημιώσεων συνολικά 7,4 εκατ. ευρώ. Από αυτές, 1.014 ζημιές αφορούσαν τις ασφαλίσεις περιουσίας (εκτίμηση αποζημιώσεων 6,5 εκατ. ευρώ), και 615 ζημιές τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων (εκτίμηση 948 χιλ. ευρώ).  

“Το 2021 επεφύλασσε ένα ακόμα φαινόμενο φυσικής καταστροφής, αυτή τη φορά έντονες βροχοπτώσεις και πλημμύρες που προκάλεσαν ζημιές στην περιουσία των συμπολιτών μας. Μέχρι στιγμής, η ΕΑΕΕ έχει καταγράψει συνολικά 6 καταστροφικά γεγονότα το 2021, με την εκτίμηση των αποζημιώσεων για τα συγκεκριμένα περιστατικά να ξεπερνά τα €58 εκατ. Καθώς η τάση για συχνότερες και σφοδρότερες φυσικές καταστροφές επιβεβαιώνεται για ακόμα μία φορά, εφιστούμε την προσοχή καθώς οι κατοικίες των πολιτών παραμένουν σε μεγάλο ποσοστό ανασφάλιστες, άρα απροστάτευτες από τις οικονομικές ζημιές που προκαλούν τα καταστροφικά γεγονότα”, ανέφερε ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της ΕΑΕΕ, με αφορμή την έρευνα.

Δείτε ολόκληρη την έρευνα της ΕΑΕΕ στη δεξιά στήλη “Σχετικά Αρχεία”.

Related posts

Γ. Οικονόμου: Νέα σύμβαση χρηματοδότησης ποσού-ρεκόρ 580 εκατ. ευρώ με την ΕΚΤ για το μετρό

timesadmin

Ξαναμετρούν τον δημοσιονομικό χώρο για την αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής

timesadmin

Δ. Παπαλεξόπουλος: Ευκαιρία για την Ελλάδα η ενεργειακή μετάβαση

timesadmin

Η ακρίβεια συγκρατεί τον τζίρο στα σούπερ μάρκετ

timesadmin

Συνάντηση εργασίας Σ. Κεδίκογλου -Σ. Ζαχαράκη για ανάπτυξη και προώθηση του αλιευτικού τουρισμού

timesadmin

Συζητήσεις για πρόσθετες ποσότητες φυσικού αερίου από τον αγωγό ΤΑΡ

timesadmin