Δ.-Παπαστεργίου:-Η-χώρα-δεν-πρέπει-μόνο-να-καταναλώνει-Τεχνητή-Νοημοσύνη,-αλλά-και-να-την-παράγει
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Δ. Παπαστεργίου: Η χώρα δεν πρέπει μόνο να καταναλώνει Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά και να την παράγει

“Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για τον Δαίδαλο, τον νέο υπερ-υπολογιστή της Ελλάδας, ενώ ήδη έχει βγει σε διαβούλευση το τεύχος για τις τεχνικές προδιαγραφές των μηχανολογικών” είπε μεταξύ άλλων στον χαιρετισμό του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου στην τελετή απονομής βραβείων για τoν ψηφιακό μετασχηματισμό εταιρειών DevOps & Agile Awards που διοργάνωσε η Boussias events.

Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, όντας και ο ίδιος ηλεκτρολόγος μηχανικός έκανε έναν παραλληλισμό τονίζοντας πως η χώρα “αναπρογραμματίζεται”, σημειώνοντας χαρακτηριστικά “Στην πραγματικότητα προσπαθούμε να “γράψουμε” τον κώδικα της χώρας από την αρχή, ώστε η Δημόσια Διοίκηση να γίνεται συνεχώς πιο γρήγορη και αποτελεσματική”.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης σημειώνοντας πως η χώρα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο σε αυτή τη νέα εποχή. “Η Ελλάδα δεν πρέπει μόνο να καταναλώνει Τεχνητή Νοημοσύνη, αλλά πρέπει και να την παράγει” τόνισε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά “ότι αξιοποιώντας τη γεωπολιτική θέση της χώρας ως σταυροδρόμι τριών Ηπείρων, μπορεί η Ελλάδα να μεταμορφωθεί σε ένα κόμβο καινοτομίας και διακίνησης δεδομένων”.

Στη συνέχεια ο κ. Παπαστεργίου αναφέρθηκε στο νέο δορυφορικό πρόγραμμα της χώρας τονίζοντας ότι “Από το 2026 που οι 15 μικροδορυφόροι θα τεθούν σε τροχιά, θα έχουμε στη διάθεσή μας έναν τεράστιο όγκο χρήσιμης πληροφορίας και δεδομένων, τα οποία θα μπορούμε να αξιοποιήσουμε σε πολλούς τομείς, όπως η Πολιτική Προστασία”.

Ο κ. Παπαστεργίου δεν παρέλειψε να αναφέρθηκε και στον σημαντικό τομέας της Κυβερνοασφάλειας. “Προχωρήσαμε έγκαιρα στη σύσταση της Εθνικής Αρχής Κυβερνοασφάλειας σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, ώστε η χώρα να διαθέτει μια Αρχή με την απαραίτητα ευελιξία και καταρτισμένο προσωπικό για να αναλάβει τον συντονισμό μέτρων και δράσεων για την αναβάθμιση του επιπέδου Κυβερνοασφάλειας. Μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε ενσωματώσει και την Οδηγία NIS2, η οποία επεκτείνει πανευρωπαϊκά το πεδίο εφαρμογής των κανόνων Κυβερνοασφάλειας σε νέους τομείς. Με την εφαρμογή της Οδηγίας, η Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας, θα εποπτεύει πάνω από 2000 φορείς συμπεριλαμβανομένων και τομέων της καθημερινότητας, όπως για παράδειγμα η παραγωγή  τροφίμων. Επιθυμούμε να διασφαλίσουμε την ασφάλεια των πολιτών και των δικαιωμάτων τους στον κυβερνοχώρο” τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Related posts

S&P: Ορατός ο κίνδυνος καθυστέρησης της μείωσης των επιτοκίων λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων

James Rollner

Εγκύκλιος για την εργασία και την αναπληρωματική ανάπαυση κατά τις τρεις τελευταίες Κυριακές του έτους 2023

timesadmin

ΥΠΑΑΤ: Έργα προστασίας από το χαλάζι προϋπολογισμού 6,93 εκατ. ευρώ

timesadmin

ΑΑΔΕ: Ενσωμάτωση αρμοδιοτήτων έξι επιπλέον ΔΟΥ στο ΚΕΒΕΙΣ Αττικής

timesadmin

ΙΕΛΚΑ: Συγκράτηση των τιμών στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ τον Φεβρουάριο

James Rollner

Σήμερα παρουσιάζεται το οικονομικό νομοσχέδιο – Τι θα περιλαμβάνει

timesadmin