Δόμνα-Μιχαηλίδου:-Πυξίδα-για-το-ναυτικό-επάγγελμα-ο-μαθητικός-διαγωνισμός-ζωγραφικής-του-ΝΑΤ
ΕΛΛΑΔΑ

Δόμνα Μιχαηλίδου: Πυξίδα για το ναυτικό επάγγελμα ο μαθητικός διαγωνισμός ζωγραφικής του ΝΑΤ

«Η νέα γενιά αποτελεί το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας. Παιδιά αυτής της γενιάς είχα την ευκαιρία να συναντήσω σήμερα στον Πειραιά, με αφορμή τον μαθητικό διαγωνισμό ζωγραφικής, με θέμα “Πειραιάς–ΝΑΤ–Ναυτοσύνη“. Μια πρωτοβουλία που συνδέει τη νέα γενιά με τη ναυτοσύνη και αποτελεί πυξίδα για το ναυτικό επάγγελμα».

Αυτό δήλωσε η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της σήμερα, σε δύο σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Πειραιά.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ), με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά και με την ενεργή συμμετοχή όλων των φορέων της ναυτιλίας, όπως της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της σε σχολεία του Πειραιά, η κ. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Το ΝΑΤ, ο αρχαιότερος ασφαλιστικός φορέας της Ευρώπης, έχει αποδείξει έμπρακτα ότι στέκεται αρωγός στο πλευρό των ναυτικών μας, κάτι που κάνει άοκνα εδώ και 163 χρόνια. Ο διαγωνισμός ζωγραφικής, που βρίσκεται σε εξέλιξη, επιδιώκει να αποτυπώσει, μέσα από τη ματιά των παιδιών, τον άρρηκτο αυτό δεσμό που συνδέει τον Πειραιά με τη θάλασσα και τη ναυτοσύνη. Τέτοιες πρωτοβουλίες βοηθούν ακόμα περισσότερο να ενισχυθεί αυτός ο δεσμός».

Όπως σημείωσε, «η ναυτιλία αντιπροσωπεύει πάνω από το 8% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ η επίδρασή της στην αγορά εργασίας ξεπερνά τις 80.000 θέσεις εργασίας. Μάλιστα, η αύξηση της απασχόλησης στον ναυτικό τομέα καταγράφεται σταθερά από το 2021. Ο ρόλος μας ως Πολιτεία είναι να ενισχύσουμε με τις πρωτοβουλίες και τις πολιτικές μας περαιτέρω το επάγγελμα του ναυτικού».

Από την πλευρά του, ο διοικητής και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του ΝΑΤ, Κωνσταντίνος Τσαγκαρόπουλος, υπογράμμισε: «Η επικοινωνία με τα παιδιά είναι πάντα πηγή έμπνευσης και αισιοδοξίας! Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που, μαζί με την υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τους μαθητές των γυμνασίων του Πειραιά για το ΝΑΤ και τον ισχυρό δεσμό που συνδέει τον Πειραιά με το ΝΑΤ και τη ναυτοσύνη. Ο διαγωνισμός ζωγραφικής του ΝΑΤ, που βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι μια μοναδική ευκαιρία αυτός ο δεσμός να αποτυπωθεί μέσα από τη φρέσκια ματιά των μαθητών της πόλης μας. Πιστεύουμε ότι αυτή η δράση θα προσφέρει ένα σημαντικό ερέθισμα στα παιδιά, για να μάθουν περισσότερα για τις ευκαιρίες που προσφέρει το ναυτικό επάγγελμα. Η προσέλκυση νέων στο ναυτικό επάγγελμα αποτελεί στόχο εθνικής σημασίας και βασική προτεραιότητα του υπουργείου, αλλά και προσωπικά της υπουργού. Είμαι σίγουρος ότι τα έργα των παιδιών θα μας μαγέψουν και θα μας ταξιδέψουν και θέλω για μία ακόμα φορά να καλέσω όλους τους μαθητές των Γυμνασίων του Πειραιά να πάρουν μέρος, καθώς μπορούν, πέρα από τη χαρά της καλλιτεχνικής δημιουργίας, να διεκδικήσουν μεγάλα και πολύ όμορφα δώρα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους».

Ειδήσεις σήμερα:Μητσοτάκης στο συνέδριο ygeiamou.gr: Οι Ευρωεκλογές έχουν και εθνική διάσταση – Δρομολογούμε επενδύσεις ΑΙ στην ΥγείαH πραγματική «Μάρθα» από το «Μικρό Ταρανδάκι» ζητάει τώρα 1 εκατ. λίρες από τον Πιρς Μόργκαν για τη συνέντευξή τηςΜπαρζάν Ματζίντ: Ο «Σκορπιός» του trafficking και η άγνωστη διαδρομή του

Related posts

Γενόσημα: Έρχεται ρύθμιση που θα βάζει κόφτη στα 3 ευρώ μετά τις αντιδράσεις

timesadmin

Ηλεία: Παραμένει αγνοούμενος ο σύντροφος της 38χρονης που παρασύρθηκαν από χείμαρρο – Βρέθηκαν ρούχα του

timesadmin

Λασίθι: Πάρτι σε προστατευόμενο αρχαιολογικό χώρο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

timesadmin

Κρήτη: Τραγικό τέλος για 48χρονο στο Ηράκλειο – Αυτοκτόνησε με τις αναθυμιάσεις από τη μηχανή μέσα στο σπίτι του

timesadmin

Κακοκαιρία Daniel – Ενημέρωση του Συντονιστικού Κέντρου: Άνοιξε τραπεζικός λογαριασμός για δωρεές προς τους πληγέντες

timesadmin

Φωτιά στην Κέρκυρα: Εμπρησμό «βλέπει» ο δήμαρχος – Στάχτες 20.000 στρέμματα γης

timesadmin