ΔΥΠΑ:-Συνεχίζονται-οι-αιτήσεις-για-το-πρόγραμμα-κατάρτισης-και-απασχόλησης-ανέργων,-ηλικίας-25-45-ετών
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: Συνεχίζονται οι αιτήσεις για το πρόγραμμα κατάρτισης και απασχόλησης ανέργων, ηλικίας 25-45 ετών

Συνεχίζεται η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων για το νέο καινοτόμο πρόγραμμα που στοχεύει στην κατάρτιση 10.000 ανέργων, ηλικίας 25-45 ετών, σε ψηφιακές και πράσινες δεξιότητες και στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας για την πρόσληψή τους.

Όπως αναφέρει η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε ανακοίνωσή της, οι επιχειρήσεις θα λάβουν επιχορήγηση 100% του συνολικού κόστους (μισθού και εισφορών), δηλαδή 1.022 ευρώ μηνιαία (6.132 ευρώ συνολικά), για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 25-30 ετών και 80% για την πρόσληψη ανέργων, ηλικίας 31-45 ετών, δηλαδή 818 ευρώ μηνιαία (4.906 ευρώ συνολικά).

Οι επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά είτε μέσω της πλατφόρμας e-services της ΔΥΠΑ (dypa.gov.gr) είτε μέσω gov.gr στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.gov.gr.

Μετά την υποβολή της αίτησης, οι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα υποδείξουν στην επιχείρηση υποψηφίους με τα απαιτούμενα προσόντα που δήλωσε η επιχείρηση.

Κατόπιν, η επιχείρηση θα προεπιλέξει τον ωφελούμενο, ο οποίος θα παρακολουθήσει πρόγραμμα ταχύρρυθμης εξ αποστάσεως κατάρτισης, διάρκειας 80 ωρών, σε πράσινες ή ψηφιακές δεξιότητες επιλογής του.

Μετά την ολοκλήρωση της κατάρτισης, η επιχείρηση θα προχωράει στην πρόσληψη του ανέργου για έξι μήνες.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος απασχόλησης ανέρχεται στα 41.331.600 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: www.dypa.gov.gr.

Related posts

90 δισ. δάνεια στα χέρια των servicers – Οι προκλήσεις

wp-needuser

Πληροφορίες για ανακοινώσεις Μητσοτάκη για “δώρο Χριστουγέννων” στις ευπαθείς ομάδες

timesadmin

Το top-10 των ξένων αγορών για τον ελληνικό τουρισμό

timesadmin

Επίσημα εγκαίνια της νέας ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας – Βουλγαρίας

timesadmin

Στα επίπεδα του 2019 τα ναύλα στα containerships

timesadmin

Πώς θα αντιμετωπίσει τον καύσωνα το ηλεκτρικό σύστημα

timesadmin