ΔΥΠΑ:-Έντονο-ενδιαφέρον-από-επιχειρήσεις-για-τη-νέα-δράση-επαγγελματικής-εμπειρίας-για-25.000-νέους
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΔΥΠΑ: Έντονο ενδιαφέρον από επιχειρήσεις για τη νέα δράση επαγγελματικής εμπειρίας για 25.000 νέους

Έντονο ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει οι επιχειρήσεις για συμμετοχή στο νέο “Πρόγραμμα Απόκτησης Επαγγελματικής Εμπειρίας για άνεργους νέους 18-29 ετών” της ΔΥΠΑ, καθώς από την Παρασκευή 7 Ιουνίου που ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων έως και σήμερα, έχουν ήδη υποβληθεί 4.392 αιτήσεις για συνολικά 5.482 θέσεις.

Στόχος της νέας δράσης είναι η προετοιμασία 25.000 άνεργων νέων για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ωφελούμενοι είναι 25.000 άνεργοι 18-29 ετών, εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ, απόφοιτοι τουλάχιστον υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που δεν συμμετέχουν σε πρόγραμμα εκπαίδευσης ή κατάρτισης, ούτε απασχολούνται. 

Η δράση απευθύνεται σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα σε όλη τη χώρα. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μίας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί σε μείωση του προσωπικού κατά το τρίμηνο πριν την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΔΥΠΑ. Οι επιχειρήσεις εντάσσονται, ανάλογα με το προσωπικό τους, ως εξής:

Το πρόγραμμα έχει διάρκεια 7 μήνες και η ΔΥΠΑ θα καταβάλλει στους ωφελούμενους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον νόμιμο κατώτατο μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), αναλογία δώρων εορτών, επιδόματος αδείας ενώ οι ωφελούμενοι θα έχουν πλήρη την ιατροφαρμακευτική κάλυψη του e-ΕΦΚΑ. 

Η διαδικασία συμμετοχής είναι πολύ απλή: Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις στο gov.gr και προσδιορίζουν την ειδικότητα και τα απαιτούμενα προσόντα των θέσεων. H ΔΥΠΑ επιβεβαιώνει ότι η επιχείρηση πληροί τις προϋποθέσεις, οι εργασιακοί σύμβουλοι υποδεικνύουν στην επιχείρηση υποψηφίους και η επιχείρηση επιλέγει μεταξύ των υποψηφίων.

Με συνολικό προϋπολογισμό 200 εκατ. ευρώ, το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την ΕΕ μέσω του Προγράμματος “Ανθρώπινο Δυναμικό και Κοινωνική Συνοχή”.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://www.dypa.gov.gr/anoikta-proghrammata.

Related posts

ΤτΕ: Αύξηση 15,7% στις ταξιδιωτικές εισπράξεις το 2023, στο +17,6% η ταξιδιωτική κίνηση

timesadmin

ΙΟΒΕ: Βελτίωση των επιχειρηματικών προσδοκιών στη βιομηχανία τον Ιανουάριο

timesadmin

Δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα της ΡΑΑΕΥ τα τιμολόγια ρεύματος για τον Ιανουάριο

timesadmin

Προσχέδιο προϋπολογισμού: Μέτρα αύξησης των εισοδημάτων ύψους 2,13 δισ. ευρώ και ανάπτυξη 3% για το 2024

timesadmin

Άδ. Γεωργιάδης: Ξεκινάει πιλοτικό πρόγραμμα μετακίνησης εργατών με έξοδα της ΔΥΠΑ

timesadmin

Στο “κόκκινο” οι τιτλοποιήσεις του Ηρακλή – Σκανάρισμα από ΤτΕ

timesadmin