«Δυναμική-Αντίδραση»-από-την-Ήπειρο-μέχρι-την-Θράκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Δυναμική Αντίδραση» από την Ήπειρο μέχρι την Θράκη

«Δυναμική Αντίδραση» από την Ήπειρο μέχρι την Θράκη

«Δυναμική Αντίδραση» από την Ήπειρο μέχρι την Θράκη

Μια ανάσα από τα σύνορα με την Βόρεια Ήπειρο, Μονάδες της 8ης Ταξιαρχίας με Εθνοφύλακες πραγματοποίησαν μέρος της εντυπωσιακής άσκησης «ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ», η οποία διεξάγεται σε Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Υπό τον τίτλο «Δυναμική Αντίδραση 24» βρίσκεται σε εξέλιξη η μεγαλύτερη άσκηση του Στρατού με την συμμετοχή Εθνοφυλάκων, από την Ήπειρο μέχρι τη Θράκη.

Μεταξύ άλλων, στα σενάρια της άσκησης περιλαμβάνονται η παράλληλη συνεκπαίδευση των τακτικών δυνάμεων του Πυροβολικού με δυνάμεις της Εθνοφυλακής, με πραγματικά πυρά τόσο από πολυβόλα, όσο και από βαρύ πυροβολικό για την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.

Στόχος ήταν η εγρήγορση στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων, ώστε να αυξηθεί η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η επιβιωσιμότητα των Μονάδων και των ανεξάρτητων υπομονάδων της Ταξιαρχίας.

Πλέον, αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι των ασκήσεων η ενεργοποίηση των τεθωρακισμένων οχημάτων αναγνώρισης Μ1117 από τις ΗΠΑ, που πλέον έχουν αναλάβει σημαντικό ρόλο στη φύλαξη των συνόρων τόσο στα χερσαία σύνορα όσο και στα νησιά.

Στην άσκηση δίνεται ιδιαίτερη προσοχή η αντίδραση των σχηματισμών με κλιμακούμενες ενέργειες, καθώς και η αντιμετώπιση του πρώτου κύματος της προσβολής από τις εχθρικές δυνάμεις, μέσω γρήγορης κίνησης των ελαφρών μονάδων σε επίπεδο Ταξιαρχίας.

Η Εθνοφυλακή αποτελεί οργανωμένη στρατιωτική δύναμη και απαντάται ως θεσμός και σε άλλες χώρες με το όνομα Εθνοφρουρά. Στην Ελλάδα εμφανίζεται από συστάσεως του Ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους, με σκοπό την κάλυψη της ανάγκης οργανώσεως του πληθυσμού για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προβλημάτων ασφαλείας που παρουσιάζονταν εκείνη την ιστορική περίοδο.

Οι Εθνοφύλακες θεωρούνται στρατιωτικοί σε ενέργεια και υπάγονται στους στρατιωτικούς νόμους και κανονισμούς, μόνο κατά τον χρόνο που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία. Ως διατεταγμένη υπηρεσία θεωρείται η εκτέλεση στρατιωτικής αποστολής ή υπηρεσίας ή εκπαίδευσης μόνο κατά το χρονικό διάστημα που διαρκεί η αποστολή ή η υπηρεσία ή η εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένου και του χρόνου μετακίνησης από την οικία τους προς τον τόπο εκτέλεσης της στρατιωτικής αποστολής ή της υπηρεσίας ή της εκπαίδευσης και αντίστροφα.

Related posts

Φρέντι Μπελέρης: 37 βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας η απάντηση της Αθήνας στην αδιαλλαξία Ράμα

timesadmin

Μητσοτάκης: Η κάλπη των ευρωεκλογών να εκπέμψει μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας

James Rollner

Στις 11 Μαρτίου η συνάντηση Μητσοτάκη με εκπροσώπους αγροτών από την Θεσσαλία

timesadmin

Επίσκεψη του Γιάννη Κεφαλογιάννη σε Ρω, τη Στρογγύλη και το Καστελλόριζο

timesadmin

Νέα Δημοκρατία: Διεγράφη ο Μιχάλης Ταμήλος μετά τα σχόλια για τις οικογένειες των θυμάτων των Τεμπών

James Rollner

Δόμνα Μιχαηλίδου για αύξηση κατώτατου μισθού: Πάνω από ένα εκατομμύριο συμπολίτες μας επηρεάζονται θετικά

timesadmin