Δουδωνής-στον-realfm-97,8:-Σήμερα-ήταν-η-πιο-λογική-μέρα-να-γίνει-το-debate-και-ο-κύριος-Δούκας-επικαλέστηκε-την-συνεδρίαση-του-δημοτικού-συμβουλίου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δουδωνής στον Realfm 97,8: Σήμερα ήταν η πιο λογική μέρα να γίνει το debate και ο κύριος Δούκας επικαλέστηκε την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

πολιτική

Δουδωνής

Για τον δεύτερο γύρο και την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης με την ΝΔ και συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ μίλησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Παναγιώτης Δουδωνής στον Νίκο Χατζηνικολάου από τη συχνότητα του Realfm 97,8.

«Ο πρώτος γύρος λοιπόν δείχνει προς την κατεύθυνση της δημιουργίας μίας παράταξης γιατί κάθε ένας εκ των υποψηφίων δίνει ένα δικό του στίγμα για έναν δικό του κόσμο και είναι μία δική του εκδοχή του ΠΑΣΟΚ. Ιδίως δε όσον αφορά στους δύο υποψηφίους που έφτασαν πολύ κοντά στο να είναι κοντά στον δεύτερο γύρο και δεν ήταν. Δηλαδή και ο κύριος Γερουλάνος ήταν για 1.800 ψήφους εκτός του δευτέρου γύρου και η κυρία Διαμαντοπούλου είναι για επίσης παρά πολύ λίγο, για 1%», είπε ο Παναγιώτης Δουδωνής.

Και πρόσθεσε: «Αυτή λοιπόν η εικόνα είναι εικόνα παράταξης και το κρίσιμο είναι να είμαστε όλοι μαζί και να συνδεθούν όλα αυτά σε ένα όλον. Το όλον αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ ως παράταξη και ως κίνημα».

«Στην κατεύθυνση αυτή νομίζω ότι και ο Νίκος Ανδρουλάκης, τον οποίο εγώ υποστηρίζω και το ξέρετε καλά διότι το έχω δηλώσει από την πρώτη στιγμή με πολύ σαφή τρόπο, έχει πάρει αυτό το μήνυμα. Έχει δει τι έχει πάει καλά και τι έχει πάει κακά κατά την διάρκεια αυτής της μισής θητείας την οποία έκανε γιατί περί μισής θητείας πρόκειται. Και από την Δευτέρα πρέπει να γίνουν γρήγορα αλλαγές στην κατεύθυνση ενός ανοιχτού κόμματος με όργανα πιο μικρά και πιο λειτουργικά και με τομείς οι οποίοι να έχουν σαφείς στόχους και να παρακολουθούνται με μόνο γνώμονα το να παράγουν πολιτική», τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Για μένα δεν υπάρχει χρόνος. Υπάρχει πολύ μεγάλη ανάγκη να προχωρήσουμε γρήγορα στις αλλαγές και στο προγραμματικό πλαίσιο», σημείωσε ο Παναγιώτης Δουδωνής.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι πρώην υπουργοί του ΠΑΣΟΚ που συνεργάστηκαν με άλλα κόμματα δεν θα πρέπει να επιστρέψουν στην Χαριλάου Τρικούπη. «Καταρχάς να σας πω ότι όσον αφορά στα στελέχη, τα οποία ήταν υπουργοί του ΠΑΣΟΚ, πήγαν σε άλλα κόμματα και έγιναν υπουργοί και θέλουν να επιστρέψουν τώρα γιατί δεν υπάρχει η προοπτική αυτή. Η περίφημη αντιπαράθεση με τον κύριο Ραγκούση, το περίφημη σε πολλά εισαγωγικά, ισχύει. Δεν είναι ένα ηθικό παράδειγμα, ένα παράδειγμα που θα βοηθήσει το ΠΑΣΟΚ να έχουμε τέτοιες επιστροφές», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Εμείς πάμε να φτιάξουμε τον δεύτερο πόλο του πολιτικού συστήματος και οι δημοσκοπήσεις μας δίνουν σιγά σιγά και την εικόνα αυτή τις τελευταίες εβδομάδες και μήνες», εξήγησε ο Παναγιώτης Δουδωνής.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο συγκυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με την ΝΔ σχολίασε ότι «προσπαθώντας να γίνουμε ο άλλος πόλος δεν μπορούμε να πούμε και δεν πρέπει να είμαστε ένα κόμμα που είναι συμπλήρωμα. Άρα ο άλλος πόλος σημαίνει ότι είναι μία από τις δύο εναλλακτικές διακυβέρνησης. Κλείνω αυτή τη συζήτηση χωρίς να απαξιώνω- γιατί το είδα και αυτό περιόδους- κατά τις οποίες για εθνικούς λόγους χρειάστηκαν να γίνουν συγκυβερνήσεις. Είναι άλλες οι συνθήκες τότε, άλλες οι συνθήκες τώρα».

Για την πιθανότητα εκλογική σύμπραξης του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Δουδωνής ανέφερε ότι «νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σε μία κατάσταση προϊούσας φθοράς και δεν ξέρουμε ακριβώς για ποιον ΣΥΡΙΖΑ μιλούμε. Έπειτα η λογική των συγκολλήσεων κορυφής, ιδίως όταν η άλλη πλευρά έχει μία πολύ διαφορετικού τύπου και ύφης εσωκομματική αντιπαράθεση από την δική μας που χαρακτηρίστηκε από την ευπρέπεια βρίσκεται σε αυτή την δύσκολη θέση. Άρα λοιπόν νομίζω ότι ήμουν σαφής. Παράταξη αλλά παράταξη δεν σημαίνει συγκόλληση».

Τέλος όταν ρωτήθηκε αν θα γίνει το ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ ο Παναγιώτης Δουδωνής σχολίασε ότι «σήμερα που ήταν η πιο λογική μέρα να γίνει ο κύριος Δούκας επικαλέστηκε την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Τώρα αυτό δεν ξέρω τι δηλώνει. Αλλά για μένα σίγουρα δεν είναι ένα καλό επιχείρημα για τον κύριο Δούκα στην πορεία προς την Κυριακή γιατί λέει ότι ακριβώς δηλώνει την ασυμβατότητα, την δυσκολία να συνδυαστούν οι δύο ρόλοι».

Ακούστε το ηχητικό:https://www.enikos.gr/wp-content/uploads/2024/10/09-10-2024-Παναγιώτης-Δουδωνής-Χατζηνικολάου.mp3

Related posts

ΝΔ κατά Κασσελάκη για Τέμπη: Οι συσκέψεις ήταν ανακοινωμένες, χυδαία η προσπάθεια εργαλειοποίησης της τραγωδίας

protothema.gr

Παρακολουθήσεις: 5 κόμματα ζητούν σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής

wp-needuser

Νέα Αριστερά για υπόθεση Καραϊβάζ: Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη για καταστροφή cd με συνομιλίες

protothema.gr

Λοβέρδος για Novartis: Όταν ένας άνθρωπος παίρνει χρήματα για να πει ορισμένα πράγματα, αυτό δεν επιτρέπεται από την ελληνική δικαιοσύνη

wp-needuser

Βίκυ Φλέσσα: Η Ευρώπη οφείλει να επιστρέψει στον Ανθρωπισμό είπαν 45 επιστήμονες στην ημερίδα που οργάνωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής της Ν.Δ.

protothema.gr

ΣΥΡΙΖΑ: Το πολιτικό αδιέξοδο για την κυβέρνηση είναι εδώ

protothema.gr