ΔΝΤ:-h-Γκεοργκίεβα-χαιρετίζει-την-“αποφασιστική”-πρόοδο-του-Πεκίνου-για-τον-κορονοϊό
ΚΟΣΜΟΣ

ΔΝΤ: H Γκεοργκίεβα χαιρετίζει την “αποφασιστική” πρόοδο του Πεκίνου για τον κορονοϊό

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα χαιρέτισε σήμερα την “αποφασιστική” πρόοδο του Πεκίνου, το οποίο χαλάρωσε την πολιτική του για “μηδενική COVID-19”.

“Χαιρετίζουμε την αποφασιστική δράση που αναλήφθηκε από τις κινεζικές αρχές (…) για την αναπροσαρμογή της πολιτικής για την COVID”, σημείωσε η Γκεοργκίεβα έπειτα από διάσκεψη με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ στην Χουανγκσάν, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Την Τετάρτη οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν γενική χαλάρωση των υγειονομικών περιορισμών, έπειτα από διαμαρτυρίες, και με την ελπίδα αναζωογόννησης της οικονομίας που ασφυκτιούσε υπό την πολιτική για “μηδενική COVID”.

Ανάμεσα στα βασικά μέτρα που ανακοινώθηκαν βρίσκεται ο τερματισμός των συστηματικών και σε μεγάλη κλίμακα διαγνωστικών τεστ PCR, η δυνατότητα να τίθεται κάποιος σε καραντίνα στο σπίτι του για τα ήπια και ασυμπτωματικά κρούσματα και πιο περιορισμένη προσφυγή σε λοκντάουν.

Η προσπάθεια της Κίνας να αυξήσει το ποσοστό των εμβολιασμών είναι καλή “για τον κινεζικό λαό, αλλά και σημαντική για την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο”, πρόσθεσε η Γκεοργκίεβα.

“Η απόδοση της Κίνας είναι σημαντική (όχι μόνον) για την Κίνα αλλά και για την παγκόσμια οικονομία”, η οποία έχει υποστεί τα επακόλουθα του πολέμου στην Ουκρανία, τα οποία ήρθαν να προστεθούν στην δύσκολη ανάκαμψη μετά την πανδημία του νέου κορονοϊού και στην κρίση του κόστους διαβίωσης σε πολλές χώρες.

Η σταδιακή εγκατάλειψη της στρατηγικής “μηδενικής COVID” “θα συμβάλει στην άρση σειράς αβεβαιοτήτων”, υπογράμμισε παράλληλα η Νγκόζι Οκόντζο-Ιουεάλα, η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου.

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Ματίας Κόρμαν πρόσθεσε ότι οι “προσαρμογές αυτές θα στηρίξουν την ισχύ της (οικονομικής) ανάκαμψης τόσο στην Κίνα όσο και παγκοσμίως”.

Πηγή: Α-

Related posts

Το Neflix ανέστειλε τη λειτουργία του στη Ρωσία

timesadmin

65 χρόνια FIAT 500

timesadmin

Η Ρωσία, η Τουρκία και το Ιράν καλούν για ηρεμία στην Ιντλίμπ της Συρίας

timesadmin

Ισραήλ: Ο Λάπιντ θα επισκεφθεί την Τουρκία εντός της εβδομάδας

timesadmin

Ο πρόεδρος της Γαλλίας δεν αποκλείει την επιβολή και άλλων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας

timesadmin

Γερμανία: Ο Χάμπεκ θεωρεί άδικες τις φορολογικές προτάσεις του Λίντνερ

timesadmin