ΔΝΤ:-Η-Τουρκία-πρέπει-να-συνεχίσει-την-αυστηρή-νομισματική-πολιτική
ΚΟΣΜΟΣ

ΔΝΤ: Η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει την αυστηρή νομισματική πολιτική

Η Τουρκία θα πρέπει να συνεχίσει την αυστηρή, νομισματική πολιτική μέχρι να φτάσει ο πληθωρισμός στο στόχο, αναφέρει σε έκθεσή του το ΔΝΤ.

Ολοκληρώνοντας τη διαβούλευση για το άρθρο IV, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησε α συνεχιστεί η αυστηρή νομισματική πολιτική που βασίζεται σε οικονομικά στοιχεία στην Τουρκία έως ότου ο πληθωρισμός συγκλίνει με τον στόχο.

Η ανάκαμψη της πολιτικής μείωσε τις οικονομικές ανισορροπίες και αναζωογόνησε την εμπιστοσύνη, ανέφερε το ΔΝΤ το Σάββατο, προσθέτοντας ότι η βελτίωση του κλίματος  στην αγορά προκάλεσε στροφή ξένων και εγχώριων επενδυτών σε περιουσιακά στοιχεία που εκφράζονται σε λίρες.

Σε μια δήλωσή του που περιέχει την αξιολόγηση του εκτελεστικού συμβουλίου του Ταμείο για την οικονομική πολιτική της Τουρκίας, το ΔΝΤ τονίζει ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να διασφαλίσει ότι η πορεία του αποπληθωρισμού παραμένει σε τροχιά.

Με πληροφορίες από CNBC

Related posts

Φιντάν: Διαφωνούμε με τις ΗΠΑ για το Ισραήλ, συνεργαζόμαστε όπου συμφωνούμε

James Rollner

Βενεζουέλα: Ειρηνικές διαδηλώσεις και διεθνείς πιέσεις μπορούν να απομακρύνουν τον Μαδούρο από την εξουσία, διαμηνύει η αντιπολίτευση

James Rollner

ΗΠΑ: Τι στρατηγική θα ακολουθήσει η Νίκι Χέιλι;

timesadmin

Μακρόν: “Δεν θα παραιτηθώ ακόμη κι αν ηττηθούμε στις βουλευτικές” – “Ετερόκλιτες συμμαχίες στα δεξιά και στα αριστερά μας”

timesadmin

Η Ουάσινγκτον “ανησυχεί” για την κατάσταση στη Γάζα, καλεί το Ισραήλ να σεβαστεί το ανθρωπιστικό διεθνές δίκαιο

Βουλγαρία: ESO και USTDA υπογράφουν συμφωνία για επιχορήγηση $1,5 εκατ. για τη μελέτη ενός ενεργειακού διαδρόμου Ανατολής-Δύσης

James Rollner