ΔΝΤ:-Γκεοργκίεβα-χαιρετίζει-την-“αποφασιστική”-πρόοδο-του-Πεκίνου-για-τον-κορονοϊό
ΚΟΣΜΟΣ

ΔΝΤ: Γκεοργκίεβα χαιρετίζει την “αποφασιστική” πρόοδο του Πεκίνου για τον κορονοϊό

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα χαιρέτισε σήμερα την “αποφασιστική” πρόοδο του Πεκίνου, το οποίο χαλάρωσε την πολιτική του για “μηδενική COVID-19”.

“Χαιρετίζουμε την αποφασιστική δράση που αναλήφθηκε από τις κινεζικές αρχές (…) για την αναπροσαρμογή της πολιτικής για την COVID”, σημείωσε η Γκεοργκίεβα έπειτα από διάσκεψη με τον Κινέζο πρωθυπουργό Λι Κετσιάνγκ στην Χουανγκσάν, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Την Τετάρτη οι υγειονομικές αρχές της Κίνας ανακοίνωσαν γενική χαλάρωση των υγειονομικών περιορισμών, έπειτα από διαμαρτυρίες, και με την ελπίδα αναζωογόννησης της οικονομίας που ασφυκτιούσε υπό την πολιτική για “μηδενική COVID”.

Ανάμεσα στα βασικά μέτρα που ανακοινώθηκαν βρίσκεται ο τερματισμός των συστηματικών και σε μεγάλη κλίμακα διαγνωστικών τεστ PCR, η δυνατότητα να τίθεται κάποιος σε καραντίνα στο σπίτι του για τα ήπια και ασυμπτωματικά κρούσματα και πιο περιορισμένη προσφυγή σε λοκντάουν.

Η προσπάθεια της Κίνας να αυξήσει το ποσοστό των εμβολιασμών είναι καλή “για τον κινεζικό λαό, αλλά και σημαντική για την Ασία και τον υπόλοιπο κόσμο”, πρόσθεσε η Γκεοργκίεβα.

“Η απόδοση της Κίνας είναι σημαντική (όχι μόνον) για την Κίνα αλλά και για την παγκόσμια οικονομία”, η οποία έχει υποστεί τα επακόλουθα του πολέμου στην Ουκρανία, τα οποία ήρθαν να προστεθούν στην δύσκολη ανάκαμψη μετά την πανδημία του νέου κορονοϊού και στην κρίση του κόστους διαβίωσης σε πολλές χώρες.

Η σταδιακή εγκατάλειψη της στρατηγικής “μηδενικής COVID” “θα συμβάλει στην άρση σειράς αβεβαιοτήτων”, υπογράμμισε παράλληλα η Νγκόζι Οκόντζο-Ιουεάλα, η γενική διευθύντρια του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ) κατά την ίδια συνέντευξη Τύπου.

Ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Ματίας Κόρμαν πρόσθεσε ότι οι “προσαρμογές αυτές θα στηρίξουν την ισχύ της (οικονομικής) ανάκαμψης τόσο στην Κίνα όσο και παγκοσμίως”.

Πηγή: Α-

Related posts

ECDC: Κρούσματα άγνωστης προέλευσης παιδικής ηπατίτιδας εντοπίσθηκαν σε 5 ευρωπαϊκές χώρες

timesadmin

Στη Σύρτη η έδρα της κυβέρνησης Μπασάγα, που διόρισε το Κοινοβούλιο

timesadmin

Κορυφαίος αναλυτής της Deutsche Bank καλεί την BoE να προχωρήσει σε επείγουσα αύξηση επιτοκίων

timesadmin

Νησιά Σολομώντα: Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για μια απειλή “εισβολής”, μετά την υπογραφή συμφωνίας ασφαλείας με την Κίνα

timesadmin

Μολδαβία: Παρατείνεται η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη σκιά του πολέμου στην Ουκρανία

timesadmin

Tass: Γερμανία και Πολωνία ζήτησαν πετρέλαιο από τη ρωσική Transneft για το 2023

timesadmin