Διπλό-ρεκόρ-στην-έκδοση-νέων-συντάξεων-από-τον-e-ΕΦΚΑ-τον-Οκτώβριο
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Διπλό ρεκόρ στην έκδοση νέων συντάξεων από τον e-ΕΦΚΑ τον Οκτώβριο

Ρεκόρ μήνα αλλά και ρεκόρ έτους από τον e-ΕΦΚΑ στην έκδοση συντάξεων καταγράφεται στην έκθεση “ΑΤΛΑΣ” για τον μήνα Οκτώβριο 2021. Συγκεκριμένα, μέσα σε ένα μήνα εκδόθηκαν 21.339 συνταξιοδοτικές αποφάσεις, κάτι που αποτελεί ρεκόρ τριετίας. Παράλληλα, οι συνολικές εκδόσεις νέων συνταξιοδοτικών αποφάσεων από την αρχή του έτους μέχρι και τον Οκτώβριο υπολογίζονται σε 176.167 και αναμένεται να ξεπεράσουν τις 200.000 μέχρι τέλος Δεκεμβρίου. 

Μείωση στοκ εκκρεμών συντάξεων

Οι δυο αυτές επιδόσεις δικαιολογούν και τη σημαντική αποκλιμάκωση που παρατηρείται στο στοκ των ληξιπρόθεσμων κύριων συντάξεων καθώς αυτές, κατά τον ίδιο μήνα, υπολογίζονται σε 92.180 από 141.509 που ήταν ένα χρόνο πριν. Αξίζει να τονιστεί πως απο τις 92.180 περιπτώσεις ασφαλισμένων που αναμένουν την έκδοση της σύνταξης τους, οι περίπου 50.000 από αυτούς λαμβάνουν είτε προσωρινή είτε προκαταβολή σύνταξης. Οι υπόλοιποι περίπου 42.000 ασφαλισμένοι είναι περιπτώσεις που είτε δεν έχουν αιτηθεί προσωρινή ή προκαταβολή σύνταξης ή που οφείλουν ασφαλιστικές εισφορές πάνω από το όριο των 6.000 ευρώ για αγρότες ή 20.000 ευρώ για ελεύθερους επαγγελματίες και οι αιτήσεις τους δεν μπορούν να προχωρήσουν ή έχουν κάποιο άλλο λόγο. Ο e-ΕΦΚΑ βρίσκεται σε διαδικασία διασταυρώσεων στοιχείων προκειμένου να αποτυπωθεί ο ακριβής αριθμός των ασφαλισμένων που οφείλουν πάνω από τα όρια που προβλέπει ο νόμος. 

efka 2

Επιπλέον, οι εκκρεμείς κύριες συντάξεις που δεν έχουν καταστεί ακόμη ληξιπρόθεσμες σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, δηλαδή καθυστερεί η έκδοση τους από μια ημέρα έως 90 ημέρες, υπολογίζονται σε 30.348 από 33.874 που ήταν ένα χρόνο πριν.

Related posts

“Τα Ραντεβού μου”, η νέα ψηφιακή πλατφόρμα της ΑΑΔΕ

timesadmin

Οι Έλληνες στρέφουν τον ενδιαφέρον τους στα αυτοκίνητα υγραερίου, με τις πωλήσεις να σημειώνουν μεγάλη άνοδο

timesadmin

Νέο μέλος της CSR Hellas η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα

timesadmin

ΑΑΔΕ: Μειώθηκε το νέο ληξιπρόθεσμο χρέος κατά 31,54% τον Οκτώβριο του 2021

timesadmin

“Συν-Εργασία”: Την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου οι πληρωμές για τον Οκτώβριο

timesadmin

Γιατί μείωσαν τα επιτόκια δανείων οι τράπεζες τον Σεπτέμβριο

timesadmin