Διπλωματικές-πηγές:-Γιατί-η-Ουγγαρία-εμπόδισε-την-υιοθέτηση-του-εμπάργκο-στο-ρωσικό-πετρέλαιο
ΚΟΣΜΟΣ

Διπλωματικές πηγές: Γιατί η Ουγγαρία εμπόδισε την υιοθέτηση του εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο

Η Ουγγαρία εμπόδισε την υιοθέτηση του εμπάργκο πετρελαίου και των ευρωπαϊκών κυρώσεων που συμφωνήθηκαν κατά της Μόσχας ώστε να επιτύχει την αφαίρεση του ονόματος του επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχη Κύριλλου, από τη μαύρη λίστα της ΕΕ, αναφέρουν πολλές διπλωματικές πηγές.

Ο Πατριάρχης θεωρείται “επί μακρόν σύμμαχος του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν” και “έχει γίνει ένας από τους κύριους υποστηρικτές της ρωσικής στρατιωτικής επίθεσης κατά της Ουκρανίας”, υπογραμμίζει η πρόταση για τις κυρώσεις που υποβλήθηκε στα κράτη μέλη.

Οι ηγέτες των 27 που συνεδρίασαν στη σύνοδο κορυφής τη Δευτέρα και την Τρίτη στις Βρυξέλλες κατέληξαν σε μια συμφωνία να μειώσουν τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου κατά περίπου 90% μέχρι το τέλος του έτους, προκειμένου να σταματήσουν τη χρηματοδότηση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Αυτό το εμπάργκο είναι το εμβληματικό μέτρο του έκτου πακέτου κυρώσεων της ΕΕ που προβλέπει την επέκταση της μαύρης λίστας της ΕΕ σε περίπου 60 πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένου του Πατριάρχη Κύριλλου, και τον αποκλεισμό τριών ρωσικών τραπεζών από το διεθνές διατραπεζικό σύστημα Swift, συμπεριλαμβανομένης της Sberbank, του βασικού χρηματοπιστωτικού ιδρύματος της Ρωσίας.

Απαιτείται ομοφωνία από όλα τα κράτη μέλη για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις και ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπάν συμφώνησε με αυτό το νέο πακέτο κυρώσεων που επρόκειτο να οριστικοποιηθεί την Τετάρτη κατά τη διάρκεια συνάντησης των πρεσβευτών πριν από τη δημοσίευσή του στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ για την έναρξη ισχύος του.

Γίνονται διαβουλεύσεις με τη Βουδαπέστη σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί η αντίθεση της Ουγγαρίας, δήλωσε μια διπλωματική πηγή.

- Α-

Related posts

ΗΠΑ: Σημαντική αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και στη χονδρική

timesadmin

Ίσες αποστάσεις από Στέιτ Ντιπαρτμεντ: Ελλάδα – Τουρκία να αποφεύγουν ρητορική που αυξάνει την ένταση

timesadmin

Ρωσία: Καταγράφηκαν 1.252 θάνατοι από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο

timesadmin

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό 48 ετών η ανεργία στο τρίμηνο

timesadmin

Η Εσθονία έστειλε αντιαρματικούς πυραύλους Javelin στην Ουκρανία

timesadmin

Σαουδάραβας ΥΠΕΞ: Ο ΟΠΕΚ+ θα αξιολογήσει την αγορά πετρελαίου και θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο

timesadmin