Διπλωματικές-πηγές-απαντούν-στην-Άγκυρα-για-τους-κατασκόπους-στη-Ρόδο:-Η-ελληνική-δικαιοσύνη-είναι-ανεξάρτητη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διπλωματικές πηγές απαντούν στην Άγκυρα για τους κατασκόπους στη Ρόδο: Η ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη

Απάντηση στο τουρκικό ΥΠΕΞ δίνουν διπλωματικές πηγές του υπουργείου Εξωτερικών αναφορικά με το ζήτημα της καταδίκης των κατασκόπων στην Ρόδο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι ελληνικές διπλωματικές πηγές, «αναφορικά με την χθεσινή ανακοίνωση του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, υπογραμμίζεται ότι η Ελληνική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή προσπάθεια ζήτημα εσωτερικής έννομης τάξης να αναχθεί σε διεθνές ζήτημα».

Υπενθυμίζεται πως για «αβάσιμες κατηγορίες» και «μεροληπτική» απόφαση της ελληνικής δικαιοσύνης, έκανε λόγο χθες ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, μετά την καταδίκη -σε πέντε χρόνια κάθειρξης- του 36χρονου γραμματέα του τουρκικού προξενείου Ρόδου, που κρίθηκε ένοχος για κατασκοπεία κατά της χώρας μας. Ο 53χρονος μάγειρας συγκατηγορούμενός του, καταδικάστηκε επίσης σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση αλλά με αναστολή. Και οι δύο είναι ‘Ελληνες πολίτες, προερχόμενοι από τη μειονότητα της Θράκης.

«Καταδικάζουμε την καταδίκη του συμβεβλημένου Γραμματέα μας, ο οποίος εργάζεται στο Γενικό Προξενείο μας στη Ρόδο, σε βαριά φυλάκιση 5 ετών με την κατηγορία της λεγόμενης κατασκοπείας» αναφέρει η ανακοίνωση κάνοντας λόγο για «αβάσιμες κατηγορίες» και για δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο που στόχο είχαν να ασκήσουν πίεση στη δικαιοσύνη. Η ανακοίνωση υποστηρίζει πως στη διάρκεια της διαδικασίας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστηρίου Ρόδου καταπατήθηκαν όλες οι βασικές αρχές του δικαίου κατηγορώντας την έδρα για «προκατειλημμένη στάση».

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει πως «για την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας, θα ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στο πλαίσιο του ελληνικού και διεθνούς δικαίου».

kataskopoi-65
Οι δύο Έλληνες μουσουλμάνοι που καταδικάστηκαν

Η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

Καταδικάζουμε την πενταετή βαριά ποινή φυλάκισης που ανακοινώθηκε σήμερα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο των Δωδεκανήσων στη Ρόδο μετά από τριήμερη δίκη που ξεκίνησε στις 13 Δεκεμβρίου 2021, που δόθηκε στο Συμβεβλημένο Προσωπικό Προξενείου του Τουρκικού Γενικού Προξενείου στη Ρόδο την η λεγόμενη κατασκοπεία.

Μετά τη σύλληψη του Μέλους του Προξενείου μας στις 18 Δεκεμβρίου 2020, δημοσιεύθηκαν αβάσιμες ειδήσεις και σχόλια στον ελληνικό Τύπο, με στόχο την πίεση της κοινής γνώμης και της δικαιοσύνης.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης ακροαματικής διαδικασίας στη Ρόδο, παραβιάστηκαν όλες οι αρχές του δικαίου, συμπεριλαμβανομένου του διεθνούς δικαίου και του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου. Ακόμη και το δικαίωμα υπεράσπισης καταπατήθηκε λόγω των διαδικαστικών παραβάσεων του δικαστηρίου. Ο εισαγγελέας και η επιτροπή των δικαστών ενήργησαν με προκατάληψη.

Η δημοσίευση της ετυμηγορίας στον ελληνικό Τύπο πριν ανακοινωθεί από το ίδιο το δικαστήριο απέδειξε για άλλη μια φορά τις ατασθαλίες στη δικαστική διαδικασία.

Όλα τα απαραίτητα μέτρα στο ελληνικό εσωτερικό δίκαιο και το διεθνές δίκαιο θα συνεχίσουν να γίνονται με σκοπό την προστασία των δικαιωμάτων του προσωπικού μας.

Ειδήσεις σήμερα:Ο «αστειάτορας» Παναγιωτόπουλος στο εστιατόριο και οι «Αρβυλαίοι» μαζεύουν τα απόνεραΜόνο ένας στους δύο φοιτητές παίρνει πτυχίο!Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με «πολικό» ψύχος και χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα

Related posts

Επίσημη η ΑΟΖ Ελλάδας-Ιταλίας: Δένδιας – Ντι Μάιο αντάλλαξαν τα όργανα επικύρωσης της συμφωνίας

timesadmin

Τζανακόπουλος: «Ο Μητσοτάκης είναι δέσμιος των μεγάλων συμφερόντων, για αυτό είναι πιθανές οι πρόωρες εκλογές»

timesadmin

Συνομιλία Δένδια με τον νέο υπουργό Εξωτερικών του Ισραήλ, Έλι Κοέν

timesadmin

Μητσοτάκης σε Αμανπούρ: Δεν είχαμε άλλη επιλογή από τον υποχρεωτικό εμβολιασμό – «Καρφιά» κατά ΕΕ για το μεταναστευτικό

timesadmin

Βουλή: Απορρίφθηκε η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης με 156 «όχι»

timesadmin

Λευκωσία: Προβαίνουμε σε διαβήματα για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια

timesadmin