Διευθυντής-γραφείου-Τύπου-Σαμαρά:-«Αλαζονική-η-στάση-της-κυβέρνησης-–-Αστειεύεστε-προφανώς-ότι-θα-κάνει-δικό-του-δεξιό-κόμμα»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διευθυντής γραφείου Τύπου Σαμαρά: «Αλαζονική η στάση της κυβέρνησης – Αστειεύεστε προφανώς ότι θα κάνει δικό του δεξιό κόμμα»

Ως αστειότητες χαρακτήρισε όσα ακούγονται σχετικά με τη δημιουργία νέου κόμματος από τον Αντώνη Σαμαρά, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, Νίκος Τσιούτσιας, κάνοντας παράλληλα λόγο για «αλαζονική στάση της κυβέρνησης», στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στα Παραπολιτικά το πρωί της Τετάρτης.

«Δεν έχω αντιληφθεί τι σας έχει σοκάρει. Είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σαμαράς μιλά για το οξύ δημογραφικό πρόβλημα της χώρας; Ο κ. Σαμαράς έκανε μια ομιλία με ήρεμους τόνους και μια σειρά πολιτικών επιχειρημάτων. Εκπλαγήκατε που ο κ. Σαμαράς έθεσε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, όπως και ο κ. Καραμανλής; Όχι δεν εκπλαγήκατε. Εκπλαγήκατε που ο κ. Σαμαράς έθεσε ζητήματα οικονομικής πολιτικής; Δεν είχε μιλήσει ο κ. Σαμαράς για την ακρίβεια, δεν είχε μιλήσει για τα ζητήματα καθημερινότητας, δεν έχει τονίσει κατ’ επανάληψη ότι πρέπει να υπάρξουν διαρθρωτικά φιλελεύθερα μέτρα;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά στην τοποθέτηση του κ. Σαμαρά υπέρ της μείωσης του ΦΠΑ, σημείωσε: «Ο κ. Σαμαράς ήταν πρωθυπουργός την περίοδο 2012-2014 τότε η Τρόικα επέμενε και στην αύξηση του ΦΠΑ και όταν ο κ. Σαμαράς ζήτησε να τον μειώσει το επιχείρημα της Τρόικα ήταν ότι έτσι θα χάσει τα έσοδα. Ο κ. Σαμαράς μονομερώς προχώρησε σε μείωση του ΦΠΑ, η Τρόικα παραδέχτηκε ότι είχε δίκιο ο κ. Σαμαράς διότι αυξήθηκαν τα έσοδα. Επομένως ήταν ένα επιχείρημα που χρησιμοποίησε όλη η παράταξη την περίοδο 2012-2014. Η φρασεολογία στην ομιλία του κ. Σαμαρά ήταν ότι πρέπει να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα όπως η μείωση του ΦΠΑ».

«Πολύ χαίρομαι που συμφωνεί ο κ. Κασσελάκης, δεν νομίζω ότι είναι μόνο ο κ. Κασσελάκης που συμφωνεί. Όταν παραδέχεται σύσσωμη η χώρα, ο Τύπος και ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι υπάρχει πρόβλημα με την ακρίβεια είναι υπαρκτό αυτό, είναι αλήθεια αυτό; Εάν το λεει αυτό η αντιπολίτευση παύει να είναι αλήθεια; Αν το λέει κάποιος και τυγχάνει να είναι πρώην πρωθυπουργός και με αυτό συμφωνεί η αντιπολίτευση, παύει να είναι αλήθεια; Αν το λέει ο πρώην Πρωθυπουργός, το λέει ο λαός, το λένε και άλλα κόμματα είναι εχθρός της κυβέρνησης ο πρώην πρωθυπουργός επομένως γιατί σοκάρεστε;», διερωτήθηκε.

Κληθείς να απαντήσει εάν ο κ. Σαμαράς θεωρεί αλαζόνα τον Πρωθυπουργό, είπε: «Θεωρεί ότι ήταν αλαζονική η στάση της κυβερνήσεως».

Στην ερώτηση αν αντιμετωπίζεται από τη ΝΔ σήμερα ο κ. Σαμαράς με αλαζονικό τρόπο, απάντησε: «Ρωτήστε τη ΝΔ. Ότι είχε να πει ο κ. Σαμαράς το είπε δημόσια όπως και ο κ. Καραμανλής. Προσπαθώ να αντιληφθώ τι σας σόκαρε. Όταν κάποιος πρόεδρος και πρωθυπουργός λεει κάτι, και ομολογείτε και εσείς ότι είναι αλήθεια, δεν είναι απέναντι. Δεύτερον, ήταν οι δύο πρώην πρόεδροι και οι δύο πρώην πρωθυπουργοί οι οποίοι μιλήσανε αλλά από κάτω ήταν και οι άλλοι δύο πρόεδροι, ήταν και ο κ. Μεϊμαράκης που χειροκροτούσε και ο κ. Πλακιωτάκης επομένως είναι τέσσερις πρώην πρόεδροι της ΝΔ στην εκδήλωση. Αν όλοι αυτοί αντιμετωπίζονται από κάποιους ως εχθροί της παράταξης αυτό είναι μια άλλη αντίληψη».

«Σοκαρίστηκαν ορισμένοι, γιατί δεν είχαν σοκαριστεί το βράδυ των ευρωεκλογών. Το σοκ προέρχεται από την αδυναμία ορισμένων της κατανόησης του τι συνέβη στις πρόσφατες ευρωεκλογές. Είχαμε μια εκλογική αναμέτρηση από αυτή την αναμέτρηση πανευρωπαϊκά έχουν πέσει δυο -τρεις κυβερνήσεις και έχουν προκηρυχθεί και κάποιες έκτακτες εκλογές. Στην Ελλάδα υπήρξε ένα εκλογικό αποτέλεσμα, υπήρξε το σοκαριστικό αποτέλεσμα της αποχής, πρωτοφανές στην ιστορία της χώρας και βεβαίως έρχεται και η ανάλυση των αιτίων γιατί η ΝΔ κατέγραψε 1 εκατομμύριο 100 χιλιάδες ψήφους λιγότερους από πέρυσι. Όταν γίνεται η ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος συνολικά, 60% αποχή και προειδοποιεί ο κ. Σαμαράς όλο το πολιτικό σύστημα ότι πρέπει να αλλάξει τους όρους του πολιτικού ανταγωνισμού και να επιστρέψει στην πολιτική, αυτό είναι ενοχλητικό, σοκάρονται κάποιοι; Όχι. Όταν γίνεται η ανάλυση των αιτιών αυτής της μεγάλης απώλειας, κάτι δεν φταίει;», σημείωσε.

Ερωτηθείς αν ο κ. Σαμαράς προτείνει στον κ. Μητσοτάκη να πάει προς τα δεξιά, απάντησε: «Ο κ. Σαμαράς έχει προειδοποιήσει ότι η ΝΔ δεν είναι ΠΟΤΑΜΙ».

«Στην ομιλία του κ. Σαμαρά ετέθη ένα πολιτικό ερώτημα, μήπως το 41% δεν είναι το αποτέλεσμα απλά και μόνο μιας ψήφου απολύτως εμπιστοσύνης στην πρώτη τετραετία και είναι και το αποτέλεσμα του φόβου που δημιουργήθηκε στον κόσμο όταν οι δημοσκοπικές εταιρείες έδιναν τον κ. Τσίπρα σε πάρα πολύ υψηλά ποσοστά πάνω του 30%;», διερωτήθηκε και πάλι.

«Η αλαζονεία είναι μετά. Για να πάρει το 41% η ΝΔ ο κ. Σαμαράς έκανε την κεντρική ομιλία του κόμματος στην Πελοπόννησο», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση γιατί δεν συμμετείχε ο κ. Σαμαράς στον εκλογικό αγώνα τα ων ευρωεκλογών, γιατί δεν έκανε μια γραπτή δήλωση όπως οι κ. Βενιζέλος και Σημίτης για το ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Ο κ. Σαμαράς ανήκει στη ΝΔ όπως και ο κ. Καραμανλής είναι αυτονόητο αυτό, το αυτονόητο δεν χρειάζεται καμία γραπτή δήλωση. Έχω την εντύπωση ότι όσοι τα λέμε αυτά μάλλον δεν έχουν πολιτικό κριτήριο ή πολιτικό αισθητήριο ή διακατέχονται από μια τάση ρηχής ανάλυσης».

Ερωτηθείς γιατί δεν έκανε κεντρική εκδήλωση ο κ. Σαμαράς για τις ευρωεκλογές, απάντησε: «Άλλο εθνικές άλλο ευρωεκλογές. Να κάνει εκδήλωση κεντρική ο κ. Σαμαράς γιατί του το ζήτησε κανείς; … Αλλά τι εννοείτε ότι αν θα μίλαγε ο κ. Σαμαράς θα έπρεπε να ξεχάσει το γάμο των ομόφυλών και να έλεγε «ψηφίστε τη ΝΔ» και στο ερώτημα «μα πρόεδρε εσείς δεν διαφωνείτε με τους ομόφυλους, και εγώ διαφωνώ ως πολίτης πώς να πάω να το ψηφίσω αυτό. Πώς να πάω να επιβραβεύσω αυτή την πολιτική;».

«Αρά μας λέτε ότι μη κάνοντας δήλωση ο κ. Σαμαράς έστειλε κάποιους Νεοδημοκράτες στην αποχή», ρωτήθηκε ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, με τον κ. Τσιούτσια να απαντά «όχι το αντίθετο σας λέω. Τι θα έλεγε… Έγιναν δύο λάθη και οι λαθρομετανάστες είναι και άλλο λάθος».

Αναφορικά με τον όρο «προσβλητική» που αποδίδουν στον τοποθέτηση του Α.Σαμαρά, είπε: «Η πολιτική παρέμβαση είναι προσβλητική γιατί γίνεται μια ανάλυση και για τον κ. Καραμανλή και για τον κ. Σαμάρα ότι προσβάλαν».

Εξέφρασαν πολιτικές θέσεις, είναι προσβολή να διατυπώνεις πολιτικές θέσεις; Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν ότι θα πρέπει μονίμως να αναφέρεται κάποιος στην κυβέρνηση εκθειάζοντας και χωρίς ποτέ να έχει κάνει κανένα λάθος η κυβέρνηση. Είναι αυτοί οι οποίοι μιλήσανε για Μωυσή, για Θεόσταλτο εάν περιμένανε από τον κ.Καραμανλή και τον κ. Σαμαρά να μην επισημανθούν τα λάθη που οδήγησαν σε ένα 1εκατομμύριο και παραπάνω κόσμο μόλις σε 11 μήνες να φύγουν από την παράταξη τότε κάνουν λάθος. Και αν θεωρούν ότι θα ήταν προσφορά στην πατρίδα και στην παράταξη του κ. Σαμαρά να αρχίζει να λεει «τι τέλεια που ήταν όλα» με συγχωρείται υπάρχει πρόβλημα. Να προσθέσω ότι η όλη συζήτηση ξεκίνησε μετά τα εκλογικά αποτελέσματα. Δεν βγήκε ο κ.Σαμαράς να μιλήσει για «μικρή και φοβική ΝΔ». Χρησιμοποίησε μια φράση του κ. Πρωθυπουργού

Ερωτηθείς αν ο κ. Σαμαράς αισθάνεται ασφυκτικά μέσα στη ΝΔ και αν σκέφτεται να φύγει, απάντησε: «Ο κ. Σαμαράς γεννήθηκε και μεγάλωσε σε αυτή την παράταξη, από το 1976 μαζί με τον Κ. Καραμάνλη είναι σε αυτή την παράταξη».

«Αστειεύεστε προφανώς ότι θα κάνει δικό του δεξιό κόμμα. Ο κ. Σαμαράς έχει πυξίδα την πατρίδα και την παράταξη και πρέπει όλοι να έχουν αυτή την πυξίδα. Και πρέπει όλοι να κατανοούν ότι όταν δυο πρώην πρωθυπουργοί και πρόεδροι του κόμματος επισημαίνουν δημόσια τα λάθη, τις αστοχίες που επιβεβαιώθηκαν εκ του εκλογικού αποτελέσματος ότι δημιούργησαν απώλειες να λαμβάνονται πάρα πολύ σοβαρά αυτά», υπογράμμισε.

Κληθείς να σχολιάσει την παρουσία της κ. Θάνου στην εκδήλωση στο Πολεμικό Μουσείο, ανέφερε: «Δεν ήταν οι προσκλήσεις από το γραφείο του κ. Σαμαρά και ο κ. Σαμαράς προφανώς εξεπλάγη αλλά νομίζω ότι δημοσίως τοποθετήθηκε για την υπόθεση Novartis αν κάποιος δεν αισθάνθηκε άνετα προφανώς θα ήταν η κ. Θάνου».

Related posts

Χάρης Δούκας: Από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε τις προεκλογικές του συναντήσεις – Δείτε φωτογραφίες

wp-needuser

Μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης: Πώς «στρώνουν» τον δρόμο για το ανώτατο συμβούλιο Ελλάδας-Τουρκίας τον Δεκέμβριο

timesadmin

Δένδιας: Μήνυμα στην Αλβανία – Ανάγκη η τήρηση του ευρωπαϊκού κεκτημένου

timesadmin

Ρωμανός: Ο κ. Ανδρουλάκης κερδίζει δικαιωματικά τον τίτλο του πράσινου ΣΥΡΙΖΑ για το κόμμα του

timesadmin

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Οι 6 νέοι δήμαρχοι που εξελέγησαν στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας μετά τον β’ γύρο

timesadmin

Αντώνης Σαμαράς: Να προσέχει η κυβέρνηση – Ανοίγουμε κερκόπορτα με το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων

timesadmin