Διεθνές-Δικαστήριο:-Το-Αζερμπαϊτζάν-να-εμποδίσει-τον-“βανδαλισμό-και-τη-βεβήλωση”-αρμενικών-εκκλησιών
ΚΟΣΜΟΣ

Διεθνές Δικαστήριο: Το Αζερμπαϊτζάν να εμποδίσει τον “βανδαλισμό και τη βεβήλωση” αρμενικών εκκλησιών

Η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν, που αλληλοκατηγορούνται για εθνοτικές διακρίσεις κυρίως κατά τη διάρκεια του πολέμου τους το φθινόπωρο του 2020, πρέπει να σταματήσουν “την επιδείνωση” της διαφοράς τους, ανακοίνωσε σήμερα το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (ICJ), το ανώτατο δικαστικό όργανο του ΟΗΕ.

“Οι δύο πλευρές πρέπει να απόσχουν από οποιαδήποτε δράση που μπορεί να επιδεινώσει ή να παρατείνει τη διαφορά ενώπιον του Δικαστηρίου ή να την καταστήσει πιο δύσκολη στην επίλυσή της, δήλωσε η Τζόαν Ντόνοχιου, η δικαστής-πρόεδρος του Δικαστηρίου, που έχει την έδρα του στη Χάγη (Ολλανδία).

Τον Σεπτέμβριο, οι δύο χώρες κατέθεσαν σχεδόν ταυτόχρονα προσφυγές στο Διεθνές Δικαστήριο ζητώντας από τη δικαστική αρχή να λάβει μέτρα εν αναμονή της επίλυσης της πλήρους υπόθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου, η οποία θα διαρκέσει χρόνια.

Το Αζερμπαϊτζάν πρέπει επίσης να προστατέψει τους αιχμαλώτους πολέμου της σύγκρουσης του 2020 στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, καθώς και την πολιτιστική κληρονομιά, και να εμποδίσει “την υποκίνηση στο εθνοτικό μίσος” εναντίον των Αρμενίων πολιτών, δήλωσε το Διεθνές Δικαστήριο.

Το Αζερμπαϊτζάν πρέπει επίσης να εμποδίσει τον “βανδαλισμό και τη βεβήλωση” της αρμενικής πολιτιστικής κληρονομιάς, συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών, πρόσθεσε.

Οι δύο πρώην σοβιετικές δημοκρατίες αναμετρήθηκαν σε έναν σύντομο αλλά πολύνεκρο πόλεμο το φθινόπωρο του 2020 για τον έλεγχο της περιοχής του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που στοίχισε τη ζωή 6.500 ανθρώπων.

Related posts

Αγώνας δρόμου Δύσης, Ρωσίας και Ιράν στον νότιο Καύκασο

timesadmin

Ολλανδία: Πέντε αστυνομικοί τραυματίες και 40 συλλήψεις σε βίαιες διαδηλώσεις αντιεμβολιαστών

timesadmin

Ιταλία: 62.037 νέες μολύνσεις, 155 θάνατοι εξαιτίας της Covid-19

timesadmin

ΟΗΕ: Θέλει επανεκκίνηση των ρωσικών εξαγωγών αμμωνίας – “Κίνδυνος κρίσης στην αγορά λιπασμάτων”

timesadmin

Ο Ερντογάν είπε στον Χέρτζογκ ότι η συνέργεια στην ενέργεια είναι επωφελής και για τις δύο χώρες

timesadmin

Κατάρ – Κίνα υπέγραψαν συμφωνία για προμήθεια LNG με 27ετή ισχύ

timesadmin